Ужас! Това е бившият ми!

Съвети какво да правите, ако случайно срещнете експриятеля си
30 сеп 2013 22:50,
6
Ужас! Това е бившият ми!
Снимка: Dreamstime

Срещата с бившия може да бъде доста труден момент от емоционална гледна точка. Дори да не сте го виждали дълго време, пак може да изпитате силно вълнение, породено от неугаснала любов или от тлееща омраза.

Подобна среща може да се окаже неудобна, неловка и да предизвика силна носталгия. Най-лошото в това неочаквано да се „сблъскате" на улицата с вашия бивш партньор, е ако все още изпитвате романтични чувства към него. Ако е така, вероятно сърцето ви ще започне да бие лудо, ръцете ви ще се изпотят, а мозъкът ви ще блокира напълно и няма да знаете какво да кажете изобщо.

Странното е, че ще реагирате така, дори и да са минали няколко години от раздялата ви. Подобна среща може да бъде тест за твърдостта на вашия характер и на вашето самообладание като цяло. Най-важното, което трябва да запомните е, да не губите контрол над ситуацията. Подобен сблъсък ще се случи, когато сте най-малко подготвени за него. Не очаквайте да срещнете бившия си, когато сте с най-изрядни прическа и облекло. Може да се натъкнете на него, облечена в стария си анцуг на пазар в близкия хранителния магазин, например.

Ето и няколко съвета как да реагирате в такава ситуация:

1. Не се крийте и го поздравете учтиво.

Това е нещо, което ще ви помогне да получите предимство в такъв неловък момент. Не е необходимо да бъдете груби и да се преструвате, че не сте го забелязали. Има голяма вероятност той също да ви е видял. Ако не искате да разговаряте с него, просто му махнете леко, усмихнете му се и си продължете напред. Ако той не поиска да ви заговори, вие не сте длъжна да го правите. Ако все пак ви спре, можете да прочетете в поведението му следното:

- Все още е привлечен от вас, ако изглежда щастлив, че ви вижда и ви направи комплимент за нещо особено ако е за вашата визия.

- Няма чувства към вас, ако изглежда така сякаш бърза да си тръгне. Ако се прави на зает, гледа си часовника, оглежда се притеснено и говори сухо и делово.

2. Поддържайте прост и кратък разговор.

Бъдете добронамерена и приятелски настроена, но не се увличайте в дълъг разговор за живота и съдбата. Внимавайте да не направите някоя саркастична или заядлива забележка. Не говорете с недомлъвки или намеци.

3. Визуализирайте себе си в подобна ситуация.

Представете си как водите кратък и учтив разговор с бившия си приятел. Замислете се какво би било удачно да кажете и попитате в такава ситуация. Запомнете този въображаем разговор и ако се натъкнете на експоловинката си, го пуснете в действие.

4. Дръжте се уверено.

Със сигурност ще ви се иска бившият ви да предположи, че след края на връзката ви, сте по-щастлива отвсякога. За да му внушите това, ще трябва да изглеждате уверена, доволна и позитивна. Ако той ви попита как сте, просто му кажете „страхотно".

5. Не се увличайте.

Ако случайно се натъкнете на бившата си половинка, към която все още имате чувства, по-разумно е да избягвате продължителните разговори. Това ще направи нещата още по-неудобни и дори можете да загубите самообладание, а силните емоции да нахлуят в душата ви с бясна скорост. Това важи и за болката и разочарованието. Нали не искате след тази среща отново да плачете горчиво с дни?!

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
кви поздрави бе?! преди 10 години
А защо трябва да си говоря с него? Връзката е приключила по една или друга причина - не сме се разделили като приятели, защо да лицемерничим и да се правим, че всичко е ОК след като то явно не е?! Я моля ви се - да се поздравяваме на какво отгоре? Ако бившия ви е налагал и ви е удрял шамари ще го поздравявате ли или? Ако сте го хванали на калъп в спалнята с най-добрата си приятелка ще го поздравите ли ако го видите по улицата. Няма поздрави в дадени ситуации - не се поглеждате и си продължавате.
2
0
 
1
 
! Отговори
batko преди 10 години
abe da be, starata lubov rujda ne hvashta
1
8
 
28
 
! Отговори
1 преди 10 години
а силните емоции да нахлуят в душата ви с бясна скорост. s bqsna skorost shte mi nahlue kravta v kura da i teglq oshte edna patka :D