Тайните за щастие на хората, които сами са си шефове

Защо те винаги изглеждат по-щастливи
28 юли 2014 22:47, Мария Дуковска
8
Тайните за щастие на хората, които сами са си шефове
Снимка: Freeimages.com

Колко пъти сте си мечтали да нямате шеф и сами да определяте работата си? Ако за момент си представите, че това се случи, бихте ли се почувствали по-щастливи?

В случай, че отговорът ви е „да“, това не бива да ви учудва – вече официално е доказано, че хората, които сами са си шефове, обичат работата си повече от всеки друг човек. Това показват данни от ново проучване на Phoenix School of Business.

В какво обаче се крие щастието на тези работещи хора? До голяма степен щастливото чувство се поражда от начина, по който човек подхожда към своето занимание. За да си гарантирате щастие, вие трябва да направите следните няколко неща:

1. Създайте работно място, където искате да работите. Независимо от това с какво сте решили да се занимавате, вие трябва да гледате на него като на бизнес. Бизнес, в който самите вие трябва да се чувствате добре и бихте работили с удоволствие. В крайна сметка, освен парите, удовлетворението също е от огромно значение.

Ако имате служители, постарайте се да направите работната атмосфера възможно най-приятна за тях. Давайте, колкото имате възможност по-високи заплати. Погрижете се да имате представителна визия на своя бизнес. Не забравяйте, че макар правилото да е, че „клиентът винаги е прав“, понякога това не е така и вие имате за задача да се справите с този проблем.

2. Направете си график, който ви е удобен. Много успешни хора споделят, че денят им започва още в 05:00 или 06:00 часа сутринта. Звучи някак депресиращо да знаете, че половината работен ден на останалите хора е минал, когато вашият тепърва започва. 

Останалите тайни може да разкриете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: професияработазаплата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
19
 
! Отговори
с. преди 9 години
Ами самият факт,че не бачкаш за някой *** бантустански *** назначен за "бизнесмен",който силно вярва,че 300 лева са повече от солидна заплата и е редно освен да работиш като луд и да му целуваш и интимните части предполага да си по-щастлив от всеки редови бантустанец!
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"някоЙ неща"Неграмотната пасмина пак е яхнала клавиатурата. Няма да научите разликата между "някой/който" и "някои/които", *** долна.
2
1
 
18
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
Става дума за щастие, а не за богатство, което е нещо съвършено различно! Стигнах до точка 2 и се отказах да чета глупостите по-нататък. Нищо депресиращо не намирам в това да си лягам в 5 сутринта, да спя колкото искам и да работя само в петък и събота (ако изобщо). Това да давам колкото се може по-високи заплати в точка 1 също е тъпня - просто хората трябва да са доволни от заплащането и да им е ясно, че няма как да получават повече, ако не са и инвестирали повече. Не всеки става за шеф!
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Богатите при капитализма били тези, които работели много и денят им започвал още в 05:00 или 06:00 часа сутринта. Богатите не ходели на почивка, защото работели по 18 часа в денонощие и нямали време за отпуска. Дори богатите по-рядко правели секс, защото "служителите, които печелят повече и заемат ръководни постове, посвещават повече часове на работата или мислят повече за кариерата си. В резултат страдал интимният им живот, за който не им оставало нито време, нито сили.