Гърция няма да даде на Украйна нито Patriot, нито С-300

Нямаме излишна отбранителна техника, каза Мицотакис
9 май 2024 08:19, Петър Бойчев
33
Гърция няма да даде на Украйна нито Patriot, нито С-300
Снимка Фейсбук

"Гърция няма да предаде зенитно-ракетни системи С-300 или Patriot на украинските Въоръжени сили. Страната няма такива системи, които може да предостави". Това съобщава министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис в интервю за ProtoThema.

"Ние подкрепяме Украйна и имаме излишък от отбранителна техника. Но това не се отнася нито за Patriot, нито за С-300", заявява Мицотакис. Той добавя, че "Гърция все още се нуждае от такива системи за противовъздушна отбрана", предава Фокус.

В същото време премиерът на Гърция подчертава, че "Украйна не бива да губи войната, тъй като се отбранява при непредизвикана инвазия".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: УкрайнаГърцияPatriot
Още от Водещи мобилна
Унгария постла червения килим за Китай, посланието е за ЕС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
18
 
! Отговори
09.05.1945 преди 3 седмици
Честит Ден на Победата! Вечна слава на над 30-те хиляди убити и над 100-те хиляди ранени българи, участвали в освобождаването на света от фашизма! Слава на Червената Армия - Победителка! Крадците на история, натовските империалисти и тези, които сега възхваляват Хитлер, Мусолини и Бандера, нямат шанс. Победата отново ще е за нас, защото истината и справедливостта са на наша страна!
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще ви кажа още една новина която няма да чуете от нашите продажни медии! В момента в Русия има над 80 нови стартъп компании които започват да произвеждат електроника, чипове и микропроцесори. Русия е внесла огромно количество оборудване и машини за производство на чипове и всякаква електроника. В момента произвеждат огромни количества чипове от от по старите поколения 90 нанометра. Те са принцип остарял стандарт, но вършат идеална работа за повечето военни приложения.
6
26
 
5
 
! Отговори
Те са проруски преди 3 седмици
Гърците са прокремълски комунисти от време оно. Не случайно след 40+ години в ЕС са най-бедни и разчитат само на туризма. Дори ние ги задминахме, но двата най-проруски народа клепем на опашката на съюза, малко преди нас другите два объркани народа - унгарци и словаци. Всичко останало ни задмина с обиколки. Защото имат ясна представа накъде да вървят.
5
2
 
29
 
! Отговори
!!! преди 3 седмици
БРАВО комшу! Шапка ви свалям, не като нашите потурковци!
4
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво, там си нямат тагаринчовци!
3
3
 
31
 
! Отговори
Хи хи преди 3 седмици
Я кажете ся, гърците дали са путлерасти и копейкаджии ??
2
1
 
32
 
! Отговори
Конфуций преди 3 седмици
Епа кой луд подарява ракети, дето струват 1 милион бройката?
1
13
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
Гръцки стил :)))))))))))))))))))))) Отзад :)))))))))))))))))))