Спира раздаването на храна в Рафах

Складовете на ООН са недостъпни
22 май 2024 08:20, Петър Бойчев
13
Спира раздаването на храна в Рафах
Снимка БГНЕС

Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци (УНРВА) обяви, че спира раздаването на храна в Рафах, град в южната част на ивицата Газа, където се водят боеве между Израел и палестинското ислямистко движение "Хамас", предаде Франс прес.

"Вследствие на започналата на 7 май (израелска) военна операция в източната част на Рафах разпределителният център на УНРВА и складът на Световната програма по прехраната, и двата разположени в Рафах, са недостъпни", съобщи агенцията в "Екс", като добави, че "раздаването на храна в момента е преустановено поради липса на доставки и сигурност" в града, съобщи БТА.

ООН не е уточнила колко хора са останали в Рафах, откакто израелските военни започнаха масирната си атака там преди две седмици, но очевидно те наброяват няколкостотин хиляди души, отбелязва Асошиейтед прес.

Световната програма по прехраната съобщи, че свършват и храните за централната част на ивицата Газа, където стотици хиляди палестинци, избягали от Рафах, потърсиха подслон след хаотично масово преселение към града, като те си направиха нови палаткови лагери или се струпаха в негови райони, които вече са опустошени от предишни израелски офанзиви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: ООНхранаГазаРафах
Още от Свят
Рейтингът на Джо Байдън падна до най-ниското си равнище за две години
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
0
 
! Отговори
ционисти - нацисти преди 1 седмица
спретнаха си и те геноцидче.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ама денсиха върху мъртви трупове на израелци,нали? Тоя на снимката бере арматура за вторични ли или само така изглежда ?
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хаотично преселение беше докато дядковците от ООН се опитваха да се месят. Точно за 6 дни 800.000 палестински цивилни се преместиха спокойно в изградената от израелците зона на север, а в момента се местят и останалите 300.000. Хамас нямаха полезен ход и взеха да стрелят по пунктовете за храна към Египет и Израел, ама вече номерата им не минават. Няма как и да продават на десетократна цена безплатни хуманитарни помощи на собственото си население.
4
4
 
11
 
! Отговори
VladTepes преди 1 седмица
Хуманитарната помощ включва оръжие и боеприпаси и Израел е принуден да проверява пратките внимателно.
3
4
 
12
 
! Отговори
1-3 преди 1 седмица
Стига с тия лъжи за храната!Изсипаха се стотици хиляди тонове храна в Газа.Къде отива тя?Не напразно активисти на терористите посещават Москва и се учат да правят статистика по руски модел!
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ООН да каже защо в ТикТок е пълно с палестинци от Газа, които излъчват наживо от пунктове за храна и си правят шоу за сметка на гладните хора
1
5
 
10
 
! Отговори
Биби Нетаняху преди 1 седмица
Свъшва храната, раздайте им олово, при глад много помага!