Die Welt: Украйна е заплашена от големи териториални загуби до края на годината

Не се очаква скоро Киев да овладее инициативата
26 май 2024 11:02, Петър Бойчев
233
Die Welt: Украйна е заплашена от големи териториални загуби до края на годината
Снимка БГНЕС

Украйна е заплашена от "големи" териториални загуби до края на годината - според медиен доклад, толкова песимистични са настоящите разузнавателни доклади, пише Die Welt.

Новата, песимистична картина на ситуацията от западните разузнавателни служби относно войната в Украйна е приета отчасти с одобрение, отчасти със скептицизъм от германските депутати.

В оценката, с която разполага вестникът Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, се посочва, че "общата картина" за Украйна в момента се "помрачава" в резултат на руското превъзходство.

Родерих Кисеветер (Християндемократически съюз), заместник-председател на парламентарната комисия за контрол на разузнавателните служби, потвърждава, че Украйна има проблеми с боеприпасите и мобилизацията.

Той обаче заявява също така, че в момента се "разпространяват песимистични картини на ситуацията", очевидно с цел "да се внуши, че положението е безнадеждно и че военната подкрепа вече не е от полза". Целта е "фино, но жестоко" да се окаже натиск върху Киев да "отстъпи територия", предава Фокус.

В оценката на разузнаването се посочва, че не се очаква Киев да успее да "превземе инициативата“ през 2024 г. До края на годината Украйна вероятно ще претърпи "значително по-големи териториални загуби", отколкото през месеците след януари.

Руснаците използват артилерия много по-интензивно от украинците и най-вече Русия може "повече да компенсира" загубите си. Киев, от друга страна, не е в състояние да призове достатъчен брой нови войници "за компенсиране на загубите и създаване на резерви". Новите правила за мобилизация "ще влязат в сила едва в края на лятото", тъй като наборниците трябва първо да преминат обучение.

Според тази оценка очакваната загуба на територия от страна на Украйна е следствие от настоящата "отбранителна ориентация на украинските въоръжени сили и свързаното с това удължаване на бойните действия". Украйна иска да "запази персонал" и в момента "печели време, като се отказва от територия". Киев се надява, че това ще му даде "време да мобилизира и възстанови собствения си военно-промишлен комплекс. Въпреки това руските въздушни удари по военно-промишления комплекс могат да се превърнат в проблем.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от Свят
18-годишните британци може да избират между казарма и обществена дейност
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Руснаците няма да спрът докато не си вземат НОВОРУСИЯ.
168
0
 
1
 
! Отговори
тоти преди 2 седмици
Чвно никой не разбира,че Русия ще разруши полувината Украйна ,като територия,която десетилетия няма да се възтанови,а САЩ и ЕС ще продължат да наливат милиярди за възтановчване ,вместо да се превъоражават и тъка ще закъсат икономически и ще молят Русия за помощ и никой няма да си спомни за войната и жертвите,защото БИЗНЕСА ЩЕ ПРОЦЪФРЯВА ХА ХА ХА !!!ПУТИН И ЗЕЛЕНСКИ ПАК ЩЕ СИ ПИЯТ ВОДКАТА !!!
167
0
 
1
 
! Отговори
Банкеръ преди 2 седмици
Украйна я видяхме,какво ще правят Германците ако им се наложи да строят Стената наново.Клаус Майне ще припява Вятъра на промяната.
166
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
германски блъвоч -- става ни ясно че мъглата в германските глави относно украйна е пълна.
165
12
 
1
 
! Отговори
Иванов преди 3 седмици
Абе ей от сайта какво ми слагате само звездички.на коментарите нищо нецензурно не е написано да не сте руски проксита ако е така обявете се официално
164
17
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 3 седмици
*** не искат разширяване на НАТО а те самите имат ексклав в сърцето на Европа за което аз си признавам за пръв път научих. А Путин спечели единствено нови две държави в НАТО до границата си.и незаконно признати от него републики плюс Крим които вече ще бъдат постоянно бомбени и няма да имат мира.
163
18
 
1
 
! Отговори
Иванов преди 3 седмици
Ще си ги върнат тези територии но *** ги чакат още големи загуби а пияния медвед пак плаши Полша с ядрен удар сякаш ще посмее та нали русия и Беларус ще изгорят и те
162
19
 
1
 
! Отговори
Мани мани преди 3 седмици
Щом Ди Велт го казва се съмнявам.Там руското лобиране от време оно е пускало статии в подкрепа на руската пропаганда.
161
16
 
1
 
! Отговори
Оптимист преди 3 седмици
Важно е не само какво ще загуби Украйна.Важно е какво вече загуби и ще продължи да губи русия.
160
0
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 седмици
подготвят ни
159
3
 
6
 
! Отговори
Някой преди 3 седмици
Като гледам коментарите виждам само злоба, а извода от това винаги е, че нещата няма да вървят на добре. Никой не иска мир все едно е някаква игра или на чужда сметка защитен е добре. Ако някой иска да знае ще има ли мир добро и напредък за да започне и някаква справедливост въпреки всичко и всички вижте коментарите и реакциите на хората. Това са изводите какво идва за напред. По това ще познаете бъдещето не е нужно да си оракул. Също и да видите двойните лицемерни стандарти на предателите.
158
2
 
6
 
! Отговори
стратегическо от-- преди 3 седмици
--стъпление .... Та България при пълна мобилизация вадеше около милион армия .... Фронт от 1000 километра не може да се държи от 300 000 армия ,като чета украйнците не успяха да съберат 1милион армия - макар ,че като ги гледам във опълчението им ( разни доброволци във градовете ) е пълно със 60-годишни ,абе изтървана още във началото работа ,границите веднага трябваше да се затворят на мига !!!
157
7
 
3
 
! Отговори
До 167 преди 3 седмици
Перални за вкъщи във война малко ми се струва шега. Вероятно са ги взимали за платки и други неща. Там изниква още един въпрос ако е така защо не са го правили на място ами ги мъкнат. *** ги разбери може да се нуждаели от центрофуга....ужас. За мене си остава най-безумната война.
156
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Той обаче заявява също така, че в момента се "разпространяват песимистични картини на ситуацията", очевидно с цел "да се внуши, че положението е безнадеждно и че военната подкрепа вече не е от полза"Немския гл упак дава ли си сметка, че това е доклад на разузнаването, не на медии? Да не би да намеква, че немското разузнаване сеят пропаганда, за да сломят Киев? Значи според този, взсички трябва да лъжат само и само Киев да им се дава кураж да изпращат още месо на фронта? Това ако не е хитлерис
155
4
 
3
 
! Отговори
стратегическо от-- преди 3 седмици
--стъпление ... Е правилен вариант само ,ако си сигурен ,че примерно ще събереш войници и ще намериш оръжия и ,че новия рубеж е по-добър за теб -- иначе къде отстъпваш зад теб е Украйна Още във началото от страна 40 милиона да не може да събереш поне 6 милиона значи си изтървал работата . Русия щеше да види зор при 6или 8 милиона Русия за да мачка и трябват 20 милиона ,а сега те какво дали имат 500 000 армия ,та малка България вадеше със един дъх поне 300 хиляди войска и при пълна мобилизация..
154
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е те мисирите ни зомбираха че Украйна печели, а руснаците са толкова зле че крадат микровълнови печки и ходят боси и сега изненадаааа, некви викат то няма как да е истина Украйна да настъпва, всички знаем че руснаците воюват с лопати!
153
1
 
12
 
! Отговори
!? преди 3 седмици
До Колелото: кой цял свят - САЩ, ЕС, Австралия, Япония и Нова Зеландия са 15% от света. Или останалите 85% не ги броиме за удобство?Прочее тези в Донбас няма да са окупирани, там са предимно етнически руснаци.
152
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
укрите са пълна трагедия...........Всичко за тях е изгубено...... от където е минала руската армия е изравнила всичко със земята. Медиите изопачават фактите, за това не им вярвам, а вярвам на украинците които са тук.
151
2
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 3 седмици
Така е, щото Украйна в НАТО беше много важна цел и Русия нямала право на дума по въпроса.
150
2
 
8
 
! Отговори
Петър Илиев преди 3 седмици
Важното е краварите и евреите да не губат ! А те вече спечелиха от милиардите, които "уж " отделяха за Укрона..стите!