Знаците, че сте прекалено добри на работното място

И защо това е нещо лошо
7
Знаците, че сте прекалено добри на работното място
Кадър от филма "(500) Мига от любовта "; Снимка: outnow.ch

Може би всеки човек се е сблъсквал с неприятен, злобен и лош колега, така че всички знаем колко е важна приятната работна атмосфера. Тя се създава от хората, които си взаимодействат и които трябва да се научат да бъдат добри едни с други. Но не и прекалено добри.

Има една граница, която ако бъде премината, вашата доброта може да се превърне във ваш недостатък и в най-големия ви враг. Ако не искате това да се случи, най-добре проверете дали случайно не сте прекалено добри с колегите си. В случай че се окажете прави, трябва да вземете мерки колкото е възможно по-скоро!

Знаците, че сте прекалено мили на работното си място:

1. Колегите постоянно ви молят за услуги. Разбира се, добре е да правите услуги, когато имате тази възможност. Всеки има нужда от помощ понякога, но ако усещате, че другите злоупотребяват с вашата отзивчивост, това никак не е добре за вас. Нали не искате да се превърнете в човека, който помага на всички и върши част от тяхната работа периодично?

2. Вършите повече работа, отколкото другите ви колеги на същата позиция. Това е един от сигурните знаци, че определено се нуждаете от промяна. Някак не е честно да вършите повече работа, отколкото хора на същата позиция, които получават и еднаква с вашата заплата. Ако усещате, че винаги работата се разпределя повече към вас, трябва да говорите с вашия шеф. Може би е време да заслужите честно отношение!

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много по-ниската заплата в сравнение с връзкарите е много лош знак. Това че си по-добра от другите не значи, че прибираш добри пари.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да действате колегите? Со кроце, со благо.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дори да говорите с шефа не се знае на къде ще отидат нещата. По лошо може да стане. Ако започнат да не ви дават работа, да не участвате в културно масови мерояриятия. Да ви игнорорат не е добре. Нещо се крои зад гърбави. Съкращение от работа. Не добра идеята за разговор с шефа. Колегите могат да ви свършат нещата във ваша полза, ако знаете как да ги действате.
2
0
 
5
 
! Отговори
Закономерности У НАС преди 9 години
Някой друг обира овациите или, ако не си човек на шефа, но само ти си работил по успешно приключилата задача, няма да припишат на друг твоите заслуги, но няма и да отбележат подобаващо успеха ти. Дори, ако е възможно, ще се направят, че нищо не се е случило.Ако честно признаеш амбициите си, непременно ще те препънат - твоето признание само ще ги улесни, ще знаят къде да те "клъцнат".Вършиш повече работа от други колеги на същата позиция? Някой от тях ще е с по-висока заплата,ако е протежиран
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко по хладни, винаги ако усетите, че им става навик по отношение на вас.Създайте ситуация за спешност и че няма как да свършите, услужите на тях, защото сте претрупани от работа. Никой няма да ви се разсърди, дори ще започнат по друг начин да гледат на вас, и ще си помислят кой да им върши работата и прави услуги.