С нови цени посрещат в Гърция, 9 евро чаша аперол и 5 евро кафе на плажа

Началото на сезона е затруднено и заради лошото време
30 апр 2024 11:00, Петър Бойчев
111
С нови цени посрещат в Гърция, 9 евро чаша аперол и 5 евро кафе на плажа
Снимка БГНЕС

Първите туристи, дошли тази година в любимата лятна дестинация Гърция, са изненадани от новите цени на храни, напитки и нощувки, съобщава bTV.

Гиросът вече се продава за 4 евро, по плажовете коктейлът "Аперол" е 8,50 евро, а кафе по-евтино от 5 евро няма. Малката бира се продава за 4,50 евро. Цените на сладкишите остават непроменени.

Въпреки повишението обаче Гърция си остава предпочитана за туристите, особено около Великденските празници. Увеличението на броя на туристите с 20,7% през първото тримесечие на годината спрямо миналата година и увеличението на приходите с 24,5% показват, че Гърция все още привлича голям брой посетители.

Местните жители обаче приемат със смесени чувства към новите цени и са загрижени за въздействието на инфлацията върху ежедневието.

Според докладите местните ресторанти са изправени пред предизвикателството да привличат туристи в началото на летния сезон въпреки лошото време и високите цени.

В стремежа си да задържат клиентите, пазарите предлагат намалени цени на основни хранителни продукти. Цените за настаняване също варират и местните жители трябва да се справят с тези промени, докато се опитват да останат конкурентоспособни в туристическия сектор.

Тази ситуация ги принуждава да бъдат креативни и да търсят нови начини за привличане на посетители, без да намаляват приходите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
11
 
! Отговори
Знаете ли че преди 1 месец
Ши ба на та държава България и не ината корумпирана власт и закони уж твърдят че при работа на празници трябвало да се плаща двойна надница о повечето дърти комунисти и Янкошумкари- работодатели те го правят в нарушение на закона и правата на работниците и държавата го знае *** З А БЪЛГАРИЯ!БеГе ***!!!
19
6
 
32
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
Ако искат и 50 евро да направят кафето, пак в Гърция ще ида да харча програмистката заплата. Туристическия бранш по морето в България му трябва бърз и сигурен фалит, рестарт от 0-лата и събаряне на над 50% от хотелите до морето!
18
4
 
25
 
! Отговори
Колко и да струва преди 1 месец
Си заслужава пред българската по мия на мутроморието кафяво!
17
5
 
30
 
! Отговори
Стефан преди 1 месец
И 10 евро за кафе бих дал с кеф. На родното мутробоклукоселскоалчноморие, никога не бих стъпил by default, ако ще да ми дават пари да пия кафе. След няколко часа заминаваме за Халкидики. Приятна почивка на всички!
16
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спокойно, то болшинството наши туристи това увеличение не ги касае. Те така или иначе традиционно пълнят багажника в Лидъл или Кауфланд тук в България, и тогава тръгват на мечтаната почивка в Гърция, дето било по-евтино от нашето море. Така че увеличението на цените, няма да им се отрази, те и без това не харчат пари на плажа, вадят запасите от багажника и разпъват софрите на свободните зони.
15
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквито и да са цените, обслужването е на много по-високо ниво от това в България. Не съм фен на Гърция. Живяла съм там. Но това лято и аз отивам там. БГ хотелиерите предпочита пияни германци и британци :) Получават ги!
14
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и 10 евро да е кафето в Гърция пак ще ида там а не на лаййнооморието ви! Заврете си го
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 5 Фактите са си факти, колкотони да го мислиш.
12
7
 
26
 
! Отговори
Онзи преди 1 месец
Ако ще и 20 евро да е кафето, няма да стъпя на нашето myTpoморие.
11
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И ПАК е по-евтино от България!!
10
20
 
14
 
! Отговори
Голяма работа преди 1 месец
Гърците вече са по-бедни от нас. 40 + години в ЕС и доказаха, че са най-калпавия народ. Да правят кафето колкото си искат. Българинът за една почивка има пари. А те разчитат само на едното море.
9
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нас софиянци тези цени не ни плащат. Тук квадрата е 3-4 хилки еврака!
8
16
 
8
 
! Отговори
бо преди 1 месец
Щом може да си го позволите, не ревете че било скъпо! 5 евра за яибано кафе, ама нанайсе...И къде кафето в БГ е 10лв, че не се сещам? На Боровец ли? Да ви пера в кожодерите...Бойкот на всички заведения и това е!
7
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е тук че е подини но сервитьорите че бъдат от Непал Индия ,все от ЕС бря,красиви и убави да ти се отпие кафето )
6
16
 
0
 
! Отговори
сега екскурзиите тип преди 1 месец
Своге еднодневни до гръцка ще започнат - за по 2 евро . всички пенсионери за чадър с 2 шезлонга за 4 евро . Уххаааа . Рейсаджиите ще трупат километраж . Жадните бг туристи с коли ще гледат пенсионерите тарикати до тях как джвакат салам и гълтат вода от петрич и сандански .
5
19
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 1 месец
Мисленето НЕ Е от силните ти страни
4
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е част от негативната кампания подета от мисироците,под натиска на гaн4 татуираният бизнес ckoт . Каквито и да са цените в Гърция, такава мизерия и олигофpeния като на българската част от черноморското крайбрежие, няма никъде. Затова нито един лев в касичката на ганютатуса.
3
2
 
53
 
! Отговори
Хейт преди 1 месец
Там поне знаят как да ти вземат парите. Тука туристът им пречи.
2
5
 
39
 
! Отговори
Еееее преди 1 месец
Кой иска да плува с кафяви акули избира родното море, който не го влече този спорт- търси алтернативи
1
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На нашето море цените са подобни още от няколко години