Байдън държа реч пред кадетите в "Уест Пойнт"

Подчерта, че няма да праща войници в Украйна
26 май 2024 08:40, Петър Бойчев
52
Байдън държа реч пред кадетите в "Уест Пойнт"
Снимка БГНЕС

Не е имало никога период в историята, в който наши военни да са участвали в мисии на толкова много места едновременно по света. Това заяви американският президент Джо Байдън по време на реч във военната академия "Уест Пойнт" в щата Ню Йорк пред завършващите кадети от американската армия, предаде БТА.

Президентът Джо Байдън изтъкна решаващата роля на Съединените щати в подкрепа за съюзниците по света, включително Израел, Украйна и Индо-тихоокеанския регион и описа американските войници като "работещи денонощно", за да подкрепят усилията на Киев за отблъскване на руска инвазия, както и изтъкна, че те стоят извън фронтовата линия:

„В момента американски войници подкрепят смелите украинци в битката им за свобода. Без миг почивка осигуряваме придвижването на боеприпаси и оборудване по суша, въздух и море. Обучаваме ги как да използват модерни оръжейни системи като "Хаймарс", "Пейтриът" и танкове "Ейбрамс"“.

„В Украйна обаче, не воюват американски войници - решен съм това да остане така. Но ние заставаме твърдо зад Украйна и ще продължим да стоим с тях“, подчерта Джо Байдън като така потвърди ангажимента си да запази встрани от фронтовата линия американските военни.

По отношение на случващото се в Ивицата Газа, президентът на Съединените щати изтъкна и ролята на Вашингтон в отблъскването на иранските ракетни атаки срещу Израел:
„В Близкия изток, докато провеждаме спешна дипломацияс цел прекратяване на огъня и връщане на взетите заложници у дома, нашата армия и флот построиха временен кей в Средиземно море за рекордно време - за доставка на хуманитарна помощ за палестинците в Газа, а военновъздушните ни сили извършиха доставки на храна“.

В речта си американският президент постави акцент и на подкрепата за съюзниците в Индо-тихоокеанския регион срещу нарастващия китайски милитаризъм в региона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от НОТИФИКАЦИИ
Четири жертви при украински удари в Белгород
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Руя преди 3 седмици
Тоя дъртак защо не вземе да си умре.Аман от гадостите му.Защо не види себе си и продажния си син.Тия и двамата са за затвора.
40
1
 
5
 
! Отговори
ха-ха-хи...верваме преди 3 седмици
В Украйна , не воюват американски войници - решен съм това да остане така. Но ние заставаме твърдо зад Украйна и ще продължим да стоим с тях, подчерта байДРЪН и се изтъркаля по стълбите кат разгонена диваСвиня....
39
7
 
3
 
! Отговори
фен на Байдън преди 3 седмици
Най-великият американски президент след Роналд Рейгън! Господ здраве да му дава и още един президентски мандат. За да довърши това, което е започнал в международен и вътрешен план.
38
9
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 седмици
ПУТИНИСТИТЕ КЪДЕТО ОТИДАТ УСИРЪТ ВСИЧКО! ВЪЗРАЖДАНЕ Е АНТИБЪЛГАРСКА ПАРТИЯ ИСКАЩА ТУРЦИЯ И РАШКА ДА НИ РАЗГРАБЯТ ЗАТОВА Е ТОЯ НАПЪН ДА НИ ИЗВАДИ ОТ НАТО! АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГОЛОГЛАВИЯ
37
1
 
7
 
! Отговори
Пиян залян преди 3 седмици
Как си е запомнил речта ?! Или вече я е забравил !
36
6
 
3
 
! Отговори
ХРИСТО ХРИСТОВ ХУЙЛО преди 3 седмици
ТИЯ ТЕРОРУСТИ НАПРАВИХА И ТАЯ ТЕМАТА НА БАРДАК!
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Едно се чудя на янките, как аджеба не си подбраха некой по млад кандидат, например да е на 60 :)))
34
1
 
4
 
! Отговори
ЕБАНко преди 3 седмици
До НаПротив/ КАКВИ ОПИАТИ ВЗИМАШ ? ДОБРИ СА
33
0
 
6
 
! Отговори
КЛАУС ЙОХАНИС преди 3 седмици
РУМЪНИЯ НЯМА ДА ПРАЩА ВОЙСКИ В УКРАЙНА И ... ТОЧКА
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А Мистър Байдън знаеше ли къде се намира и какви реплики му подаваха суфльорите?
31
2
 
3
 
! Отговори
@Color Conductor преди 3 седмици
До НаПротив Три години вече още стои в Донбас, за какъв Вашингтон бълнуваш ? Или следваш опорките ?
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
БайДжо държа реч, засегна различни аспекти, но не каза дали ще вземе участие в международната среща в Ню Йорк на специалистите за борба с плъховете. Пиндостанците заставали твърдо зад Украйна и зад кого ли не по целия свят, но са безсилни пред нашествието на гризачите по улиците на своите собствени градове.
29
3
 
6
 
! Отговори
НаПротив преди 3 седмици
Дай Боже пак БайДэн да Избепат Машините - тогава Путин със Сигурно ще стигне поне до Брюксел, ако не и до Лондон, а може дори и до Вашингтон!
28
14
 
5
 
! Отговори
БАБА МЕЦА преди 3 седмици
АКО ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА БАЙДЪН СПЕЧЕЛИ ВТОРИ МАНДАТ , ПУТИН ЩЕ СВЪРШИ!
27
2
 
12
 
! Отговори
Историята учи: преди 3 седмици
по-добре ВРАГ на Америка, отколкото подкрепян от Америка!
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Урките забраняват на 18г да напускат ***. Нали се сещате защо. Снощи гледах видео на един който през планините избягва в Румъния и се тресеше от радост че е избягал.
25
3
 
13
 
! Отговори
Байдън преди 3 седмици
Американски не, но български ще пратим.
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Той не държи реч, той е чете и в повечето случай неправилно. Слушайте някоя от нещата които казва и ще ви стане ясно че дядката не става и го държат за да може други да управляват държавата.
23
1
 
4
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 3 седмици
Войната е ЮдеюСемитската Жътва от Древни Времена! Добре Шекели Падат!!
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Прочете ли, "Киро просто" се провали"?