Глобиха германски политик за използване на нацистки лозунг

Хьоке от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" ще плати 13 000 евро
32
Глобиха германски политик за използване на нацистки лозунг
Снимка: БГНЕС

Един от изявените представители на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) Бьорн Хьоке беше глобен за използване на забранен нацистки лозунг, пoстанови  окръжен съд, предаде БТА като се позова на ДПА.

В мотивите си окръжният съд в източния германски град Хале посочи, че налага наказанието срещу Хьоке на основание употреба на символика на противоконституционни и терористични организации.

Петдесет и две годишният политик трябва да заплати сумата от 13 000 евро, постанови съдът.

Прокуратурата обвини Хьоке, че лидерът на регионалната организация на АзГ в провинция Тюрингия съзнателно е използвал лозунг на СА (Sturmabteilung, Щурмовите отряди на Хитлер) - паравоенна организация, по-известна като "кафявите ризи".

Политикът, който е бивш учител по история, отрича да е използвал лозунга целенасочено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: Германияглоба
Още от Русия
Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на войната в Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какъв е този лозунг, защо не съобщават? Човек може да отиде в Германия и в някоя ситуация да се провикне бодро, без да знае, че това, което казва, в миналото е било нацистки лозунг.
27
7
 
2
 
! Отговори
Атмаджа преди 1 седмица
Да го изхвърлят и от политиката.Явно политиците опипват почвата,а нацизмът е нещо което не бива да се възражда никога отново.И в политиката въобще не трябва да има крайно десни или крайно леви партии.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
22: нали знаеш, че и комунизма със символите му също е забранен в България. И аз се чудя къде е жандармерията при всяка проява на Копейкин или Нинова, БСП и тема подобни. За какво им плащаме заплати след като още няма един комунистически сбор смазан както трябва? По улиците се разхождат путлероджендъри с разни путлерови снимки на тениските, сърпове и чукове, Сталин и други сатанистки символи.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Голям праз. Най-вероятно не и знаел, че е нацистки. На Путин се сърдят, а Европа се превръща в по-голяма диктатура от тази при Хитлер и Сталин.
24
0
 
7
 
! Отговори
Факт преди 1 седмица
Вече никой не ги знае и помни лозунгите. При случайно съвпадение санкционират хора. Продължават да побъркват хората след 80 години.
23
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
А междувременно, сред вас по улиците са разхождат групи от 17-18 годишни момчета облечени в черно, с татуирани нацистки символи и поглед на превъзходство над останалите.
22
0
 
1
 
! Отговори
Историк преди 1 седмица
До Горе-долу Сега сме баш в 1940-41 година.
21
3
 
6
 
! Отговори
4 преди 1 седмица
Затвор за такива!А кога и у нас съдебните органи ще се събудят за многобройните нацистки изяви като поругаването на гроба на загиналите руски воини в Стара Загора?И много то нацистки свастики по сградите като че ли живеем в нацистка Германия?За какво получават тлъстите си заплати?За бездействие следва да бъдат линчувани!
20
0
 
6
 
! Отговори
Горе-долу преди 1 седмица
Горе-долу събитията се повтарят и в момента се движим 100 години назад, сиреч сега се усеща като 1924г. Тогава Ваймарската република осакатява Германия. В Германия по това време има дефицит и рецесия. Армията е свита до минимум. Биреният пуч още е пресен, а мнозина вече знаят кой е Адолф Хитлер. В България няма стабилно управление, 9-юнския преврат е минал, реваншизъм, политическа криза и рецесия. СССР 1922 вече е завзел републиките. Деляли са ни едни 15 години от ВСВ. Сега сме в същия етап!!!
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сега и да кажат какъв е лозунгът. "Всичко за Германия". Да, за това го съдят. Били го ползвали СС, Хитлер. То и много неща за социализъм са говорили и са се наричали националсоциалисти, ама "Да вдигнем данъците" не е забранено да се казва.
18
1
 
7
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 седмица
То тогава Украйна няма толкова пари да плати глобите за използване на такива символи.Милиарди евра ще им трябват
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ми то половината ЕС са фашисти ,издават милиарди на фашиска украйна ,а зелето нахалния фашист сЕ иска милиарди и оръжия ,но иначе все руски самолети и ракети сваля с ръце,гад фашиска
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само за сведение, лозунгът е " всичко за Германия". Ако беше казал "всичко за Украина" нямаше да го глобят.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А за Z-свастиките на руските фашисти нещо?
14
1
 
9
 
! Отговори
Германистан е преди 1 седмица
окупирана държава!От едната страна са 10-те милиона мюсюлмани,от другата -фащианците и пълните им с атомни бомби бази там.Башка златния резерв на дойчовците е във ФАЩ....
13
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
14: за разлика от путлероджендърите които са нон стоп дрогирани, ние нормалните хора не ползваме такива неща. Драги путлероджендър, ти гледа ли прайда на червеният клозет? А изпълнили ли сакралната традиция на всички путлероджендъри да онанираш докато гледаш мужици как крачат и да си мечтаеш да те отмъкнат като украинска пералня в блатото? Най забавното е, че путлероджендърите са толкова зле и го осъзнават, че използват името си като обида срещу политическите си опоненти.
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Слава Украине е нацистки лозунг също но никой не е арестуван още. Двойни стандарти.
11
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
АзГ са нацисти, също като шефа им в Кремъл.
10
3
 
21
 
! Отговори
Мда преди 1 седмица
Германия се събужда, макар и твърде бавно!
9
2
 
29
 
! Отговори
Jedem das seine преди 1 седмица
И тук защо не казвате лозунга, а говорите за кафяви ризи и пр? Лозунгът е Jedem das seine, и е превод на латинска фраза suum cuique и означава на всеки, неговото или всекиму, каквото си е заслужил. Аз намирам фразата за много вярна. В Германия вече си крайнодесен, ако кажеш, че идват хора от Азия за да живеят на социални, правят схеми и с парите на държавата купуват имоти и коли в държавите си, без да работят и ден. Ако като работещ немец, даващ 50% от заплатата на държавата кажеш гък си нацист?