Методи на контрацепция от историята

Амулет от тестиси на невестулка
19 апр 2014 23:00, Михаела Лазарова
11
Методи на контрацепция от историята
Снимка: freeimages.com

Нежеланата бременност безспорно си е проблем от древни времена до днес! Още от средните векове хората са ползвали различни методи на контрацепция, някои от които наистина ефективни.

Например отварите от силфиум (лат. Silphium) – растение, наподобяващо копъра, били използвани много успешно за бърза контрацепция след полов акт, както и при ускоряване на родилния процес в края на бременността. За съжаление това растение не вирее вече по нашата земя! 

Но какво да кажем за контрацептивите в историята, които не са били толкова успешни – или поне малко успешни... Моля, не опитвайте нито един от тях! 

Лимони 

Според легендите, женкар №1 на 18 век – Джакомо Казанова е откривателят на контрацептивните качества на лимона! Лимоновият сок съдържа лимонена киселина, известна като „убиец на сперматозоидите“. В съвременните изследвания е установено, че лимоновият сок обездвижва за известно време сперматозоидите, което сериозно намалява шансовете им да достигнат до целта си. Дамите от Средновековието са си правили дамски душове с лимонов сок, но методът не е 100% ефективен. 

Презервативи от животински черва 

Отново поздравления за господин Казанова – благодарение на него развитието на методите за контрол на раждаемостта набират сериозна скорост. Той спомага за изобретяването на презервативи от животински черва. Гадост, ще си кажете!

Но все пак презервативите и днес са си едно от най-ефективните средства за контрацепция!
Има доказателства, които оспорват титлата на Казанова като изобретател, защото се смята още, че предците ни от древен Египет (или дори по-рано) са използвали животинските черва срещу бременност.

Повечето модерни кондоми се появяват на пазара официално чак през 19 век, след като Чарлз Гудиър открил метода за вулканизиране на каучук през 1839 година.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: секслюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този арабски обичай /9/ сигурно е имал цел, обратна на контрацептива - сигурно целта е била годеницата в бъдеще да стане много плодовита съпруга.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 3: А аз теб щедро ще те пълня под гърба. И за награда ще ти давам после да облизваш канелата...
9
2
 
1
 
! Отговори
До Радослав преди 10 години
В миналото се е вярвало, че тази част от анатомията има силни магически свойства. Затова са били използвани като амулети.Сред някои арабски племена подобни обичаи са запазени до днес.Например, младите мъже от някои бедуински племена се бият с неприятелите си до смърт. Който победи, отрязва тестисите на другия и ги изсушава. Когато се сгоди, подарява на момичето огърлица - връв на която са нанизани тези изсушени неща. И тя носи на шията си този наниз! Не се шегувам, четох статия за този обичай.
8
2
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 10 години
Извинявай те не намирате ли тово за извратено тестиси на невестулка амулет абе вие нормални ли сте. По тази логика моя амулет трябва да е клиторат на Анжелина Джоли.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Почвайте да правите деца бе.След 40 години ше има само *** и китайци.Не,че нещо ама докато се чудите къф точно презерватив да ползвате ще ви сполети съдбата на древните египтяни.Е,от тях са останали поне грандиозни надгробни камъни.А от тъпичките българи и тва няма да остане.Докато жертват бебе заради автомобил,ремонт на банята или екскурзия до някоя цветнокожа дестинация.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ме учудва, че И ТАЗИ статия за секса е написана от Михаела Лазарова.
5
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До минаващКой е ***: Bad Boy, който има деца или джентълмена, който е останал без деца, но не е причинил стрес на никоя жена?
4
1
 
7
 
! Отговори
минаващ преди 10 години
До АнонименТъпак!
3
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато бях малък, родителите ми все ме плашеха, да не съм забременил някоя и че ще ме накарат насила да се оженя за нея.Така плашеха и един мой приятел. Но аз не слушах родителите си и всички момиченца ги пълнех.Накои правиха аборти, други родиха и сга си имам деца.А моят приятел слушаше родителите си и остана без деца.
2
3
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Тоя Джакомо,акъл...няма да хаби червата за...Вместо това,да беше се сетил да направи с тях...луканка.
1
3
 
6
 
! Отговори
1357 преди 10 години
Михаелче, бати да ти каже, че и от *** не се забременява:)