Как да се справя със зла свекърва?

Няколко трика, с които да я накарате да замълчи
1 фев 2012 11:03, Елка Василева
81
Как да се справя със зла свекърва?
Снимка: архив, Reuters

Често в едно семейство се пораждат търкания, но ситуацията става особено сложна, когато на едно място се съберат снаха и свекърва. Ако срещате проблеми с майката на мъжа си и не знаете как да се справите с нея, предлагаме ви няколко трика, с които да я накарате да замълчи... сега и завинаги!

1. Бъдете добра и мила, но без излишно фамилиарничене. Забравете за старите традиции да се казва на свекървата „майко“ или „мамо“. Всички ние си имаме майка и баща, не е необходимо да го казвате и на нея. Особено ако не ви идва от сърце.

2. Спазвайте дистанция. Направете всичко възможно да живеете далеч от свекървата. Дори да сте в добри отношения, вие имате ново семейство и трябва да сте самостоятелни. Така ще ограничите и влиянието й върху съпруга ви, ако досега то е било силно.

3. Вълкът козината си мени, но нрава никога! Помнете, че ако преди се е държала зле с вас, а след като се омъжихте за синчето й, си е променила отношението, то това е само маска. Тя със сигурност не си е променила мисленето със скоростта на светлината, по-скоро спазва благоприличие, но при първа възможност ще реагира в удобна за нея ситуация. Винаги имайте едно на ум.

4. Мълчанието е злато. Когато сте й на гости, тя често се изпуска пред вас, прави коментари или забележки, които са ви неприятни. Игнорирайте ги, правете се на ни чула, ни видяла. Бъдете тактична и винаги мислете няколко хода напред. Една жена знае как да се оправи с друга, особено ако тя е по-устата. Само не избързвайте да влизате в открит и лют спор. Така все едно, че тя е спечелила.

5. Мислете за семейството си. Най-важното нещо е връзката ви с мъжа на живота ви и вашите деца. В името на хармонията вкъщи преглътнете някои неприятни думи от нейна страна. Ако ситуацията излезе извън контрол обаче, покажете позицията си смело и докажете, че в името на доброто ви семейство, сте способна да го защитавате.

Още съвети четете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: свекърва
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
14
 
23
 
! Отговори
свеки преди 12 години
А със злата снаха как да процедираме???:)
33
6
 
16
 
! Отговори
ДО 33 преди 12 години
Имаме работа с рода не с вампири макар и понякога да изглежда таказа свекърви пишете а с тъщите какво да правим само пушката ли е решението?
32
8
 
14
 
! Отговори
2012 преди 12 години
На зла свекърва-зъл ****
31
2
 
12
 
! Отговори
venetka преди 12 години
Kato biah snaha,svekarvite biaha loshi,stanah svekarva ,sega pak snahite loshi......;)
30
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДЪРВЕН КОЛ В СЪРЦЕТО Е НАЙ-ДОБРОТО ЛЕКАРСТЕО
29
0
 
40
 
! Отговори
галактика преди 12 години
За пореден път ще се възползвам от възможността да похваля моята свекърва - беше мъдра и добра жена до края на дните си. Поклон!
28
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
- Брато, знаеш ли, че обявили код оранжево.. минус 20 по целзий и сняг и виелици- Еййй, супер.- Що супер бре??? Г'лей кво е бедствено положението..?- Супер е бе, тъщата е на Витоша !
27
1
 
42
 
! Отговори
55 преди 12 години
А дали също така пак да си мълча като ми рови в гардеробите за да види кое как е подредено???
26
25
 
19
 
! Отговори
Руми преди 12 години
хора, жените които имат синове са *** !!!! ще кажа само, че се моля на Бога някой ден аз да не се превръщам свекърва, каквито са 99% от тези ревниви свраки.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я бре за тъщата нещо няма ли.. че тегава работа ?
24
2
 
30
 
! Отговори
55 преди 12 години
Интересно, дали трябва да си мълча, когато ми размества мебелите в моя дом?
23
1
 
24
 
! Отговори
съвет преди 12 години
Как да се справя със зла свекърва?Лесно , като я пратиш при дядо й....
22
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тук маи са повечето кукумявки...
21
4
 
20
 
! Отговори
Анчо преди 12 години
На зла круша зъл прът!!!
20
2
 
34
 
! Отговори
valeria преди 12 години
Sre6tat se dve priqtelki : Oxx mnogo sam pritesnena dnes e golqma jega a da6terqta otide na plaj , gorkata 6te vzeme da izgori . - A snaxata i tq li e s neq ? -Snaxata e na nivata da kopae , ama tam ima i sqnka , zatova neq ne q mislq !
19
10
 
45
 
! Отговори
Налянко преди 12 години
Трите етапа в развитието на жената:Първо ядосва баща сиПосле ядосва мъжа сиНакрая ядосва зет си...
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kyde iz4ezna KRIMENCHETO be. po mi haresva6e ot ALOV.
17
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ще ви каже на всички как.
16
7
 
25
 
! Отговори
снаа преди 12 години
Тези съвети са не "как да се справим", а "как да игнорираме дразнещото поведение". Така не се прави. Не може някой да ти се бърка в живота, а ти да се правиш на ни чул ни видял. Най-важното е да уважаваш свекърва си, за да те уважава и тя. Колкото и зла да е, мъжът ви си я обича.
15
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Срещнали се две стари приятелки и се заоплаквали една на друга: *** какъв беше тоя нашия късмет ***, помниш ли едно време какви зли бяха свекървите, пък сега как се извъртя светът и снахите станаха проклетии.Та така. Майка ми казва, че една жена каквато е била като снаха, такава е и като свекърва.Снахата не трябва да забравя, че свекървата е майка на съпруга й, а свекървата трябва да приеме, че синът й вече има семейство и ако не може да помага, поне да не пречи