Жените държат повече от мъжете на предбрачните договори

Напоследък се наблюдава ръст във финансовите "застраховки" преди брак
Обновена: 5 ное 2013 09:24 | 4 ное 2013 23:01,
7
Жените държат повече от мъжете на предбрачните договори
Майкъл Джордаб пострада финансово при развода си, защото не послуша своите адвокати навреме. Снимка: Reuters

Вероятно един човек нямаше да желае да сключи брак, ако знаеше със сигурност, че го чака развод. Това е така, но човек никога не може да бъде сигурен какво му готви животът. По тази причина хората трябва да мислят трезво и рационално, когато предприемат тази съдбоносна стъпка, наречена брак.

Явно в последно време все повече хора предпочитат да се подсигурят, преди да кажат заветното „да“. Ако смятате, че предбрачните договори са само за известните и богатите, помислете отново. Според ново изследване на Американската академия на брачните адвокати (ААБА) 63% от практикуващите бракоразводни адвокати съобщават за увеличение на предбрачните споразумения през последните три години.

Нещо повече – 46% от тях отбелязват увеличение броя на жените, които изискват предбрачен договор. Според Алтън Абрамович, президентът на ААБА, тази тенденция може да отразява текущото състояние на икономиката. „Тъй като финансовите пазари и тези за недвижимите имоти продължават да се подобряват, има по-голяма информираност за риска от евентуално споделяне на тези печалби след развод“, твърди Абрамович.

Увеличението на предбрачните договори означава, че споровете за материални придобивки вървят към своя край. Анкетираните адвокати завяват, че трите най-често засягани въпроса в споразуменията са: защита на самостоятелен имот, издръжка на бившия партньор и подялба на имуществото. Според 44% от необвързаните хора и 49% от разведените хора предбрачният договор е много добра идея. В същото време 15% от вече разведените хора съжаляват, че не са подписали такъв.

Макар че богатите хора имат най-голям интерес от подобно споразумение, някои известни личности са имали неблагоразумието да сключат брак без да се презастраховат преди това. Влезте в галерията на Tialoto.bg и разберете и кои са милионерите/милиардерите без предбрачен договор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Азмодан преди 10 години
Защо Джордаб?!? :D
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами разбира се, че ще искат предбрачен договор!И в България вече се появиха мъже-златотърсачи, алчни да присвоят поне част от онова, което някое семейство цял живот е спестявало, за да даде добра зестра на дъщеря си. Аман от мързеливи готованци!
4
0
 
9
 
! Отговори
Много мъже изгоряха преди 10 години
....Макар че богатите хора имат най-голям интерес от подобно споразумение, някои известни личности са имали неблагоразумието да сключат брак без да се презастраховат преди това.... Това са само мъже. Мъжете се сетиха много късно за това ! Виж,жените знаят всичко предварително,главно как да ограбят и оплячкосат мъжа законно.Чрез търговия с деца наречена издръжка и подялба на имущество.Но жената не е будала като мъжа.Тя е първата която си гледа интереса и си осигурява този договор.Да не губи.
3
0
 
3
 
! Отговори
snp93 преди 10 години
то има ли още бракове
2
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези, които държат на предбрачния договор не се женят/омъжват защото обичат половинката си, а защото обичат парите му/й. Това е отвратително!
1
0
 
15
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Мхм , Добро Утро :) Ние сме мечтатели , летим в облаците като се влюбиме , а оттатъка майката си трака , сметачната машина пресмята най-различни схеми :D