Как да отклоните питие от непознат в бара

Хем директно, хем с финес
22 авг 2012 08:01,
38
Как да отклоните питие от непознат в бара
Снимка: sxc.hu

Случвало ли ви се е да ви почерпят в бара или дискотеката и да се чудите какво да направите? Ако младежът ви се стори симпатичен и сте свободна жена, най-вероятно веднага ще приемете. Но ако не сте в настроение, не желаете ничие внимание или мъжът въобще не ви грабва окото и не смятате да му позволите да флиртува с вас, трябва да умеете да кажете „не".

Ако имате някакви задръжки и се притеснявате от изненадващото питие, ето как да постъпите:

Използвайте бармана

Трябва да знаете, че барманите и сервитьорките са наясно как да предадат отказа ви. Те знаят много добре, че почерпката е индикация за флирт и свалка и ако вие не я приемете, не трябва да ви я натрапват.

Много малка е вероятността да ви подканят все пак да приемете питието и това би било в случай, че са получили бакшиш от господина, който ги е пратил. При тяхно натрапчиво настояване може да пожелаете да се срещнете с мениджъра на заведението.

В най-добрия и често срещан случай просто говорете директно с тях и им кажете да отклоняват почерпките от този мъж или въобще от всички други (в зависимост от желанието ви).

Отказвайте учтиво

Куртоазията изисква да бъдете учтиви. Ако не обичате да унижавате мъжете и да ги тъпчете публично, направете отказа си галантно. Като се възползвате от услугите на бармана или сервитьорката, ги помолете да съобщят на господина, че вече сте заета например и затова не проявявате интерес към никой друг. Със сигурност след това ще се почувствате по-добре, отколкото ако реагирате шумно и ненужно грубо.

В крайна сметка човекът, който иска да ви почерпи, не смята да ви обиди. Това си е обичайна практика и не нужно да правите „голяма работа" от случилото се, ако не искате да се включите в закачката.

Не правете комплименти и не завързвайте разговор

Колкото и да ви се иска да кажете нещо на човека, чието питие отказвате, не го правете. Защо трябва да заговаряте или да хвърляте погледи на мъж, от когото не се интересувате?

Ако решите да му казвате нещо от сорта на: "С удоволствие бих се напила с теб, но вече се виждам с някой друг" , в неговите очи ще изглежда като : „Имам си гадже, но нямам против за свалка за една вечер"... това ли искате да му кажете в действителност?

Оставете обясненията на персонала на заведението, за да запазите дистанцията, която целите.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: барнепознатотказпитие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мен пък ми е чудно що никой не черпи с количка и натурално сокче ми все с алкохол?А?Щото са комплексари и смятат ,че като я напият ще й свалят стандартите и ше се впишат да чукнат и те нещичко. Ако имате самоуважение и не търсите използвачки - не черпете с алкохол.
34
0
 
16
 
! Отговори
ккк преди 11 години
Абе кога някой ще ми предложи пържола и шопска салата, а все питиета и кафета предлагат? На мен понякога ми се яде, не съм все жадна, ааа...
33
0
 
13
 
! Отговори
Кънчо преди 11 години
не знам къде ходите по дискотеки, ама аз не съм видял паркоместа между масите. Та много не става ясно кой с ква кола е дошъл.
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
чичак с голема ПАЧКА пари и готино БМВ последен моделТе си лягат с чичака заради горните неща, а не заради уискито с капи. Чичака що не отиде на бар без кинти и със 15 годишна кошница да видим дали ще свали нещо.
31
7
 
12
 
! Отговори
бг курволяка преди 11 години
У бг ку*воляка не само ,че не отказва питиетата в дискотека или бар ами дори и седят на по едно капи и чакат някой богат и тлъст чичак с голема ПАЧКА пари и готино БМВ последен модел да дойде да ги черпи едно уиски ,че видиш ли те немат иначе парички (Уж) а са маркови ку*ви едно уиски с капи и цяла вечер лашкаш младо 17 18 годишно .... това е реалността който не е съгласен. ДА СЕ ОГЛЕДА! :))
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С две думи-бъдете скотове.Ако някой иска да ви почерпи,или само да ви заговори-за по-сигурно забравете за бармана и мениджъра,ако сте жена,започнете да си блъскате главата в плота,да се скубете и да крещите,сигурно е че,,натрапника,, начаса ще си бие камшика.Ако сте мъж,погледнете кръвнишки,хванете стола за краката и налагайте докато онзи спре да хърка.После се приберете вкъщи,пуснете компа и четете статийки колко навън е добре,а тук и добър ден се приема като псувня на майка и директна заплаха.
29
4
 
4
 
! Отговори
Ето с кво преди 11 години
With a bitch slap! (или един шамар ***)
28
1
 
20
 
! Отговори
Апис преди 11 години
Абе аз колко мъже съм черпил без да позанвам ей така сядаме на бар или на маса с хора дето не се познаваме и се сприятеляваме и от там се почва почерпка дали аз него или той мен това значи л, че ме сваля или аз него? Естествено тъпата кифла си мисли, че като я почерпи някой то той е 10000% навит и вече я обича и тн. изобщо друго не и минава през главата. Отдавна се отказах да правя и комплименти...ей така минава хубава жена до мен и ако и направя комплимент все едно я свалям, НЕ просто ми харесв
27
7
 
20
 
! Отговори
Някой Никоев преди 11 години
Поредната супер *** статия! С тия феминистки глупости които постоянно се пропагандират и вече се превръщат в модел на поведение, не се чудете защо половината население обърна резбата. Женското самочувствие порасна до небесата, а мъжете се чувстват все по потиснати заради огромните женски изисквания и капризи които са непосилни за повечето мъже. Скоро сигурно и най обикновеното запознанство ще се счита за нещо нежелано, ненормално и опасно.... Къде останаха нормалните човешки неща?
26
2
 
12
 
! Отговори
Мими преди 11 години
Аз ако не искам да ме черпят, няма да ходя...
25
0
 
12
 
! Отговори
? преди 11 години
ПуткоКуросване :) Извинявам се,изразът не е мой,на един журналист е:)
24
2
 
13
 
! Отговори
До Марияна преди 11 години
Мариянче,има мъже които с уригня ухаеща на шкембе и чесън,ще се надъхат повече.Един вид-а ,тази от нашите,непретенциозна,ще си ръгаме евтино шкембенце с чесънче,че не съм си измил зъбите,няма да усети,ще си пием евтина ракийка....мечтата на всеки абориген:)
23
5
 
17
 
! Отговори
Лида-Лудата преди 11 години
аз не се подмивам и косми съм си пуснала и грам нямам проблем с свалките...просто никой не ме поглежда...имам си тъпкач читав и това си е ...то и той един смръдльооо
22
3
 
25
 
! Отговори
Марияна преди 11 години
Оригвам му се на шкембе-чорба с чесън и проблемът е решен.
21
1
 
28
 
! Отговори
Nabuco преди 11 години
"Куртоазията изисква да бъдете учтиви"Някой май се е мъчил да се изразява с лекота. Куртоазия означава учтивост, т.е. все едно да кажеш учтивостта изисква да бъдете учтиви. Може би възпитанието го изисква, но куртоазията :)
20
1
 
9
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
Не знам какво ще искаш, освен може би малко внимание и шанс да блеснеш с нещо повече от външния си вид - напр. дебел портфейл, ключове за порше, златен пръстен с камък, хаха.
19
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Естествено, че ако я черпиш ще искаш нещо от нея. Защо иначе да го правиш?!
18
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напитката е просто един комплимент, не вярвам някой да изпраща напитка с мисълта, че дамата му изглежда социално слаба и не е в състояние да си я плати.Не е толкова трудно да се усмихнеш, да повдигнеш леко чашата за наздраве и да кимнеш леко с глава в знак на благодарност.И да знаете, не е нужно дори да каните на масата си кавалерите.Отказвам напитки, изпратени от видимо нелицеприятни грубияни.
17
3
 
8
 
! Отговори
ХАХАХ преди 11 години
До Unknownхаха луд си!
16
14
 
24
 
! Отговори
Unknown преди 11 години
Да купите питие на жена, просто за да привлечете нейното внимание подсъзнателно казва: " Аз не съм достатъчно важен или привлекателен, за да изляза с теб, затова ще ти дам това питие с надеждата, че ще те подкупи да останеш тук и да излезеш с мен, защото иначе ще се почувстваш виновна ако си тръгнеш. "