Грешките в кариерата, за които един ден ще съжалявате

Незначителните на пръв поглед неща, които са от голямо значение за успеха ви
14 юли 2014 21:30, Теодора Драгоева
3
Грешките в кариерата, за които един ден ще съжалявате
Kадър от филма "Стажът"; Снимка: outnow.ch

Твърде много хора се движат в своята кариера, сякаш плуват в спокойно езеро, а не в бурен океан. Те проявяват късогледство при вземането на важни решения, фокусират се върху завършване на ежедневните си задачи, забравяйки за общата картина.

Оказва се, че има много, на пръв поглед незначителни действия, които обаче имат значително влияние върху траекторията на вашата кариера. Ако ги игнорирате, рискувате да пристигнете не на брега, на който ви се иска, а дори още по-лошо – можете да заседнете, блъскайки се в неочакван риф!

Тук са 4-те кариерни грешки, които могат да повлияят отрицателно на кариерата ви и след 10 години горчиво да съжалявате за тях:

1. Създавате си мрежа от контакти само сред хората във вашата компания.

Повечето хора са наясно за стойността на контактите в работата. В същото време много служители пропускат да разширяват своите хоризонти и перспективи, изграждайки отношения с нови хора, които един ден могат да им помогнат в кариерата. Твърде много служители ограничават своето социално общуване само в рамките на собствената си компания. Не е зле да инвестирате време и енергия в осъществяване на външни професионални взаимоотношения. Един ден ще се радвате, че сте го направили.

2. Взимате решения въз основа на парите.

Статистическите данни показват, че няма значение колко пари имаме, ние винаги искаме най-малко 20% повече. Желанието за увеличаване на приходите винаги е съблазнително. Ние всички намираме за трудно да игнорираме нивата на заплатата си. Ако ни предложат да отидем в друга компания за по-малко пари, но пък с повече възможности за развитие, по-скоро ще откажем.

Изберете пътя, който ви предоставя най-ценен опит и разработва нови професионални отношения, независимо от доходите. Дайте приоритет на опита над заплатата, защото това ще доведе до драстично по-високи доходи в дългосрочен план.

Oще по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До СаШо 3А представи си какво е във фирмите където шефа е активен гей какъв късмет е за младежите!
1
0
 
6
 
! Отговори
СаШо 3 преди 9 години
Шефката ми предложи да я любя, отказах й : дебела, ниска, с 20 години по-възрастна .ГОЛЯМА ГРЕШКА .Направи мой колега заместник шеф, изтървах си късмета заради едни предразсъдъци .