Как да се сдобрите със свекървата

Канете я на гости не само на празници
15 ное 2012 19:06, Мария Дуковска
73
Как да се сдобрите със свекървата
Снимка: Reuters

По традиция у нас се счита, че снахите и свекървите воюват от деня на сватбата, ако не и от по-рано. Има начини враждата да се преустанови още в зародиш. Ето няколко хитри съвета:

Наречете я „мамо“

Обръщението „мамо“ железни врати отваря. Няма жена, която да не се разтопи от тази дума. Не става дума за лицемерие, а за етикет на поведение. Никой не може да надзърне в сърцето ви и да види колко искрени са ви чувствата! И слава богу!

Звънете й по телефона

Често й звънете по телефона, за да я питате как е. Не е нужно разговорът да е дълъг. Достатъчно е да покажете внимание и загриженост.

Добавете я сред приятелите си в социалната мрежа

Ако свекърва ви има профил във Facebook, добавете я сред приятелите си и често-често й пишете съобщения и харесвайте публикациите й. Изпращайте й любопитни новини и кулинарни рецепти според интересите й.

Научете я да работи с компютър

Ако все още не работи с компютър, научете я и й покажете необятния виртуален свят.

Търсете съветите й

Питайте за домакински неща, за вкусовете на сина й, за въпроси, свързани с професията или хобито й. Покажете, че цените личността й, знанията и опита й, което не означава, че винаги ще следвате съветите й.

Екскурзия за Нова година

Планирайте заедно да отидете на екскурзия за Нова година. Ако можете, поемете вие разходите. Жестът ви ще бъде оценен по достойнство.

Останалото прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
Сега чакам съвети от типа как да пратиме дискретно и безболезнено тъщата на оня свят.Благодаря предварително.
37
11
 
2
 
! Отговори
двойна свекърва преди 11 години
Какво ще ви стане момичета ако кажете добра дума и проявите уважение към майката на любимия ви ? Знайте, че всяка дорба дума ще ви се върне двойно. Имам две снахи. Едната е по-сърдечна и добронамерена, другата по-сдържана и чепата. Познайте на кой помагам повече. Не живея при никоя, но първата като и отиа гости да видя детенцето ме посреща искрено и добронамерено, другата официално любезно. И на двамата си сина съм дала апартаменти, но характера си е характер. Не се сърдя имат си детенца ще разб
36
11
 
8
 
! Отговори
Модерното свеки преди 11 години
Истината е, че мъжете често избират жени, които поразително приличат на майките си. Така че, ако свекито е усойница, то и снахата не е цвете. Относно това дали сте част от съвременна модерна Европа, не сте. В съвременна модерна Европа хората като навършат 18 години се изнасят от маминото гнездо и си изкарват сами прехраната. Когато имат деца, се справят сами. А в Бг "старите" кихат пари докато "децата" навършат 40 години, гледат внуци.
35
3
 
0
 
! Отговори
AZ преди 11 години
DO DEVIL-JINABE,ZASHTO VSICH SNAHI SA TOLKOZ SHASHAVI,VARTOGLAVA RABOTA!
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А след всичко това може да си метнете въжето и да се обесите!Съветите са глупави! Лицемерието е нещо недопустимо!
33
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А пък моята свекърва идва на гости и без да сме я канили, без дори да се обади предварително. Ей така доскучяло и у тях, и хоп, при снахата. Дали в този момент на мен ми е удобно за нея няма значение. Понеже и бях намекнала, че не ми е приятно да идва така, тя каза, че ако съм нямала свекърва щяло да ми бъде скучно :)))Е, мерси от такова разнообразие!!!
32
2
 
7
 
! Отговори
бла бла преди 11 години
a защо са сложили на Майкъл Фелпс майка му???
31
2
 
27
 
! Отговори
mimi преди 11 години
Че от какъв зор ти трябва да се сдобряваш със свекървата или с тъщата? Колкото по-далече от тебе толкова по-добре. Иначе почва да ти се меси в семейството, а това неменуемо води до дразги между младите.
30
1
 
15
 
! Отговори
Маринова преди 11 години
Моята свекърва беше душичка.Бяхме много близки.Имам само добри спомени за нея. Бог да я прости.
29
0
 
17
 
! Отговори
спомен преди 11 години
Моята Бог да я прости след 24 години омраза към мен и детето ми се спомина. През това време живеехме в собственото ми жилище, но жената не се спря-луд умора няма. Последната година от живота си се опита да ме разведе и да ме гони?! Луда работа.
28
1
 
12
 
! Отговори
Martina преди 11 години
Za syjalenie vsichki opiti za normalno obshtuvane i komunikaciq v moq sluchaj sa izcherpani.Za da ima mir i razbiratelstvo,mladoto semejstvo trqbva da jivee otdelno i vyzmojno po-daleche i ot svekyrvata.Ti se otnasqsh milo i systradatelno ,s razbirane kym neq, a tq zloslovi po tvoj adres-grozno,poshlo,nizko i anoralno.Ne jelaq i ne tyrsq syvet ot takova'sykrovishte'.
27
1
 
12
 
! Отговори
2012 преди 11 години
С пушка
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Текстът на 25 прилича на гротеска, но някои български свекърви наистина заслужават точно това, когато всички разумни цивилизовани средства са изчерпани. Не виждам защо някои се дразнят толкова.
25
7
 
5
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
И като го напавиш си вземи еднопосочен билет за село незабравка и продължаваи с мотиката!Каквото и да се говори мързелани и натегачки печелбарки са голяма напаст ,че да имат претенции ,а мухлъовците де майките им се оптиват да им наливат ум в главата също са много.
24
8
 
14
 
! Отговори
До 20 преди 11 години
Едно време, в деня на сватбата, зетят разкъсвал живо пиле пред младоженката, "за да й вземе страха". Щом си попаднала на свекърва, каквато описваш, вземи за пример този старинен обичай. Разкъсай пред нея живо пиле, изгледай я кръвнишки, погледни през рамо софрата, която е подредила, после се изплюй на килима й - хем гнусливо, хем презрително, и после си излез, тряскайки вратата. На Бг-свекървите просто не им идва на ум, че медалът има и обратна страна.
23
0
 
24
 
! Отговори
До 25 преди 11 години
Да, така е, за съжаление. Но за брак по сметка се натискат не само жените. Знам и много кандидат-зетьове, които следват инструкциите на маминка: "Да е богата, баща й да има дебели връзки, тя да те слуша, да уважава мен и да не тича да споделя всичко с майка си! Баща й да те вземе за съдружник, а децата да ги кръстите на мое име и на името на татко ти! Интелигентните хора не кръщават децата си на името на женските родители. Предварително да ти каже каква точно й е зестрата!"
22
2
 
18
 
! Отговори
До свеки 6 преди 11 години
"...нужно е малко" - КОЛКО малко? Да командваш всички, да се намесваш във всичко и да влизаш в спалнята на младите по няколко пъти на нощ, за да провериш, дали синчето ти не се е отвило?
21
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България в момента 1/2 от жените са материялистични беднячки де гледат да си подобрят положението в обществото чрез мъжа.Напълно нормално е една майка ако види това да реагира.Ако не го бях гледал филма за цървуланата дето и порасва работата над 1000 пъти щеше да се захиля ,но просто истината е брутална ,а браковете по куца сметка са прекалено много.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още на Мамо и са се хванали за косите.
19
1
 
21
 
! Отговори
До 6 преди 11 години
До номер 6, Казвате,че звучи като мечта...Интересно. И аз имах такива мечти към свекървата, но защо ли получих само обиди от нея без причина при първа среща.За 2-ра среща бях крадла, а за трета просто не ми се мисли...Благодаря, но предпочитам да бъда далече от погледа й. Толкова много болка и сълзи...Защо?Защо???