Как да се справите с депресираната си половинка

Не се обвинявайте, а опитайте да го подкрепяте
11 юли 2014 21:56, Теодора Драгоева
55
Как да се справите с депресираната си половинка
Kадър от филма "Пътници"; Снимка: outnow.ch

Всички хора сме различни и се афектираме по индивидуален начин от случващото се покрай нас. Не всеки може да приема с усмивка проблемите и да се отдава на оптимизъм. Някои са склонни да влизат в депресивни настроения, които ги правят неособено приятна компания.

Най-лесно е да напуснете стаята/мястото и да намерите по-позитивни хора. Но не и ако живеете с подобен човек или ако той е вашата половинка. Със сигурност би ви било криво да гледате намръщения си любим дни наред.

Ето и какво може да опитате, за да го извадите от мрачното му настроение:

1. Направете нещо забавно заедно

Отидете да гледате някоя комедия, практикувайте любимото му хоби, изненадайте го с някой подарък или парти. Това веднага ще подобри настроението му.

2. Дайте му пространство

Понякога, когато човек е вкиснат, той има нужда да остане насаме със себе си и само се ядосва на безкрайните въпроси на другите кога, къде и какво става. Ако половинката ви е от този тип хора, по-добре не го закачайте, когато е депресиран или ядосан. Дайте му ден, максимум два. Ако положението не се подобри, вече може да действате.

3. Предложете му да потърси професионална помощ

Трябва много да внимавате как ще подхванете темата, за да не се обиди и да ви обвини, че го смятате за луд. В случай, че депресията му е дълбока и дълготрайна, наистина е по-добре да се види с психолог. Но не го притискайте!

Още по темата можете да четете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
6
 
! Отговори
Силвия преди 9 години
Съгласна съм с анонимен 15. Истинската депресия се лекува с хапчета. А личните отношения се обсъждат лично.До вещер: Всеки психиатър трябва задължително да е и психотерапевт. Психотерапията е част от психиатърската професия. А ,,психотерапевтите,, са неграмотни шарлатани. Но всеки сам избира какво да прави. Ако думата ,,психиатър,, те плаши, ходи да те ,,психотерапевтират,, хора, които са по-зле и от теб.
13
1
 
9
 
! Отговори
вещер преди 9 години
"Депресия" на български означава "потиснатост" (душевна). За да стане тази потиснатост "медицинско състояние" е налице неразрешима, с ресурсите на личността, житейска ситуация. Ако ситуацията не се разреши, хаповете не могат да помогнат, могат само да навредят. Затова не психиатър, а психотерапевт, който първо да помогне в изясняване на ситуацията, а после и за решаването й.
12
4
 
5
 
! Отговори
do 6 преди 9 години
Е радвам се, че такива социопати като теб няма да имат поколение и че с гените ти от твоята страна ще е свършено. Ама въпросът се решава от природата. Тя винаги си знае работата.
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Депресията е медицинско състояние и се лекува не със съвети от днес бг, а с ЛЕКАРСКА ПОМОЩ!!! Няма значение, колко подкрепяте или помагате и каквото и да правите, това НЕ ПОМАГА и може да доведе и до фатален край чрез самоубийство. Тук трябва да се намесят психиатри и то възможно най-бързо!!!
10
2
 
6
 
! Отговори
чалга пУзитивизъм преди 9 години
Причината той да не е щастлив, най-вероятно е това, че е осъзнал каква трагична грешка е направил като се е обвързал със същество като вас. Но вече е късно и доживотната трагедия е неизбежна заради децата.Но не се винете и не се осъждайте, вие се постарахте, а той да си е отварял очите. Сега най-много да получи ранен инфаркт или инсулт, но това си има и добри страни за вас.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако е страхливец и те остави в труден момент по- добре да не си го срещала
8
7
 
6
 
! Отговори
САШО преди 9 години
До Анонимен 8"С тоя амбалаж в главата, дето го имаш в главата, по- добре си живей егоистично, такива като теб не е добре да се размножават."Ще те разочаровам, имам няколко деца, помагам на жени който се опитват да забременеят от богати мъже но не им се получава . Пък нали си плащат и децата стават хубави като мен .Дори ме търсят и след това, но предпочитам ученички, младото си е младо . Жена над 20 г. не ми я хвалете, само за пари говори и пълна с комплекси .
7
1
 
8
 
! Отговори
Дедо Спас преди 9 години
До Анонимен 9"Ако кажа на жена ми да потърси професионална помощ,в момент когато е депресирана,ще трябвапредварително да оставявратата отворена и да си сложа каска,но и това няма да ме спаси ."ХА-ХА-ХА .ПЛЕВНЕЛИЕВ, И ТИ ЛИ ПИШЕШ В ДНЕС. БГ .
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако кажа на жена ми да потърси професионална помощ,в момент когато е депресирана,ще трябвапредварително да оставявратата отворена и да си сложа каска,но и това няма да ме спаси.
5
2
 
5
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Ние финансовите анархисти знаем как можем да смажем всеки мъж ! А вие жените трябва просто да го довършите като продължавате да му харчите парите и му слагате рога от време на време!
4
11
 
7
 
! Отговори
СаШо преди 9 години
До Анонимен 2"сашко, личи си че си ергенче, и с тези си мъдри разсъждения май, ще си останеш такъв. или си израснал в семеиство на баща алкохолик или насилник."Ергенче съм . И се надявам да си остана такъв . Човек, като губи, не знае колко много неща печели . При средна продължителност на живота в България 50 години. Не виждам причина да тичам с *** деца и торби . И цялата ми заплата да я взима Милото, защото било раждало и трябва да я обичам, независимо каква е .
3
4
 
1
 
! Отговори
Expert преди 9 години
Ta sama she si kaje.
2
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сашко, личи си че си ергенче, и с тези си мъдри разсъждения май, ще си останеш такъв. или си израснал в семеиство на баща алкохолик или насилник.
1
15
 
11
 
! Отговори
СаШо преди 9 години
Ако половинката Ви , често се депресира .Не го приемайте прекалено лично мъже .И Вие да сте имали избор от 10 жени и да изберете най-смотаното предложение си е за депресиране . Но като се е хванала на хорото ще си го играе, унижение и бой, но ще свикне с годините . Както казват бабите: Всеки получава, това което заслужава .