Признаците, че приятелят ви говори лъжи

Не е толкова трудно да хванете лъжеца, колкото и добър да е той
Обновена: 9 фев 2014 20:24 | 9 фев 2014 19:55, Теодора Драгоева
11
Признаците, че приятелят ви говори лъжи
Кадър от филма "Дон Джон"; Снимка: outnow.ch

Всеки човек е лъгал някога, затова едва ли някой може да осъди друг. Когато говорим за постоянни и системни лъжи обаче, подобно поведение е напълно недопустимо. Ако имате съмнения, че вашият партньор ви лъже, не може да разчитате само на своята интуиция, за да разберете дали това наистина е така. Няма значение дали сте от повече време заедно или наскоро сте започнали отношения – има определени знаци, които подсказват, че мъжът лъже. Ето и кои са те:

1. Крие се зад популярни клишета за лъжите.

Когато някой човек лъже и то доста често, той обикновено няма нито срам, нито страх. Ето защо мъжът до вас може да казва „заклевам се“ или дори „заклевам се в..“, макар да завърши изречението с нещо невярно. Той може да ви гледа в очите, да показва ръцете си, да бъде спокоен и да не отмества поглед от вас. Разбира се, подобно поведение имат и „невинните хора“, но за съжаление и много лъжци. Затова имайте едно наум!

2. Отклонява вашия въпрос с друг въпрос.

Обикновено този подход използват хората, които не искат директно да изричат лъжи или искат да отклонят темата с друга. Например на въпроса „Къде ходи след работа“, мъжът може да ви отговори с „А ти кога се прибра“. В много случаи тази техника е успешна, но ако държите да получите желания отговор, не трябва да сменяте темата. Бъдете настоятелни и непреклонни, докато не чуете това, което искате. В случай, че мъжът продължава да избягва отговора, значи определено крие нещо.
 

3. Ядосва се, когато му зададете въпрос.

Преди да заклеймите партньора си като лъжец, не забравяйте, че няма конкретни доказателства за лъжа и че той може да става раздразнителен, просто защото е уморен от безкрайните ви въпроси. В останалите случаи обаче говорим за ядосване и раздразнителност, провокирани от чувство на вина. Някои мъже използват нападението като защитен механизъм. Подобен подход има за цел да ви накара да замълчите и да спрете да питате.

4. Създава позитивна картина.

Женен мъж бил попитан дали някога е изневерявал на своята жена. Той отговорил: „Аз съм щастливо женен от 20 години, имам две деца и обичам своето семейство“. Както може да се види, това е отклоняване на същинския въпрос, замаскирайки го с нещо положително. Така че, ако питате вашия партньор дали ви изневерява и той ви отговори колко много ви обича и колко му е хубаво с вас, значи би могъл да крие нещо. Все пак, ако човек е бил верен през цялото време, няма причина да не отговори с „не“.

Още по темата по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: лъжиклишетаЯдосва се
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
има една приказка - Хайде да не се дебнем, че ще се хванем
8
0
 
5
 
! Отговори
Екзактен преди 10 години
Егати тъпата статия!Една жена може и за ангел да е женена, но ако проявява такова поведение и неверие може да го принуди да почне на я лъже за всичко.Ако виждаш зад клетвите криене зад клишета; ако виждаш зад ядосването от постоянните *** еднообразни въпроси защитни механизми и ако продължавате да го тормозите; ако отричате позитивното, което подчертава той, то ефектът ще е, че накрая вие сама ще предизвикате всичко, което сте подозирала.Ще го предизвикате, дори да не го е имало преди!
7
2
 
0
 
! Отговори
Д-р Е. Бачев преди 10 години
Какво пречи да съм изневерил и да кажа "не"? Или "Добре де, стана случайно, голяма работа!".
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
банално ... тъпо
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Винаги се учудвам на тези статии. Просто не мога да разбера как успяват да изпишат толкова много без да казват нищо! Само заглавията им са примамливи, докато от самата статия не става ясно как да хванем приятеля си, че ни лъже, как да подобрим нещо си и тн.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Toi laje men -az nego!Lesno , udobno , praktichno!Nie si vqrvame:)
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този филм е много готин!А на моя като му казвах каква е истината,все отричаше и казваше ,че съм луда!Е ,разведохме се!Малко или много,всички лъжат!
2
6
 
16
 
! Отговори
една жена преди 10 години
Когато лъжа усещам една особена сладост в устата и по цялото ми тяло се разлива една мека и много приятна топлина..Кажете ми как тогава да спря да го лъжа още повече,че моят пияндурник почти сигурно ми изневерява?!
1
8
 
17
 
! Отговори
ъхъъ преди 10 години
Поредната *** статия,написана от некой ***.