Факти за мъжкия оргазъм

Оргазмът започва в мозъка
22 юни 2014 23:00, Михаела Лазарова
34
Факти за мъжкия оргазъм
Снимка: Reuters

Ако някой ви попита как бихте определили оргазмите, вероятно ще отговорите, че по време на оргазъм усещате мускулни контракции, повишаване на телесната температура, ускоряване на пулса в съчетание с интензивно дишане.

Те започват изгарящо отвътре и завършват еуфорично. 

Въпреки че мъжките и женските оргазми се различават, сякаш знаем повече за кулминационния момент на жените и по-малко за този на силния пол. Вижте няколко любопитни факти за мъжките оргазми. 

Оргазъм и еякулация са две различни неща 

Често еякулацията бива бъркана с оргазма. Те не значат едно и също и невинаги се случват по едно и също време. В действителност, някои мъже не еякулират до няколко секунди след оргазъм. Други мъже, които са физически неспособни да еякулират, могат да открият, че те все още са в състояние да достигнат до оргазъм. 

Мъжете изпитват по-кратки оргазми 

Въпреки че мъжете биха могли да достигат по-често от половинките си до оргазъм, техните оргазми са по-кратки. Женските оргазми могат да траят около 30 секунди, докато мъжките продължават от 5 до максимум 20.
Упражненията на Кегел са подходящи не само за дамите, но и за мъжете. Подобрявайки вашите мускули с упражненията на Кегел, оргазмите ви ще станат по-силни и продължителни. 

От една минута до час 

След достигане на оргазъм и еякулация мъжете се нуждаят от време за възстановяване. Това време може да бъде от минута до 1 час. Голяма част от времето за възстановяване зависи от фактори като възраст, здравословен начин на живот, употреба на алкохол и наркотици и т. н. 

За да достигне до оргазъм, един мъж се нуждае обикновено от около 20 до 100 тласъка. 

Мъжете също достигат до множествени оргазми 

Въпреки че множествените оргазми обикновено се свързват с женското сексуално преживяване, мъжете също могат да достигнат до множествени оргазми без да се стига до еякулация.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: секслюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
jane преди 9 години
Много ми е интересно, вие пък от къде знаете, че тия статии наистина ги пише жена? Може Михаела да е просто име и снимка, а всъщност статиите да се готвят от някой мазен дебелак, който след това да се кефи докато ви чете пожеланията за дупето на Мишето :)))А всъщност статията не е нищо особено, но може да е информативна за млади момичета и момчета, които тепърва трябва да се ориентират в материала.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МноготРайнаМатериала е от Даян Соер кореспондент на Нюуорк Таймс но годината не си я спомням.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха, знаех си , че тая статия може да я е написала само Михаела. :)))
14
5
 
3
 
! Отговори
ПМ преди 9 години
Науката ОТДАВНА е СПРЯЛА проучването на сексоалните различия у човека! Темата е ДОБРА но е парадокс и не се спряга с всеки. ИМАМ ЕДНА МОЛБА, когато се пише на такава тема, нека се споменава ЗА КОИ СЕКСОВИ НАКЛОННОСТИ СЕ ОТНАСЯ ТЯ? Секса, както при жените, така и при мъжете не са само 3 а са 153. ТАКАВА Е ИСТИНАТА и това не е политика, то си е БОЖА РАБОТА. Аз съм нормален и един нормален секси човек, прави от 2 до 5 пъти секс седмично това е заключението на велики учени.
13
12
 
8
 
! Отговори
ГЕЙ ПАРАД преди 9 години
"ФАКТИ ЗА МЪЖКИЯ ОРГАЗЪМ" И НА СНИМКАТА ЖЕНА!
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредната магистралка забърсана от околовръстното без грам образование. То бива бива простотия ама тука се ***. Утре очаквам статия "Усещане на бебето в утробата докато рита" написана от мъж. После защо сме зле цялата държава. Ами материала е такъв. Неграмотността е повсемесна. Щом и "медиите" са толкоз грамотни ...Друго не може да се очаква от пропагандно издание на пеевски (нарочно с малка буква).
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимос преди 9 години
До Анонимен 12Всъщност има цяла индустрия за задоволяване на жени с вибратори. Жените си изкъртват вагините с тях и даже на по-активните мастурбаторки не им липсва органичен !
10
2
 
9
 
! Отговори
ceko преди 9 години
Колко тласъка за лев ни излиза сметката при 2 мастики, това в случай че се надскочи бариерата от 100бр.
9
5
 
55
 
! Отговори
Милиционерът преди 9 години
Mишееее, Мише! Още не бях дочел докрая статията и изпръсках отвътре новите ми слипове! Според теб дали съм получил оргазъм, или само еякулация? Как мислиш?
8
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Редовно получавам оргазъм, докато чета такива статии.
7
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-важен е мъжкия оргазъм! За него се плащат пари.Женски оргазъм може да има, а може и да се симулира.За жената той не е от значение, не може да изкара кинти от него.
6
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ме учудва, че И ТАЗИ "статия" е написана от Михаела Лазарова.
5
2
 
22
 
! Отговори
V преди 9 години
от 20 до 100 тласъка..Значи правим бавни тласъци, дълбоки, достигаме максимума от 100 бройки и 2 минути минали :D
4
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
михаелче,друг факт е,че като го погалиш става за твойто дупе.коментар от анонимен 3
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
михаела е преписвачка и дразкачка не,че толкова разбира.не и се сърдете.интересното е,че в главата и само теми за е-не има.сигурно много и се е-е.действайте е-ачи.буквата - знаете кво означава
2
6
 
48
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Туй...жена да ти обяснява...мъжкия оргазъм,е много...смешно.
1
3
 
43
 
! Отговори
климията преди 9 години
Лазарова повежда в резултата срещу Дуковска. Сега да видим какъв ще е отговора на Мария