Неприятните истини, с които всеки се сблъсква в живота си

Приемете ги като едновременно като сигнал за край и ново начало на нещо
27 авг 2014 08:17, Теодора Драгоева
7
Неприятните истини, с които всеки се сблъсква в живота си
Кадър от филма "Яж, моли се и обичай"; Снимка: outnow.ch

На всеки човек се е случвало да излъже, макар че всички знаем колко неприятно и лошо нещо е лъжата. Обикновено човек лъже останалите хора, макар че много хора ежедневно се самозалъгват. Това обаче не може да продължава вечно - дори да опитвате да убедите в нещо себе си, рано или късно проумявате истината с цялата ѝ сила.

Тези моменти са едни от най-важните мигове в живота на човек, защото са решаващи. След като вече сте „прогледнали“ и сте признали лъжата и пред себе си, трябва да намерите начин да се справите с неприятните истини, които се изплуват пред вас.

Най-доброто решение е да използвате края на нещо като ново начало за друго. Защото не забравяйте, че чашата винаги е наполовина пълна или празна - в зависимост от гледната точка.

Ето и кои са неприятните истини, с които всеки се сблъсква в даден момент от живота си и които трябва да използва като трамплин за едно по-добро бъдеще:

1. „Мразя работата си“. Има много признаци, които ви подсказват, че не харесвате работата си. Ако всеки ден ходите с абсолютно нежелание на работното място и през деня постоянно гледате часовника си, значи определено мразите своята работа. Не бързайте да обвинявате себе си, че имате прекалено големи претенции. Има някои наистина ужасни работни места, на които човек не бива да си губи времето. Най-важното е да можете да признаете, че вече не сте щастливи на работа и е време за промяна. Трудно и страшно е, но си струва.

2. „Имам нужда от промяна“. Познатото е сигурно и хубаво до момента, до който ви задоволява. Ако чувствате, че тъпчете на едно място и водите посредствен живот, значи трябва да промените нещо в него. Това може да бъде работата, местожителството, образованието, любовните отношения – всичко, които не ви удовлетворява и което не виждате в по-доброто си бъдеще. Разбира се, не смятайте, че промяната е промяна, само ако е драстична. Дори може да започнете с по-малки промени, за да съберете повече смелост и за по-големите. Разбирайте, рискувайте и с големи промени, ако усещате, че имате нужда от тях.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някои ковът собственото си щастие на гърба на другите.Колкото оптеделен човек е по-зле,толкова те са по щастливи.Докато станат теупове.Тогава щастието им ще е пълно и чашата няма да им бъде на половина празна.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато ти се подиграваш с безработните на тях им се умира.Разбирам,колко си наясно с безработицата и колко хора кандидатстват за работа за едно вакантно,място.Не им помагаш със неуместния си сърказъм.
4
3
 
2
 
! Отговори
Притеснен преди 9 години
Абе ,едно време ме беше страх жената да не се шляпа с комшията , но после се оказа , че го прави с комшииката , и хептен се притесних...��
3
6
 
0
 
! Отговори
споко бейби преди 9 години
Ако за вашето работно място ,чакат 300 човека , бихтели споделили какво работите !? Любовница на първите хора в държавата ??
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако много мрънкате,че имате работа и сте недоволни от този факт.Сещайте се за безработните,че те са още по безгласна буква от вас.Докато се чувствате подценени в работата и брзгласни букви спрямо вашите колеги,колежки и шефове.Сещайте се!За безработния,който е невидим и безгласен въобще.Ако това ще ви накара да се усмихнете има хора,които са много по зле от вас.
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В условие на тежка икономическа криза,голяма безработица никой не го е грижа.Кой какво харесва и какви са му желанията.Отвън за твоето работно място,чакат 300 човека.Докато недоволатваш от живота и това,което имаш не ти носи удоволетворение и радост.Проблема не е в това което имаш.Проблема е в самия човек.Представи си на безработните какво им е докато търсят работа.Никой не ги пита имаш ли,нямаш ли.гладен ли си,болен ли си,облечен ли си,удоволетворен ли си,щастлив и си.Претенции!