Защо избягвате контакт с бившия

Някои се надяват, че с отсъствието си ще предизвикат липса у него
Обновена: 28 ное 2012 12:45 | 28 ное 2012 12:31,
52
Защо избягвате контакт с бившия
Снимка: sxc.hu

Съществуват много причини, които карат хората да прекратяват всякакъв контакт след раздяла. Ако някой реши да използва тази тактика (не всички хора искат или пък се нуждаят от това), обикновено той си намира „здравословни“ причини, заради които да го направи. Например за да се излекува по-лесно от раздялата, за да направи кардинални промени в живота си или пък просто да загърби и да забрави всичко, случило се досега.

За съжаление не всички хора разбират, че прекъсването на контакта всъщност се отразява повече на самите тях, отколкото на бившата им половинка. Някои превръщат липсата на контакт в стратегия, с която целят отново да си върнат бившия, след като той осъзнае колко много всъщност му липсва старото време.

Често се случва обаче хората да останат разочаровани, когато осъзнаят, че вече не са обичани, нито пък искани. Други пък стигат по-далеч и използват липсата на контакт, за да наранят бившите си, като ги накарат да се почувстват игнорирани, отхвърлени и пренебрегнати.

Всъщност причините за прекратяването на контакт с бившия могат да бъдат много по-дълбоки. Ето и кои са те:

1. Безпомощност

Понякога хората избират липсата на комуникация, защото се страхуват, че всяка форма на контакт може да увеличи или изведе на преден план проблемите във връзката. Тези хора се чувстват безпомощни да променят каквото и да е, затова избират да се „скрият“ и да се надяват, че проблемите ще изчезнат от само себе си.

2. Връзката е приключила зле

В повечето случаи връзките приключват наистина зле. Партньорите казват всички неща, които са премълчавали до момента, дори понякога преувеличават. Някои хора си мислят, че бившият им е толкова ядосан, че най-доброто решение е просто да го избягват. По този начин искат да си спестят забъркването в нови проблеми и да оставят време на бившия си да преосмисли нещата и да се успокои. Често обаче липсата на контакт създава още по-големи неразбирателства.

3. Липса на самочувствие

Някои хора не са достатъчно подготвени психологически, за да се справят със ситуацията след раздялата. Те не знаят как да изразят своите емоции и не се чувстват достатъчно уверени. Тези хора не знаят какво точно трябва да предприемат, затова решават да чакат отсрещният човек да ги потърси.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: връзкаконтактраздяла
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
27
 
! Отговори
Хетеро преди 11 години
До DEVIL-JIН:Напротив,отпускаш си душата и й казваш всичко,което мислиш за нея и фамилията й,включително и за приятелите й-изрязваш я от живота си и приключваш историите си с нея,с чиста съвест и без несподелени тайни-явно и директно,без жал,но това е когато тя къса с теб,а ако ти късаш с нея и оставяш самочувствие,за да може да си намери по-подходящ от теб,за да не ти тежи на съвестта!Когато имаш камък на сърцето си,го хвърляш в реката на забравата и продължаваш напред,а не го таиш в себе си!
16
1
 
25
 
! Отговори
Хетеро преди 11 години
До DEVIL-JINЧестна е жената, която с цената на всичко не иска да загуби мъжа до себе си и е готова да пожертва и себе си - може би търсиш сред гнездо на ***, а не където трябва, а може би си падаш по явни егоистки, за които да се докарат пред света и семейството си е най-важното нещо - твърде комерсиалните жени, са като твърде комерсиалните коли - като кажат че са резачки или зли пили и гле'й к'во ста'а, а като им падне боята и никой не ги заглежда, освен авантаджиите!:)
15
2
 
22
 
! Отговори
hmm преди 11 години
Vaprosa po skoro triabva da e "Zasto da poddarjame kontakt s bivshia?" Nali sme skasali, sledovatelno ne iskame poveche da e chast ot jivota ni, vrazkata se e izcherpala. Horata se promeniat i tova che edno vreme sa se razbirali, ne znachi che mogat da sa priateli zial jivot. Stranno i nezdravoslovno e chovek da se opitva da gradi priatelstvo s niakoi s kogoto e bil tolkova intimen. Priateli mogat da se nameriat navsiakade, chisti, novi vrazki s hora koito ne sme vijdali goli. :)
14
1
 
21
 
! Отговори
Някой преди 11 години
Момчета, вие като се разделяте с приятелка, искате ли си обратно подаръците - да кажем кола, бижута, едно друго?
13
7
 
29
 
! Отговори
Хетеро преди 11 години
А 'бе я си признайте,приятно ли е да си лягате до жена ползвана за многократна употреба от други мъже?!:)Приятно ли е жена Ви да е правила *** на някого,докато Вас Ви е нямало и после да Ви измляска и Вас,като се приберете?!:)Приятно ли е някой друг да е свършвал в жена Ви,а Вие после да и доставите удоволствие там долу, ами ако е било и ан..о?!:)Приятно ли е да Ви зарази с нещо,а после да трябва да платите сметката и за двама Ви, след като се излекувате и така до следващия път?!:)
12
3
 
46
 
! Отговори
Хетеро преди 11 години
Когато Ви предаде партньорът Ви,най-добре е да затворите тази страница от живота си-цветята в магазините винаги са пресни и нови,и никога не свършват!Когато няма доверие между Вас,проверете в кого е вината,за да не я проектирате и върху новата си връзка,а ако не е била Ваша,нямате скрупули,да се умилквате на фаталната си любов и я зачерквате от живота си!Когато една жена Ви зарязва, защото е по-голям егоист от Вас, не й доставяйте удоволствието да се влачите след нея, тя ще си намери майстора!
11
0
 
39
 
! Отговори
haha преди 11 години
изобщо да не ми се мярка!
10
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имам чувството, че тия статии са писани от малки неопитни тинейджърки, които току-що са се разделили с първото си гадже, само за да запълват страниците на тоя вестник. Това нещо днес.бг все повече заприличва на в. "Тийн проблем" или "Лична драма". Просто е смешно.
9
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До za andreiЕ като е толкова лош, защо си ходила с него... Той биеше ли те??? Или май проблема е в теб... То като те гледам как пишеш и на него не му трябва да сте приятели :) Да бяга надалече!
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Зависи на каква възраст си? Ако си в ученическа възраст, нямаш достатъчно житейски опит, и се налага да прекратиш контактите, защото обикновено инициативата за раздяла е подета от едната страна, другата страда и се опитва да възстанови нещата. А в зряла възраст, защото въпреки житейския опит, много хора не разбират, че краят е край и продължават по старому, въпреки изразеното желание на едната от страните да прекратите гаджелъка...
7
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За да е Бивш/а значе се е осрал/а многот така ,че изобщо да не ми се мярка!
6
3
 
26
 
! Отговори
za andrei преди 11 години
Az pak ne gi tarsia zastoto sled dalga vrazka mi e gnusno da gi vijdam pak...osobeno poslednia bivsh,samo se opitva da mi pishe da sme bili priateli,pak az tolkova sajaliavam che izobsto tragnah s nego!Nai-goliamata greshka v lubovnia mi jivot,goliam muhlio beshe,smotan,skuchen,zadushavast i tn...Ot kav zor da poddarjam vrazka s niakoi,sled kato sam reshila da go razkaram,ochevidno ne iskam poveche da e v jivota mi.Ako mojeshe i nikoga da ne e bil!Othvarlenite sega ste se iadosat,no si e taka.
5
3
 
20
 
! Отговори
bosnak преди 11 години
подържам връзка снякои мои бивши, тези за които съм сигорен,че няма да искат да се съберем пак или няма да го кажат, а и естественно с голямата си любов
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Животът събира и разделя, редно е да не правите от мухата слон. Не винаги е ценно да си в контакт с бившата/ия. Какъв е проблемът?просто някой не се вълнува от нещо, което за него е минало. Не може ли това да е причината да не търся контакти????
3
1
 
25
 
! Отговори
до Лили и Мими преди 11 години
Браво и на двете - хич не ги търсете повече !
2
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълни глупости! Не го търся, защото не ме интересува. Бивш е - каквото било, било. Ако е важен за мен, ще останем приятели, ако не ме вълнува - не. Защо да се затормозявам с излишни контакти? Или някой от Днес.БГ се сърди, че бившия го е отсвирил и е решил да му напомни за себе си със статия?
1
13
 
32
 
! Отговори
Мими сладуранката преди 11 години
Аз лично не го търся защото много ме караше да духам и сега малко си взимам почивка. Но кой знае - някой ден... ;)