Как да впечатлим родителите на любимия

Внимавайте с облеклото - никакви деколтета и минижупи пред свекървата!
Обновена: 6 дек 2012 18:16 | 6 дек 2012 18:16, Мария Дуковска
27
Как да впечатлим родителите на любимия
Снимка: Reuters

Вече сте с мъжа на мечтите си, всичко върви по вода и идва моментът, в който трябва да се запознаете с родителите му, преди да им обявите, че имате намерение да сключите брак.

Примерно! Втори опит за първо най-добро впечатление няма, затова при запознанството с родителите на любимия дайте всичко най-добро от себе си. Неловкото мълчание, гребването с вилица в супата, задавянето с последната глътка, изпускането на ножа... това са неизбежни ситуации, така че не се стресирайте. Бъдещите свекър и свекърва са не по-малко стресирани от вас.

Не закъснявайте. Само кралиците са на принципа „Не аз закъснявам – останалите подраняват.“ Вярно, вие сте специалният гост, но пък и най-уязвимият и този, който ще бъде „изпитан“ в качеството си на претендент за нечий син.

Не се появявайте с празни ръце. Хората, разбира се, няма да настояват да знаят каква е зестрата ви и дали ще ви купуват с бикове или крави. Материалната част е колкото важна, толкова и пренебрежима, особено ако личността ви е приветлива, но най-обикновеното стъпване на чужд праг предполага елементарни жестове. Като поднасянето на кутия бонбони например.

Внимавайте как се обличате. Не сте тръгнали на конкурс за красота, затова оставете роклята с шлейфа и 13-сантиметровите токчета за други поводи. Разбира се, не трябва да изневерявате на стила си на обличане, защото така няма да сте откровени нито пред себе си, нито пред любимия, нито пред техните. Строга рокля, не прекалено екстравагантни обувки, елегантно сако.

Речта – инструмент, служещ както за добро представяне, така и за издънки. Подбирайте внимателно думите, които имате намерение да използвате, и начина, по който ще ги наредите. Трябва да сте откровена, но не и твърде открита. Разказвайте уместни истории и не правете прибързани коментари, за да не съжалявате. Споменаването на бивши гаджета... по-добре не.

Слушайте внимателно, усмихвайте се, бъдете дружелюбни, предложете помощ при вдигането на масата – типичните начини да покажете добро възпитание. Помнете – бъдете семпли, но изискани в постъпките си. Бъдете себе си – преструването няма да доведе до нищо добро.

Още интересна информация прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
6
 
! Отговори
бивша гръцка снаха преди 11 години
Горното е само бля-бля.....единственото от което се интересуват е от банковата Ви сметка ,останалото са подробности !
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А на мен майка ми ми каза ,че ако взема жена която да НЕ Е ДЕСТВЕНА ще ме лишат от наследство..Така че си търся дественица :) ако има кандидатки добре--няма да останат разочаровани--Гаранция----потърси у столипиново някоя до 10-годишна възраст!
21
3
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
честно да ви кажа..не се напъвайте..нямате шанс да им блеснете в очите..чуждото си е чуждо и омразно цял живот..а останалото е лицемерие пред хората..нашето си е най хубаво
20
3
 
12
 
! Отговори
пепа преди 11 години
До АнонименНапълно съм съгласна с теб.Моята живее в Русе,ние в Лондон..какво са 2500км :) И колкото по-рядко се виждаме,толкова повече се обичаме-веднъж на 2-3г :)
19
1
 
24
 
! Отговори
силвия преди 11 години
Щом сина ми я харесва, аз какво да я укоря? Снаха бях. Надявам се да не съм свекърва. Искам да съм й приятелка.
18
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, на кого му пука за роднините? Има едно правило: Ако свекървата живее във Видин, вие се местите в Ахтопол!
17
4
 
10
 
! Отговори
сан4ес преди 11 години
със сигурност ще ги впечатлите ако тъкмо когато са ви харесали им кажете че всъщност сте лесбийка и това всъщност е брак по сметка... направо ще ги гръмнете
16
3
 
32
 
! Отговори
факт преди 11 години
Майките са си изградили някаква идеализирана представа за бъдещата снаха и в повечето случаи тя не съвпада с реалността, най-вероятно защото и синът не е чак толкова красив, интелигентен и всичко най-най, както го вижда родителят. А цялото това старание непременно да се "харесаш" на семейството на партньора е само още едно допълнително бреме, което за съжаление всеки носи на гърба си, защото знае, че свърже ли живота си с този човек, няма как да не е свързан и с роднините му.
15
16
 
10
 
! Отговори
факт преди 11 години
Ако си богата няма значение как изглеждаш,за свекървата ще си най-подходящата,затова й занесете нещо СКЪПО,друго няма да й направи добро впечатление,колкото и да се стараете.
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според мен пък написаното в статията е вярно.Естествено, че всеки по вида приема. Нали като видите някой размъкнат и зле облечен по улицата не ви идва да му се възхитите.Или всеки прави коментар дали мъжът или жената ходели с изгладени дрехи.Това за носенето вкъщи на нещо също е вярно - не заради 2лв бонбони, а от възпитание - на 21 съм, ама приятелите ми почти винаги носят нещо като ходят на гости и аз също. И на всеки му е неприятно да чака или да чува ъъ, ами или да не може да свърже две думи
13
3
 
13
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
Най гадната част когато трябва да се запознаеш с роднините на гаджето,ако имаш късмет и излязат точни направо супер.
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да ида в аз жената!!!!!!!!
11
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Впечатлих ги още в началото, като им казах, че както съм им го взела, така и ще им го върна. То така и стана:) Имам подозрение, че вече много им липсвам.
10
2
 
18
 
! Отговори
Balgarin преди 11 години
Зависи и какъв човек е свекървата,така че да не ми говорят!
9
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
каквото и да направи една снаха си остава винаги снаха, а ако мъжа има и сестра....... става мазано, изхода е всеки да си знае къщата
8
7
 
12
 
! Отговори
Тоти преди 11 години
Извинете аз за каго се женя за моят човек или за .......................майка и
7
2
 
16
 
! Отговори
до номер 2 преди 11 години
Поздравления за добрите намерения, дано спазите обещанието пред синовете, понеже много бъдещи свекърви така се заричат, а после реалността е малко по-различна :)
6
6
 
46
 
! Отговори
Отново препоръки, преди 11 години
подходящи за някоя друга част на света!Бъдете сигурни, че:1. Щом синчето е предупредило мама и тате, че смята да се жени, бъдещите свекър и свекърва вече са ви проучили!2. Каквото и да облечете, свекрухата ще намери повод да ви "клъцне", пък макар и с коментар зад гърба ви.3. Ако чевръсто искате да й помагате при вдигането на софрата, ще ви окачестви като "лицемерка". Ако много не настоявате да й помогнете, ще ви определи сато "мързелана".4. Каквато и да е зестрата ви, пак ще мърморят!
5
6
 
27
 
! Отговори
pantudi преди 11 години
изпиите каса бира и с мощна орингя кажете "Али Баба" :)
4
7
 
31
 
! Отговори
сиганин с хинтернет преди 11 години
натряскайте се яко ..качете се на масата и изпейте ...проооооодават сеееее белите манастииииири...