Грешна дата попречи на Пламен от Пловдив да признае убийство

Бил на Хелоуин парти
14 май 2024 18:20, Стела Стоянова
14
Грешна дата попречи на Пламен от Пловдив да признае убийство
Снимка БГНЕС, архив

Грешно посочена дата на смъртта стана поредната спънка в делото на Пламен Кралев от Пловдив. 31-годишният мъж има желание да признае фактите в обвинителния акт и да получи присъда за причиняване по непредпазливост на смъртта на асеновградчанина Георги Кукувейков. Това обаче така и не стана, тъй като магистратите прекратиха съдебното производство за отстраняване на нарушението.

На 1 ноември 2019 г. 18-годишният Георги бил на Хелоуин парти в пловдивска дискотека. На същото място, но с друга компания, празнувал и Пламен Кралев. В малките часове на нощта двете групи тръгнали към такситата пред бара, когато според прокуратурата тийнейджърът започнал да обижда 26-годишния тогава пловдивчанин, той се засегнал и го ударил в лицето. Кукувейков паднал на земята и ударил главата си. Откаран е в болница в безсъзнание, но така и не се събудил. Издъхнал в последните моменти от 13 ноември, а в медицинските документи е записана датата 14-и.

Пламен Кралев е с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост след умишлено нанесена тежка телесна повреда. Георги Кукувейков издъхнал от черепно-мозъчна травма, изразяваща се в кръвонасядания на меките черепни покривки.

В обвинителния акт прокурорът Тодор Павлов посочил за дата на смъртта 13 ноември. Адвокатите на подсъдимия и близките на починалия младеж обаче настояха, че по този начин се ограничават правата на клиентите им. След съвещание съдебният състав се съгласи с тях и върна обвинението за преработка.
Чете

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: убийствоХелоуин
Още от Войната в Украйна
Зеленски ще посети Мадрид на 17 май
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
3
 
! Отговори
VZ буден гражданин преди 2 седмици
По-долу една нeзадoвлена учителка по литаратура не търси смисъла в това, което чете, а понеже не знае къде се намира, та в извънработно време гони правописните грешки на коментиращите тук. "Коя година сме?" е фразиологизъм (устойчива фраза, обикн. с преносно значение, употребявана като готова единица в речта). Намери си мъж и после ще разбереш "коя година е" и също "коя година сме". И евентуално как се казва на мaйкa ти дъщеря и.
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Адвокатската мафия в действие, делото е от 2019г. Сега знаете ли коя година сме?" - ние не СМЕ година. Годината Е. Страшно неграмотен народ СМЕ.
10
1
 
9
 
! Отговори
.. преди 2 седмици
Всъщност, ако в Пловдив има само един Пламен и тогава като се каже "Пламен от Пловдив" индивида е еднозначно определен. Нещо като "Стела, която работи в София". :)
9
1
 
12
 
! Отговори
. преди 2 седмици
В заглавието като напишете директно "Пламен" и все едно цяла България го познава. Бa вa у профа(н)сионалистите!
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ами да негуй убижсал! Кат не знай с кой са занимааа ..тай шайй!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Борец, каратист, боксьор...все тая, като няма политическа воля :))
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За грешни данни подавани от журналисти МВР трябва да завежда дела за уронване престижа на служители на реда и да изисква компенсация!
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ЗАКРИВАЙ!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Някои хора не носят на бой. Не всеки е боксьор, противно на очакванията.
3
0
 
10
 
! Отговори
Разбрахме преди 2 седмици
Искал е да си признае, но не е имал желание.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Адвокатската мафия в действие, делото е от 2019г. Сега знаете ли коя година сме? Постоянно измислят нещо и следва сега някой да се разболее. Циркове.
1
2
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 седмици
Този Пламен да започва да тренира бокс. Я какъв удар има. Човек убива :)))