Над 20 души са убити при нападение в Мали

Въоръжени мъже са атакували жители на селото
26 май 2024 20:52, Красимир Ангелов
4
Над 20 души са убити при нападение в Мали
Снимка: БГНЕС, архив

Повече 20 цивилни бяха убити при нападение в централната част на Мали, предаде Ройтерс, като се позова на представител на местната власт.

Нападението е извършено срещу село в региона Мопти - един от седемте района в централната и северната част на Мали, в които джихадистки групировки, свързани с "Ал Каида" и "Ислямска държава", се бунтуват от 2012 година насам.

Кметът на селото каза, че неидентифицирани въоръжени мъже са атакували жители на селото, които са се връщали от работа на полето.

"Вчера отчетохме 19 смъртни случая, но днес са повече от 20", каза той по телефона.

Бунтът в Мали се зароди по време на въстанието на туарегите през 2012 година. Оттогава бунтовете се разпространяват в целия Сахел и в северните крайбрежни страни на Западна Африка. Неспособността на властите да защитят цивилното население доведе до два преврата в Мали, един в съседна Буркина Фасо и един в Нигер от 2020 г. насам, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Маливъоръжени мъже
Още от Балкани
Вучич: Гордея се със силата и достойнството на Сърбия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
Подозирам, че Франция е плащала на ислямистите....
3
3
 
11
 
! Отговори
до 1 преди 3 седмици
Британците са унищожили почти изцяло местното население на Австралия. От наличните 2 милиона при идването на британците сега са около 50 000 и то без граждански права. На референдум, проведен преди половин година в Австралия, нашествениците отново не дадоха права на останалите местни. Това е малко да се нарече геноцид.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бегъл поглед към картата *** Африка натрапва правилния извод за изкуствени граници на почти всички държави. Тези граници са определяни НЕ от "ислямска държава", а от големите "развити демокрации" в Европа и то умишлено, така че нардностни групи да бъдат разделяни и противопоставяни. Което не е само в Африка.Познаата ни Корея, Германия, Виетнам, Китай, Индия и т, н. вкл. България. (За всеки, който ще каже: Това не ме засяга)
1
3
 
10
 
! Отговори
ИСЛЯМА Е ЗЛО преди 3 седмици
ПО-ГОЛЯМО ОТ ВСИЧКО ДРУГО