Спестете пари напук на Коледа

Не пазарувайте от първото място, а разгледайте навсякъде
Обновена: 7 дек 2012 07:02 | 7 дек 2012 07:00, Мария Дуковска
28
Спестете пари напук на Коледа
Снимка: Sxc.hu

Коледна трапеза, подаръци, украса, още подаръци, картички... Ден година изхарчва, но какво да се прави – традиция е!

Възможно е обаче така да планираме бюджета и разходите си, че да не прекрачим границата на финансовата стабилност през последните месеци на годината. Ето как:

Не пазарувайте от първото място, на което попаднете.

Сравнявайте цените и, което е още по-важно, качеството на стоката, която искате да купите. Проверете дали и за колко време се издава гаранция. Възможно ли е да върнете продукта, ако не сте доволни и т. н. Вярно – по този начин ще ви трябва повече време, но в крайна сметка – оттук 2 лева, оттам 2 лева – и се събира малка, но сигурна сумичка.

Следете по списания, вестници и в интернет оферти за намаления, свързани с регистрация

Едва ли попълването на някакви основни данни ще ви затрудни особено много, но пък ще ви предостави възможност да се възползвате от изгодни оферти. Все пак имайте предвид, че на телефон може да се изпращат рекламни SMS-и, на имейл – рекламни писма, а не е изключено и да ви се обаждат по телефона, пак с рекламна цел. Изобщо, внимавайте с личните данни.

Не се притеснявайте да питате в магазините дали има предложения за намаления при покупката на конкретни продукти или пък при навъртането на по-голяма сметка. Едва ли предполагате, но особено по празниците вече и у нас много магазинери са съгласни на значителни отстъпки, само и само да осъществят продажба.

Не действайте импулсивно.

Не излизайте от къщи без план за това какво и за кого искате да купите. Блестящата идея в настоящия момент може да ви се стори необмислена и глупава, когато се приберете у дома. Затова е добре да имате и още някого със себе си – по желание неамбициозен купувач, който да бъде вашата съвест.

Ако ще си разменяте подаръци с приятели, определете горната граница на сумата, която ще отделите за подарък един на друг. Или пък нека всеки изтегли листче с името на някой от компанията и пази в тайна до последно на кого трябва да подарява. Или изобщо си спестете подаръците.

Забравете за малко себе си. Със сигурност ще има неща, които ще искате да си подарите сами, но не се поддавайте, ами помислете за момент. От една страна, по този начин ще изхарчите едно определено количество пари в повече. От друга – ако не е толкова скъпо, можете да споделите желанието с приятелка или две, която така или иначе се чуди какво да ви подари.

Още интересна информация прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
.... преди 11 години
Как се промотира стока за празниците - пишеш с големи букви 80% намаление, вдигаш цената с 20% и чакаш балъците....
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Определено ще спестим.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Спестете пари..."То пък в БГ има ли пари изобщо че да се пести. От к'во да спестя като от сметки и храна нищо друго не остава...
18
1
 
7
 
! Отговори
малък сечко преди 11 години
Като най-християнския празник е хубаво човек да отпусне някой лев за трапезата поне. Кога, ако не сега!
17
0
 
6
 
! Отговори
emos преди 11 години
DO12;Напълно съгласен съм с теб,но аз имах в предвид ежедневните нужди.Дреха и химия вече не помня кога за последно съм купувал у нас.Но за мен по сложно е как да избягам от *** за трапезата.Лятото пътувам поне веднъж месечно на вън и няма проблеми но зимата е по сложно.Колкото до моловете в бг след като влезнах веднъж преди години от любопитство и останах изумен ,сега влизам единствено на първия етаж до ченча.
16
0
 
18
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
Професионално мнение: "промоцията" и "рекламата" са предназначени САМО и ЕДИНСТВЕНО, за да ви изкушат да си купите нещо, от което всъщност вие нямате реална нужда и при нормални условия не бихте забелязали или купили. Едни от най-рекламираните и промотирани стоки и услуги не само в БГ, а и по света са в действителност и най-ненужни и дори вредни за вашето здраве. Качествено на промоция НЯМА!!! Качеството винаги държи цена - една от основните икономически теории!
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като наближат тези празници и започва да ми става лошо. С всяка изминала година Коледа става все по комерсиална. Отдавна сме се разбрали в моето семейство, че е важно да сме заедно на празника, а не подаръците. Няма да тъпча гушите на разни производители и продавачи на *** с цени 50% над нормалното.Забелязала съм, че по Коледа стават "чудеса" и всички застояли или непродаваеми стоки изведнъж "грейват" на витрините. Коледа е в сърцата, а не по магазините!
14
1
 
10
 
! Отговори
До Промо преди 11 години
Не съм съгласна с теб.Аз не живея в Бг.,и в предвид всеобщата криза по-големите вериги магазини имат постоянни промоции.В последните месеци купувам почти всичко на промоция-храни,дрехи и др.Качествени стоки на много добри цени---нямам нищо против да живея на промоция!!
13
0
 
20
 
! Отговори
искам за кейт преди 11 години
Кейт Мидълтън добре ли е? Защо няма нищо за нея днес, почнах да се притеснявам!
12
1
 
17
 
! Отговори
Shark преди 11 години
До Чавдар. Точно така, ще си харча парите в чужбина. Когато тук се по заведенията научат на обслужване и да не удрят в грамажите, и да не поднасят стари неща тогава ще си харча парите тук. Също и с пазаруването, 12 е прав, най-добре е да се купува от сайтове извън България. Тук всичко е менте, дори и в т.нар "маркови" магазини. За цени да не говорим! Когато "бизнеса" тук стане наистина бизнес, а не селски тарикатлък тогава ще си давам парите тук!!!
11
0
 
25
 
! Отговори
Дедо Клати преди 11 години
Аз просто няма да пазарувам! Банките и кредитните къщи да ме фанат за макарите!
10
7
 
4
 
! Отговори
Чавдар преди 11 години
Егати и мисленето имаш Акулчо харчи ги в чужбина да отидат парите ти в чужда икономика...после ще ядеш...
9
2
 
16
 
! Отговори
Shark преди 11 години
Какво какво, ден година изхарчва ли? Ама защо не си е..те маата? Нищо няма да купя! Бъдни вечер се яде постно, за Коледа месо си имам, вино и ракия домашни също. За нова година изобщо не съм в България! Така че няма да похарча тук повече от всеки друг обикновен ден!
8
0
 
13
 
! Отговори
Запознат преди 11 години
До 10: Всичко възможно, за да променим това положение - ако е нужно дори спираме да потребяваме. Купуваме стоки от сайтове извън България, а оттук - само най - необходимото. Като това изключва напълно ходенето в часове из моловете и купуването на един куп ненужни стоки, които излизат от мода и употреба след няколко месеца. Културата на българския потребител трябва да се промени. Тогава ще се промени и пазара.
7
0
 
9
 
! Отговори
emos преди 11 години
До7;Е да но не всеки има възможност да пътува постоянно на вън.Тогава какво правиме?
6
1
 
19
 
! Отговори
Ваня преди 11 години
купуваш подаръци само децата си,вечеря в къщи/ден като всеки друг/ и това е,и всичко е въпрос на възможности
5
0
 
20
 
! Отговори
Запознат преди 11 години
На българския пазар пазар преди Коледа (пък и не само тогава) няма стоки или услуги, които да си заслужават обявени цени. Съотношението цена - качество е меко казано неизгодно за потребителите. Рибите да купуват.
4
1
 
3
 
! Отговори
ANTI POLITICS преди 11 години
A zashto tiq v parlamenta ne si spestqt v blizkite 30-40 godini nekadyrniq nachin,po koito upravlqvaha stranata ni poslednite 40 godini ?????????
3
0
 
17
 
! Отговори
пазар преди 11 години
К.п за коледа не купувайте нищо и това е
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никакво обикаляне,за мене салата,за кучето вкусна консерва .