Сигурните признаци, че сте скучен човек

... и че отегчавате околните с поведението си
Обновена: 21 апр 2014 21:28 | 21 апр 2014 21:12, Теодора Драгоева
36
Сигурните признаци, че сте скучен човек
Кадър от филма "Тя е глас"; Снимка: outnow.ch

За съжаление рутината в живота ни често започва да поема контрола над нашите планове, цели и поведение. Въпреки това, съществува тънка линия между това човек да живее в рутина и в това да приема нещата винаги прекалено сериозно.

Хората са по-склонни да сприятеляват с чаровни и усмихнати лица, които носят позитивна нагласа и имат някаква харизма, а не с тези, които изглеждат отегчени от живота и като цяло винаги са угрижени и/или забързани.

Ако се притеснявате, че може постепенно да сте се превърнали от забавен в скучен човек, който е забравил да се радва на живота, то вижте дали имате следните признаци:

1. Редовно отклонявате срещите с приятели

Ако напоследък сте започнали да се чувствате щастливи, когато анулирате уговорките си с приятели за вечеря или за излизане в събота вечер, предпочитайки да използвате времето си, за да прекарате известно време насаме, то това може да е признак, че сте започнали да се превръщате в скучен човек. Стремете се да прекарвате повече време в компания, отколкото сами.

2. Рутината се е превърнала в основна част от вашия живот

Ако всеки път поръчвате една и съща храна за вкъщи, посещавате едни и същи заведения, ходите в една и съща фитнес зала, пазарувате в едни и същи магазини и т.н., то значи сте започнали да се страхувате да опитате нещо ново в живота си. Спрете да се придържате към нещата, които познавате и изпробвайте нещо непознато, което може да бъде доста по-вълнуващо и да попречи на монотонността да поеме контрола на живота ви.

3. Пътувате изключително рядко

Много хора са съгласни, че пътуването е същността на живота и че всички ние трябва да се опитаме да посетим максимално много страни и да опознаем колкото се може повече различни хора и култури. Забавните хора го правят, а скучните рядко се навиват да харчат парите си за пътувания.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
9
 
35
 
! Отговори
do 1 преди 10 години
To de da biaha samo balgarskite maje/jeni taka, no za jalost povarhnostni materialisti ima navsiakade! Edin priatel (franzusin) vseki pat kato ida na gosti mi pokazva kolko struvalo tova i onova, kolko skapo vino, kakvi chasovnizi i tn...niama po-otblaskvasto nesto za edna (normalna) jena...Ne znam opitva se da me vpechatli ili kakvo, no e super dosadno i nepriatno. Slava bogu imam si gadje koeto ima po-intelektualni razgovori i interesi :D
30
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До учен и прецaкaнСтани жиголо щом не си скучен и ходиш редовно.
29
8
 
39
 
! Отговори
учен и прецaкaн преди 10 години
Имaм мaгистърскa степен. Рaботя в министерство. Изобщо не съм скучен тип, но чистaтa ми зaплaтa е мaлко нaд 300 лв. Излизa ми се, ходи ми се по екскурзии, но е свързaно с пaри :) С тези не знaм кaк дa го нaпрaвя?! Единственото удоволствие и рaзнообрaзие, което могa дa си позволя е ходенето пешa от рaботa до вкъщи. (зa дa спестя пaри от билети) Някaкви скромни 6 км. Пaзaрувaм предимно преоценени стоки. Жaлкa, тa чaк гнуснa история е подигрaвкaтa с млaдите обрaзовaни хорa.
28
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интелигентен човек трудно може да намери среда, в която да се чувства добре. Умното дете още в началните класове е поставено в стресова ситуация. Подиграват му се, че е многознайко, че се интересува от сериозна музика и книги, че не му е интересно в моловете и вместо игри, в интернет търси полезна информация, с която обогатява знанията си. Учителите рядко насърчават такива деца. По-важни за тях са посредствените, но със заможни родители, плащащи добре за допълнителни уроци.
27
8
 
37
 
! Отговори
До 30 преди 10 години
Със сигурност не си скучен, приятелю! Просто тук няма как да се разгърнеш, и след като работиш, а не чакаш от родителите си, да не мислиш непрекъснато за насъщния, а за радостите на живота, за които мечтае всеки млад човек. За пътищата в страната също съм съгласен-вчера се върнах, след като попътувах тези няколко почивни дни. Такава красота, въпреки дъжда, такава природа, добри, дружелюбни хора -и лошо поставени или липсващи указателни табели /често след като подминеш разклона!/, дупки по пътя.
26
8
 
33
 
! Отговори
ТАЙСЪН преди 10 години
СМИСЛЕНИТЕ РАЗГОВОРИ НЕ СА НА ПОЧИТ ВЕЧЕ. ТРЯБВА ДА ВЪРВИ РАЗДУВКАТА....ЕЙ,КЪДЕ БЕШЕ? И КВООООО? КВО СТАНА?
25
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1. Не ходя на срещи всяка събота защото не мога да си го позволя с заплата 545лв. на месец.2. Ходя да пазарувам само в магазини където предлагат промоции на стоки и храни, обикновенно са едни и същи3. И трето пътувам 1 път в месеца да видя родителите ми на село, даже ако останат пари си позволявам 1 почивка годишно!!! Не съм скучен просто си правя сметката за да мога дДържавата ни е скапана, заплащане, образование пътища,простотия и т.н. мога да пиша до утре.... не не съм скучен!!!
24
8
 
57
 
! Отговори
Ха! преди 10 години
И откога предпочитащите тишината и усамотението хора са скучни? Не е ли по-правилно да се каже, че на тях им е скучно с празните глави, които се интересуват само от това какво има в Мола и се чувстват щастливи само когато са в стадо и сред невъобразим шум?
23
8
 
41
 
! Отговори
9 преди 10 години
Май всички сме скучни :)
22
8
 
39
 
! Отговори
Скучен преди 10 години
скучен ми е моят дето го познавам откат съм се родил !! ама той си е един и същ верно поотраснал увиснал ,ама си е той !Имам му доверие в най важните моменти нищо че е скучен !!ТЕДИ твойта ЙОНИ ,Скучна ли е???
21
8
 
50
 
! Отговори
ИЗВОД преди 10 години
За да не си "скучен", трябва да си: луд, пилеещ пари, пияница, пътуващ все някъде, примерно с автобус до Будапеща . Или да идеш да снимаш кокичета край Мадарския Конник. Да идеш на концерт на Депеш, да стоиш като кон 4 часа прав. Обезателно на Джулаята край Варна на палатки, дума да няма. И Пловдивски панаир-да видим ние сеир. Си купя зелени чорапи и да пия малинова бира . Да си купя ЦД на Веско Маринов.
20
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аха, вие сте тийнейджъри тука и мислите, че проблема почва от Азис. Но запомнете, че тези "интелектуалци" извършиха цялата подмяна на реалността в България.Все интелектуалци са дето способстват за геноцида, който тече от 100г.
19
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Виж пич, мисля че е време да лекуваш себе си ;) Ама не прекалявай, че може да стане по - лошо...
18
32
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мръсни българи жалко ,че ви лекувах 20 години-ако имам възможност да ви изтребя, бих го направил с удоволствие.Имам още време струва ми се.А съм българин.
17
10
 
33
 
! Отговори
102 cm talia преди 10 години
kalinihta, Theodoraki!
16
10
 
64
 
! Отговори
Тъпомер преди 10 години
Теодорчееее, отличителна черта на богатите е да разхождат скуката си по света. На забавните хора им е интересно и забавно и в къщи!
15
10
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тая статия не можеше ли да е още по-манипулативна и подтикваща към простотия? Коментарите ме радват, останали са нормални и естествени хора все пак. Тея, много надъханите, дето не са скучни, им препоръчвам да гледат Idiocracy.
14
10
 
60
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Не са скучни само...богаташите и нашенските...дупетати.Първите,защото с парите които имат си правят живота...интересен;вторите се...правят интересни,на народен гръб.
13
16
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мъжа в България за да е интересен, трябва да говори за пари, богатство, как си купил вила, каква му била предишната кола, как ходил до Париж с една компания и как хубаво си изкарали и колко било евтино - само по 3000 евро излезла една вечеря в ресторанта.Това иска да чу българката, а да види иска... е вие си знаете - онези хартийки.Приказката за "българите и техните бели коне".
12
8
 
90
 
! Отговори
нора преди 10 години
Всички точки изпълнявам, бре да му се не види....