Япония с опит да ограничи туристите

Планината Фуджи става все по-посещавана
13 май 2024 23:30, Инна Ангелова
7
Япония с опит да ограничи туристите
Снимка: kimura2 от Pixabay

Нова онлайн система за резервации за доспът до най-популярната пътека на планината Фуджи въвеждат японските власти. Целта е да новата организация да се бори срещу пренаселеността и все повечето туристи в този район, предаде Франс прес.

Фуджи е най-известната планина в Япония, а пътеките, минаващи през най-високия връх в азиатската държава, стават все по-посещавани през летните месеци. Японците се опасяват, че много туристи ще наредят на околната среда и ще я унищожат.
 
За да разтовари пътеката Йошида от туристи, префектура Яманаши предвижда да ограничи да огранизи дневните посещения до 4 хиляди души, които ще трябва да платят 12 евро такса. Системата за онлайн резервации, която ще бъде въведена, ще позволи на туристите да "планират предварително" ексурзиите си. Това обясни пред АФП Кацухиро Ивама от местната префектура Яманаши.

Очаква се на 20 май да започна резервациите за сезона от юли до септември. На място всеки ден ще могат да бъдат закупени около хилядфа билета.

Планината Фуджи е покрита със сняг през по-голямата част от годината, но през лятото над 220 хиляди посетители се отправят към тази планина, чийто връх е висок 3776 метра. Чуждестранните туристи нахлуват в личнотто пространство на японците и това определено не им е по вкуса. Освен от много туристи, в районите около планината се оплакват и от отпадъците, които оставят.

Във Фуджикавагучико, малко японско градче в близост до планината Фуджи, местните власти решиха да вдигнат висока ограда, която да пречи на особено търсената от туристите гледка и да спре стълпотворенията.

Заради пандемията от Ковид-19 Япония дълго време беше затворена за посещание от чуждестранни туристи. След като отпадната всички мерки и страната постепенно започна да се връща към живота, над три милиона чужденци са влезли в страната на изгряващото слънце за март, което е рекорд. / БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ЯпониятуристиФуджи
Още от НОТИФИКАЦИИ
Осъдена на затвор заради COVID: Освободиха китайски журналистка след 4 години
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тук с Витоша могат да направят подобно нещо. Съсипаха я тая планина...
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Инна, спала си като си преписвала статията. 'Амнайсе грешки има.
5
2
 
2
 
! Отговори
do 1 преди 1 седмица
До Не разбирам!: Нали? Защо да гледаш природата, като може да гледаш бетон?
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да черпят опит от нашите мутри по морето и зимните курорти.
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всичко е пари. По пътеката дали ще минат 4000 или 8000 е все тая за природата. Сега всички ще започнат да въвеждат подобни такси. Прилича ми на бакшишите, ти си плащаш сметката, но не трябва и бакшиш, а защо? Платил си екскурзия и пак трябвало да дадеш за шофьора и екскурзовода и пак защо?!? Света стана алчен и ненаситен.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да въведат указ....Само за небинарни туристи! И никой няма да им стъпи. Само Немо от Швийцария ще ходи. Проблемът решен
1
7
 
3
 
! Отговори
Не разбирам! преди 1 седмица
Не разбирам! Малко ли планини имаме в Европа, та туристи са хукнали по склоновете на японската Фуджи? Защо си губят времето да зяпат природа, вместо да разгледат японските градове? Токио?