Рейтингът на Джо Байдън падна до най-ниското си равнище за две години

Изследване показва, че Тръмп води по-добре икономиката
22 май 2024 08:00, Петър Бойчев
37
Рейтингът на Джо Байдън падна до най-ниското си равнище за две години
Снимка БГНЕС

Публичният рейтинг на президента на САЩ Джо Байдън се срива този месец до рекордно ниско равнище за последните почти две години, показва проучване на Ройтерс/Ипсос.

Според приключилото в понеделник четиридневно социологическо изследване едва 36% от американците одобряват работата му като президент, при 38% през април. Така рейтингът му отново се връща на най-ниските стойности за цялото време откакто е президент, които бяха измерени за последно през юли 2022 г., съобщи БТА.

И макар отчетеният този месец спад да е в границите на статистическата грешка от 3%, в крайна сметка тези лоши показатели са в състояние да навредят сериозно на шансовете на демократа за преизбиране в навечерието на президентските избори на 5 ноември, на които той ще се изправи срещу републиканеца Доналд Тръмп, отбелзязва Ройтерс.

Данните от проучването на Ройтерс/Ипсос очертават няколко слаби, но и силни места на Байдън. Според участниците в изследването най-важният въпрос за тях е икономиката, която е посочена като проблем номер едно пред САЩ от 23% от запитаните. На второ място с около 21% идва политическият екстремизъм, а на трето място с 13% - имиграцията.

Около 40% са на мнение, че Тръмп, който беше президент от 2017 до 2021 г., е водил по-добра икономическа политика, докато при Байдън този дял е 30%; останалите не могат да преценят.

Тръмп има значителна преднина и по въпроса за имиграцията, където 42% симпатизират на неговия подход, а 25% на този на Байдън.

Демократът има скромна преднина по темата за политическия екстремизъм, където среща одобрението на 34% от запитаните при 30%, които смятат, че Тръмп се справя по-добре в тази област.

Участниците в анкетата са на мнение и че републиканецът е показал по-умел подход по отношение на международните конфликти и тероризма (36%). Политиката на Байдън се ползва с одобрението на 29% по този показател.

Сегашното състояние на американската икономика е един от факторите, които дават поводи за надежда на демократа, че ще бъде преизбран.

Избирателите бяха засегнати от няколкогодишно стремително покачване на цените на потребителските стоки, но в последните месеци инфлацията значително се понижи, а безработицата от повече от две години е под 4%. Проблем за избирателите се явява и възрастта на Байдън, който е на 81 години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: рейтингТръмпБайдън
Още от Миш-маш
Цената на сладоледа в Германия счупи исторически рекорд
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То да беше само рейтинга
23
0
 
3
 
! Отговори
НюЙорк...НюЙорк... преди 1 седмица
Тия дето четат и разбират английски да потърсят американските медийни канали с новините за НюЙорк. Някакъв ужас е . От както градът беше обявен по инициатива на Байдън за "град-убежище" и целия мигрантски трафик беше пренасочен натам в града става нещо страшно. Три големи мола окончателно затварят заради ежедневни кражби от мигранти. Хотели са ангажирани да осугуряват легла за мигрантите и градът е поел всички техни разходи. Кражбите са нарастнали СЕДЕМ ПЪТИ... Хора и бизнеси БЯГАТ от града.
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
САЩ вървят по нашия път...държава от третия свят. С 20% агиткаджи, любовници, балдъзи, свекъри и свекърви, баджанаци и прочие, управляват цялата държава. Ротшийлд навремето е казал, дайте ми контрол над парите и не ме интересува кой пише законите. Днес е същото, само дето този който контролира изборния процес, има пълен контрол над всичко останало!
21
0
 
4
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 седмица
Пълномощията на президента изтекоха на 20 май 2024 г. Зеленски е лишен от президентските задължения, които му възлага Конституцията. От този момент нататък той става просто гражданин на Украйна. Никакво военно положение не може да разшири правомощията му. Украйна навлиза в етап на беззаконие, тъй като законодателната процедура в Украйна предполага, че Върховната Рада приема законопроект, гласува го и той става закон едва след като президентът го подпише. Това не може да стане без неговия подпис. Украйна загуби статута си на правова държава. Те се доведоха до ситуация, в която просто се
20
0
 
4
 
! Отговори
Дрт Пъън преди 1 седмица
Той и Байдън колко пъти падаааааа .... и залита... и се въртя като пумпал, без да знае къде се намира, и се ръкува с призраци, и говори с мъртъвци... Въобще ... старост-нерадост.
19
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До 19 "... и двамата са твърде възрастни за този отговорен пост, но отстраниха своите конкуренти" - Тръмп ги отстранява по честен начин. Даже при.предния му мандат партията му беше срещу него, но хората го подкрепиха. Беше сам срещу всички.
18
0
 
5
 
! Отговори
БПФ преди 1 седмица
36% или 16%?Помня как рейтинга на обонгото в края на втория му мандат, бе по-нисък от този на Путин. Говоря в САЩ. Слугата му върви по неговият път.
17
0
 
4
 
! Отговори
Пиян залян преди 1 седмица
Падането по стълби и рейтинк вървят ръка за ръка ! А бе склери ...
16
1
 
6
 
! Отговори
61 преди 1 седмица
Водещи за кандидатпрезидентските избори са Джо Байдън и Тутанкамон, който наскоро получи американско гражданство заради принос към световната култура. Според анонимни но надеждни източници Байдън води надпреварата с малка преднина главно заради младоликото си излъчване в сравнение с другия кандидат.
15
0
 
4
 
! Отговори
Опс преди 1 седмица
Нужна е сестринска помощ .Къде е лена да го вдигне
14
0
 
2
 
! Отговори
Днес преди 1 седмица
не се ли е отъркалял още?
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дреме му, той и без това не знае че е президент
12
0
 
4
 
! Отговори
Все повече прилича преди 1 седмица
на Batman от филма Sin City! Браво за избора на снимките!
11
0
 
12
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 седмица
Гледам редовно СНН и те като яростен подръжник на демократите и Байдън са доста разтревожени.В едно скорошно предаване показаха анкети според, които Байдън вече изоства от Тръм в някои щати с повече от 6% и още по-лошо това става в т.ч.. "суингъри "!?Разбира се за това пак е виновен Путин!?А аз лично не разбирам защо биват наричани путинисти хора които казват. че царят е гол!?Подозирам вече че изборът за президент на САЩ е предрешен и още сега можем да кажем Гуд Бай дън или/ гуд /Бай Бай дън!?
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ем, той също пада, няколко пъти
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
и двамата са твърде възрастни за този отговорен пост, но отстраниха своите конкуренти в собствените си партии
8
0
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
тази мумия не е ли в клиника вече това е някакво недоразумение на природата
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Либерастчета, добре ли е??
6
0
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Дедо трябваше да ритне камбаната отдавна, ама жилав дядка. Пак ще го избират с надежда да я ритне, а тия дето са в сянка, да вземат цялата власт. Те това е работата.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С опит, с мъдрост и с разум ... Неща неприсъщи и за двамта послее и президенти.