Започнаха военните паради в Русия за Деня на победата

В Хабаровск показаха легендарните танкове Т-34 и ИС-3
9 май 2024 08:52, Петър Бойчев
76
Започнаха военните паради в Русия за Деня на победата
Снимка БГНЕС

Най-голямото подобно събитие в Далечния изток се състоя в град Хабаровск. Показани бяха както легендарни танкове от времето на Втората световна война като Т-34 и ИС-3, така и нова военна техника, включително ракетни комплекси "Искандер-М" и модернизирани ракетни системи за залпов огън "Ураган" и "Торнадо-Г", съобщи кореспондент на агенцията от мястото на събитието, предаде БТА.

По традиция най-големият военен парад по случай Деня на победата ще се проведе на Червения площад в столицата Москва. Той ще се състои само два дни след като руският президент Владимир Путин положи клетва за пети мандат на поста.

Путин, който дойде на власт едва осем години след разпадането на Съветския съюз, ще говори на парада, посочва Ройтерс. По Червения площад обаче ще премине по-малко техника, отколкото преди пълномащабната инвазия в Украйна през 2022 г.

Третият парад след началото на войната все пак ще премине в по-оптимистична за Путин обстановка след известните оперативни и тактически успехи във войната в последно време.

Наред с поражението на френския император Наполеон през 1812 г., смазването на нацистка Германия е най-почитаният в Русия военен триумф, а двете катастрофални нашествия от запад направиха Русия много чувствителна по въпроса за западните й граници, отбелязва Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от Водещи мобилна
Унгария постла червения килим за Китай, посланието е за ЕС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
6
 
11
 
! Отговори
мен преди 3 седмици
Каква победа бе?! СССР започва войната в съюз с хитлер през 1939, много удобно в руската история дата е сменена, защото предизвиква въпроси. А истината е че съюза с нацистите е неоспорим факт!
20
2
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
До Прилика ликаедин вид квантунската армия се е предала без загуби само на руснаците, та са докарали 700 хиляди пленени японци. ако правилно съм разчел съкращението хл. на войнища с кремвирща. ако вече значи хл.адилници открадени, може и да е истинащ
19
14
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
Ако не беше САЩ сега в Масква щеше да се говори на немски :)))))))))))))))))
18
7
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
На снимката повечето са с дръпнати очи - монголска жилка. Блатная е азиатско-мюсулманска дупка.
17
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А пък жендърите викат на Деня Победьй - Денят на Европа. Каква Европа, какви 5 лв като Сталин разгромява Хитлеро-Фашизма
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 21:В цяла Европа нацистката пропаганда е забранена!Явно не си от Европа!
15
8
 
11
 
! Отговори
С ДНЕМ ПОБЕДЫ !!! преди 3 седмици
С ДНЕМ ПОБЕДЫ !!!
14
3
 
9
 
! Отговори
Поздрави преди 3 седмици
Напомняне от другаря Сталин: на 8 май губещите скърбят, а на 9 май празнуват победителите. Честит ДП!
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
С това изкривяване на историята напоследък поне ни накараха да седнем да четем отново.Има един проблем с Холокоста.Западната пропаганда отрича да е имало.Източната твърди,че са само евреи.Истината е,че нацизма си е бил кървава диктаура и в началото не са били само евреи по лагерите.Първоначално са били политически неудобните.Газовите камери по-късно се въвеждат,защото не е имало място понеже много са били.Ако не са били спряни нацистите още щеше да има терор и никакъв шанс за демокрация.
12
3
 
10
 
! Отговори
Да преди 3 седмици
даде Бог здраве и дълъг живот на борците срещу нацизма. И ако трябва без колебание да използват ядрено оръжие! Никаква милост за джендърите!
11
1
 
6
 
! Отговори
Нане преди 3 седмици
Ако съм на мястото на Императора, щях да изпратя 2-3 дробСърмата по наглобритите по случай празника... Да им върви по вода... ===))) кравичките само, ще присвиват ушички и жално, ще мучат...
10
2
 
12
 
! Отговори
Утре ако преди 3 седмици
Четеш западните медии, ще узнаеш, че военният харад в Москва е преминал като са показали пералните, сушилните и миксерите си като военна техника. Страхът е голяма завист за тия западни колониалисти.
9
5
 
16
 
! Отговори
10 -ти преди 3 седмици
Тебе рускиня газила ли те е? Жив ще те дере и частушки ще пее! Не познаваш руската душа. Горда! Широка! Ама като я настъпиш е жестока!
8
6
 
17
 
! Отговори
Честит 9 - ти май преди 3 седмици
Ден на Победата над Хитлер!Германия, опомни се!
7
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тия на снимката всичките ще ги заплодим като свинчета
6
9
 
3
 
! Отговори
ПРОССИЯ - СРАН КЕНЕФ преди 3 седмици
До Браво на Русия!!!да бе, даже един танк ще покажат АХАХАХАХАХАХАХАХХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
5
2
 
2
 
! Отговори
Дванадесет! преди 3 седмици
Честит Празник! 14,22,28 да почерпят!
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще има ли втори танк тая година?
3
9
 
22
 
! Отговори
09.05.1945 преди 3 седмици
Честит Ден на Победата! Вечна слава на над 30-те хиляди убити и над 100-те хиляди ранени българи, участвали в освобождаването на света от фашизма! Слава на Червената Армия - Победителка! Крадците на история, натовските империалисти и тези, които сега възхваляват Хитлер, Мусолини и Бандера, нямат шанс. Победата отново ще е за нас, защото истината и справедливостта са на наша страна!
2
7
 
20
 
! Отговори
Браво на Русия!!! преди 3 седмици
По традиция най-големият военен парад по случай Деня на победата ще се проведе на Червения площад в столицата Москва.