Какво полезно може да правите в свободното си офис време

Разберете как за един час може да увеличите своята производителност
29 яну 2014 17:29, Теодора Драгоева
0
Какво полезно може да правите в свободното си офис време
Кадър от филма "Предложението"; Снимка: outnow.ch

Осемчасовият, а понякога и повече, работен ден е достатъчно дълъг и уморителен, за да има човек желание да върши каквото и да е допълнително. Колкото и натоварен работен график на имате обаче, в някои дни нещата просто се случват по-бързо или просто ангажиментите ви са по-малко. Именно в тези дни вие се сдобивате с нещо много ценно – свободно време.

Погледнете на това свободно време като на възможност да увеличите своята производителност и да бъдете още по-добри в своята работа. Звучи много добре, нали? Всичко, което трябва да направите, е да не пропилявате свободното си офис време и да го инвестирате в някои от тези полезни дейности:

1. Изчистите и подредете имейла си.

Отговорете на всички непрочетени и прочетени писма, които отлагахте толкова време. Също така изчистете пощенската си кутия от нежелан спам. Когато нямате 459 непрочетени писма, много по-лесно ще можете да следите дали не сте получили нов важен имейл. Също така не забравяйте, че поддържането на пощенската кутия ви помага да развиете своите организационни умения.

2. Влезте в по-близък контакт с вашите колеги.

Те са както ваша подкрепа (когато е необходимо), така и ваши конкуренти. Затова използвайте свободното си време, за да поговорите с някои от тях. По този начин ще „сверявате часовника си“ за това какви планове и идеи имат те и къде се намирате вие спрямо тях. Състезанието винаги подобрява мотивацията.

3. Тренирайте.

Ако сте от щастливците, които имат малък импровизиран фитнес салон в своя офис, значи определено трябва да се възползвате от него. Физическата активност е много важна както за физическото здраве на човек, така и за психическото. Една бърза тренировка ще ви помогне да отпуснете напрежението и да се почувствате по-добре.

4. Направете си страхотна плейлиста.

Подредете любимите си песни, които да слушате следващите дни в офиса. Както е известно на всички, музиката има почти магическата сила и влияе много силно върху настроението на човек. Ето защо, ако искате да имате по-голямо желание за работа, нека плейлистата ви включва само весели песни, носещи положителен заряд.

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари