Освободете се от отрицателните "герои" в живота си

6 важни причини защо трябва да го направите
30 юли 2014 23:22, Теодора Драгоева
8
Освободете се от отрицателните "герои" в живота си
Кадър от филма "Казино Роял"; Снимка: outnow.ch

Идва момент в живота на всеки човек, когато той/тя трябва да се раздели с някого (приятел или партньор) за добро. Това става, когато човек изведнъж осъзнае, че връзката с определената личност вече не само не му носи никаква стойност, но и му вреди.

Това, че сте прекарали дълго време с един определен човек и че имате много общи спомени, не е достатъчно основателна причина, за да останете с него, ако вече не си струва и ако отношенията ви са станали токсични.

Всички взаимоотношения имат своите върхове и падения, но когато едно приятелство или връзка стигнат дъното, може би просто трябва да пуснете другия човек за добро или да си тръгнете... Ето и в кои случаи да го направите:

1. Нещата вече не са същите. Хората растат и се променят и след време двама души могат да осъзнаят, че искат съвсем различни неща от живота, че вече не споделят едни и същи интереси, че не се разбират и че не възприемат гледната точка на другия. Не забравяйте, че по пътя си ще срещнете различни хора, които ще ви носят щастие, тъга, болка и радост.

2. Помежду ви вече няма доверие и лоялност. Ако усещате, че вече не можете да вярвате на един човек, трябва да се запитате защо той все още присъства в живота ви. Доверието и лоялността са в основата на всяко приятелство и връзка. Ако те не са налице, вие може да развиете параноя, чувство на неудовлетвореност, напрежение и гняв и като цяло да ви донесат нещастие.

3. Този човек вече не се отнася с уважение към вас. Приятелството, както и романтичната връзка се градят на взаимно уважение, ако то започне да липсва, отношенията стават трудни. Изолирайте от живота си хората, които ви потискат, тъпчат самочувствието ви, излагат ви и като цяло не ви третират добре.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Svetli Pu преди 9 години
Тази статия е написана от жител на нормална държава и просто дава нормални примери.А вие я приемате и коментирате като българи,на които битието определя съзнанието.Жалко....
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако се чувствате добре с тази жена, мъж до вас, какво го мислите изобщо?
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само точка 3 от статията показва непреодолим проблем. Уважението показва, че приемаш и цениш човека до теб дори когато го превъзхождаш в повечето неща. Ако този човек отделя от ценното си време да се грижи за твоя комфорт заслужава уважение - толкова е просто. Ценим хората не за това, колко ни дават, а за това, че ни дават точно това, от което имаме нужда. Чиста глупост е да искаш всичко, защото а накрая си оставаш с нищо.
5
2
 
7
 
! Отговори
До 1,2,3,4 преди 9 години
4,Ако единият тормози и унижава другия, за каква любов може да се говори? Никой не дължи толерантност на негодник.3,Не си криви душата! Колко мъже дезертираха от семействата си, защото са намерили гъска с имоти или с богат баща, та да живеят на неин гръб и да не търпят лишения, отглеждайки децата си?2,Откъде можеш да знаеш, че са 25%? И нищо не казваш за онези мъже, които създават деца, а после не се интересуват от тях, нито от съдбата на момичето, чийто живот са опропастили!
4
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Простащини. Любовта иска жертви, ако няма страдание, няма любов.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъй като сключването на брак при капитализма,също е търговска сделка, промяна в социалния статус на съпрузите води до промяна в условията, при които бракът е бил сключен - clausula rebus sic stantibus. Характерен пример за това е началото на прехода към пазарна икономика през 1990-те, когато българките масово се развеждат, поради загуба на социалния статус на повечето български мъже и поради отваряне на границите, а с това и откриване на нови възможности за "Upgrade" в брака.
2
6
 
2
 
! Отговори
доверие преди 9 години
25% от децата нямат родствена връзка с бащите си. Ако се приеме, че средно жените раждат по 2 деца, то всеки втори мъж отглежда поне едно чуждо дете, без да подозира. От това следва, че рискът от измама във всички други човешки дейности е по-малък, от колкото риска да ти пробутат чуждо дете. А доверие относно изневяра, не може да се има дори и на собствените родители.
1
7
 
11
 
! Отговори
читател преди 9 години
Сладникавите статийки, обясняващи лековато необходимостта от прекъсване на връзка по-скоро имат съмнителни цели и мотиви, отколкото чисти намерения!Събитията в живота на хората са многообразни и комплексни и никога не могат да се впишат в простоват шаблон!Питам се дали въобще има съвест автора на такава статия? как ще се чувства, ако след прочитането и някой лабилен към момента читател посегне към крайно решение под една или друга форма???Преди десетилетия такова писане нямаше място никъде!Ех