5 признака, че ви чака уволнение

Вижте кои са признаците, които предвещават подобен трус за вас
Обновена: 2 мар 2012 13:47 | 2 мар 2012 13:30, Мария Дуковска
60
5 признака, че ви чака уволнение
Снимка: Reuters

В тежките времена на финансова криза и икономическа нестабилност, добре е да бъдете подготвени отрано за възможни трусове в работата. Вижте кои признаци предвещават край на кариерата ви... поне в настоящата ви работа:
 
1. Фирмата е пред фалит.
 
Първият и най-сигурен признак е, когато фирмата ви е затруднена финансово. И то много. В такъв случай 100% е сигурно, че работодателят ви ще оптимизира разходите си, като уволни някой или няколко от служителите си. Напълно възможно е това да сте вие.

2. Не ви включват в оперативки или служебни срещи
 
Доскоро бяхте титуляр на всички срещи в службата, но напоследък това се е променило? Очевидно вече не сте любимци на шефовете и може да очаквате лоши новини.

3. Имате нов шеф.
 
Ако началникът ви е сменен и вашата позиция в работата е ключова, може да очаквате почти сигурно смяна. Най-често новите шефове водят със себе си и своя антураж от сигурни служители. Тъй като вие не сте един от тях... ясен е краят, нали?

4. Издънка за важен работен проект.
 
Едва ли има нужда някой да ви казва, че ако сте направили голям гаф с важен за фирмата проект, много вероятно е да ви уволнят. Разбира се, може шефът и да се смили, ако ви е за пръв път, но имайте готовност и започнете да разглеждате обявите за работа.

5. Никой не признава приноса ви в службата.

Никой не забелязва, когато свършите работата си навреме, предадете проект в срок и това, че си вършите задълженията без проблем. Никое ваше постижение не бива отбелязано от началниците, а напротив – все ви мрънкат, че не е достатъчно. Дори и да не ви уволнят, явно не сте ценени в службата и при първа появила се възможност, сменете работата!

Още любопитна информация и полезни съвети може да намерите в  Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
27
 
! Отговори
Напуснал работа преди 12 години
Уверено може да напускате без ни най-малко съжаление когато забележите някои от петте или и петте сигурни и доказани признака --- . Фирмата е пред фалит, не ви включват в оперативки или служебни срещи,имате нов шеф,издънка за важен работен проект,никой не признава приноса ви в службата.Това са едни от признаците а те са и много повече, също когато започнат началническите своеволия.Така че осведомете предварително шефовете си и ги предупредете че компромиси спрямо тях вие няма да правите!!
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коментарите къртят:))))
9
21
 
17
 
! Отговори
Шефката преди 12 години
Тоя *** от снимката, с удоволствие бих го уволнила, той и за любовник не става
8
10
 
33
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
И 6-ти признак:като дойде време за...заплата не ти дават нищо,или само 1/3-та,защото фирмата пари...няма.Има пари само за...бонуси на държавните хрантутници;частните фирмички,кучета ги...яли.
7
1
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
6. Чете *** статии в dnes.bg
6
9
 
54
 
! Отговори
танкист преди 12 години
1. щефа не ви вика да му свирите вече, но често от офиса му излиза новата колежка.2. незнайно как шефката ви е хванала трипер, следкато и вие сте били в болнични с такава болест3. отказахете на шефа си , след като разбрахте , че е дошъл със 5 имата си братя и 14 братовчеди и всъщност идеята е за едно чко ткзс4. шефката си поиска *** следкато цял ден вися в *** с диария5 хванаха ви докато оправяхте дъщерята на шефа в скалада
5
2
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То пък в България една икономика, то едни фирми, то едни ръководители - ум да ти зайде, както се казва. Като те уволнят си взимаш шапката и чао. Това е....
4
4
 
13
 
! Отговори
ТОЧНО преди 12 години
3добавен от: жената днес преди 2 минутитук в този сайт коя от коя по-глупава статия пълен провал
3
40
 
57
 
! Отговори
Допълнение преди 12 години
Изпуснали сте най-важния признак:1. Живеете в България и управляват неадекватниците от ГЕРБ.
2
6
 
51
 
! Отговори
жената днес преди 12 години
тук в този сайт коя от коя по-глупава статия пълен провал
1
4
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този който го е писал още ли е на работа при вас или е споделил опита си?