Как да направим страхотно първо впечатление

Има някои прости упраженения, които ще ви помогнат да ви запомнят "с добро"
30 май 2012 08:20,
56
Как да направим страхотно първо впечатление
Снимка: sxc.hu

Първите впечатления са доста важни, тъй като повечето хора са склонни да дават оценка според тях, дори и когато се опитват да се контролират. Много често първият образ се запечатва в съзнанието и остава като референция за по-нататъшните отношения.

Тук сме изброили няколко препоръки за поведението ви при първа среща с някого, на когото искате да направите особено добро впечатление. Разбира се, методите на действие в различните социални ситуации (на бизнес среща, на купон с коктейли или семейно сбиране), се различават, но подходът зависи от вашата преценка.

Дръжте се така, сякаш се срещате с добър приятел

Ако си представите, че човекът с когото сега се запознавате, е един от близките ви приятели, автоматично ще се настроите приветливо, ще започнете да се усмихвате, ще отворите езика на тялото си към по-положителни сигнали и ще намалите всяко притеснение или нервност в тона на гласа и държанието си. Но и не бива да отивате и твърде далеч – задръжте прегръдките и целувките за сега.

Плюсът тук е, че и вие започвате да изпитвате по-топли чувства към човека, застанал насреща ви. Това действие вероятно ще провокира положителна реакция у събеседника ви и ще постави стабилна основа за вашето познанство.

Контролирайте езика на тялото си

Усмихвайте се. Не кръстосвайте ръцете или краката си. Дръжте тялото си обърнато с лице към човека, чиято ръка стискате или с когото разговаряте и въобще моделирайте поведението на тялото си да бъде отворено, приемащо и приветливо. Осъществявайте спокоен, равномерен контакт с очи – без да се втренчвате - когато говорите или слушате. Не гледайте събеседника си в очите през цялото време, а когато прекъсвате връзката, го правете плавно и не стрелкайте поглед рязко.

Стойте изправени

Добрата поза със сигурност влияе положително на впечатлението, което правим. Затова не се прегърбвайте и стойте или седете с изправен гръб и вдигната глава.

Бъдете позитивни

Но само когато е уместно! Понякога обстоятелствата са подходящи да сте силно позитивни, но понякога това може да се възприеме като натрапчиво и невъзпитано поведение. Добре е да прецените настроението и до колкото е възможно вкусовете на човека, когото срещате за пръв път, преди да започнете да разговаряте. Наблюдавайте го, усвоете спецификите на поведението му и едва след като осъществите контакт и той ви възприема като подобен на него самия натуралитет, можете да вдигнете нивото на позитивизма.

Не мислете прекалено много

Опитайте максимално да останете извън главата си и се концентрирайте върху човека, с когото разговаряте, а не върху себе си.

Репетирайте на ум преди да влезете в стаята

Представете си колко добре ще се развият нещата, вижте ги и ги чуйте в главата си, а също и колко добре ще се чувствате на тази среща. След което завършете менталната си разходка с представата, че вече нещата са се случили, срещата е минала и най-важното е завършила с желания резултат. Това се оказва изненадващо ефективен трик и ще ви постави в добро и спокойно настроение преди още да сте прекрачили прага на залата.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
3
 
! Отговори
.. преди 11 години
Да си ви прибира Господ! Всичките.. ЩЕ ПОВЪРНА БЕ ***!
49
0
 
6
 
! Отговори
Пантелей Пътник преди 11 години
А защо въобще трябва човек да се напъва да прави хубаво първо впечатление? Хора, не сте ли научили вече, че независимо от начина, по който се представя, съдържанието си е все едно и също, просто трябва да се загледаш малко по-внимателно? Все пак ако човека отсреща не те оцени, независимо от начина на предаване на съдържанието, той няма да те оцени никога!!!
48
5
 
5
 
! Отговори
DannylC89 преди 11 години
Всички жени са ***. Гледат само да ти измъкнат парите, пък после не е важно, поне за тях.
47
0
 
19
 
! Отговори
грозната бети преди 11 години
Правилно,няма втори шанс за първо впечатление!
46
4
 
39
 
! Отговори
Дон Жуан преди 11 години
За да направя добро впечатление на жената с която имам среща, е важно да съм чистоплътен, което включва изрязани нокти, избръснат, миришеш на чисто, без тежки аромати и да бъда с добро държание и най-вече да бъда кавалер с нея.
45
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На първа среща за да мъжа свали успешно жената, трябва да я удари силно с юмрук в слънчевия сплит, слд което да вкара един ъпъркът в брадичката и задачата ще бъде изпълнена. Жената ще бъде свалена успешно!
44
17
 
16
 
! Отговори
дайте съвет преди 11 години
В събота ни предстои една необикновена среща с едно семейство,с което се запознахме по интернет в сайт за запознанства! Разбрахте може би за какво става въпрос! И на нас ще ни е за първи път и на тях щяло да им е за първи път ! Много сме развърнувани и се страхуваме да не се изложим ! А много искаме работата да стане! Има ли хора с опит ,за да ни кажат как се чувства едно семейство при такава среща ?!
43
0
 
11
 
! Отговори
от 25 до 43 преди 11 години
Никъде не съм писал, че съм жена. Мъж съм. По-добре да четеш по-внимателно преди да коментираш нечии коментар.И коментара ми не беше за жените изобщо, а за тази(или може би този) пишещ/а се "жена", която си падал/а по естествените миризми. Не съм искал да засегна жените като цяло. Имах в предвид обожателката на миризливите крака. Не си хвърляй злобата върху мен pls :)Има изтрит коментар, и за това са объркани номерата:)))
42
0
 
8
 
! Отговори
от 23 до 25 преди 11 години
"И аз съм жена, но такива гнусотии не бих направила,ти или си мъж писещ се за жена, или наистина нещо не си добре"Никъде не съм писал, че съм жена. Мъж съм. По-добре да четеш по-внимателно преди да коментираш нечии коментар.И коментара ми не беше за жените изобщо, а за тази(или може би този) пишещ/а се "жена", която си падал/а по естествените миризми. Не съм искал да засегна жените като цяло. Имах в предвид обожателката на миризливите крака. Не си хвърляй злобата върху мен pls :)))
41
2
 
6
 
! Отговори
жена до коко преди 11 години
Кокич така ше те засмуча, че името няма да можеш да си кажеш после...само кажи хубав ли си? Опиши се ако обичаш ! :)
40
0
 
12
 
! Отговори
коко преди 11 години
Жена като чета постовете ти и се сещам за песента "Ужасна си" на акащи джуджета
39
0
 
13
 
! Отговори
голмайсторките преди 11 години
проблемът не е в първата среща, проблемът е какво да правиш с толкова много мъже :D
38
10
 
7
 
! Отговори
жена преди 11 години
38.....винаги си мия дупето и го бръсна най-редовно, защото там е опасно когато е мръсно, пренася се хепатит ! Принципно съм чиста и се мия редовно, но гледам и да задоволя всяка мъжка прищявка. Всеки се възбужда от нещо било то странно за другите или не. Мен у мъжа ме възбуждат най много дланите. След това ръцете по цялата им дължина. Обичам здрави стегнати ръце, груби , истински мъжки ръце-малко са вече на срещане. А дупето ми е чистичко на сълза !
37
2
 
9
 
! Отговори
Sulfur преди 11 години
а дупарата поне мита ли беше ?
36
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предишният ми любовник се възбуждаше страшно много от миризмата на немити крака. Отначало ми беше малко странно и дори неприятно, но после и на мен започна да ми харесва. Обичаше да ближе краката ми леко понамирисващи и запотени и после какво клатене падаше, бедна ви е фантазията.
35
2
 
5
 
! Отговори
pansionerkata преди 11 години
v na6ia pansion parvo gledame nadolu,posle strelkame pravo v o4ite...znai6 li 4e ako p.udna moi se na.era
34
9
 
27
 
! Отговори
123 преди 11 години
Кой има време за такива глупости. Живота да не е турски сериал?Вадиш грездея и газ до сливиците.
33
2
 
11
 
! Отговори
ха-ха преди 11 години
Този съвет да не си кръстосваме краката малко странно звучи.....особено ако се касае на първа среща между мъж и жена /за жената/.Накой е чел накриво чужди писаници пак, уж да се отворим към другия ------ голям смях
32
16
 
9
 
! Отговори
Лола преди 11 години
Аз си падам по *** и скат ! Ей това е секс за мене...фекалки да се леят и дупките да зеят !
31
1
 
12
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
Само такива ***, ли има там?