Най-досадните типове приятели

Те непрекъснато ви разочароват, но не можете да скъсате отношенията си с тях
Обновена: 28 авг 2014 20:00 | 28 авг 2014 20:00, Теодора Драгоева
4
Най-досадните типове приятели
Кадър от филма "Булчински войни"; Снимка: outnow.ch

Много често в живота ни се случва да поддържаме приятелство с човек, който ни дразни, редовно ни наранява или направо ни разочарова, но по някаква причина продължаваме да го държим в най-близкия си кръг.

Истината е, че понякога възприемаме най-добрите си приятели като членове от семейството си и колкото и да ни ядосват, не смеем да скъсаме връзката си с тях (нищо, че не е кръвна).

Ето и 3-те типа приятели, които вероятно имате, но се чудите защо все още търпите:

1. Приятелят (приятелката), който винаги ви пренебрегва

Без значение от ситуацията този ваш приятел винаги ще избере гаджето си, майка си, детето си и т.н., пред вас. Дори да сте се уговорили да се видите и да имате определени общи планове за седмицата, този човек може да ви се обади в последния момент и да отмени срещата ви, без да му мигне окото.

Този човек сякаш вярва, че неговият живот е по-важен от вашия и вие трябва да се съобразявате с този факт. Поради тази причина вие редовно се ядосвате, че все още сте приятели и разчитате на този човек, но така и не намирате сили да се отървете от него. Дори когато се опитате да му се разсърдите, защото отново ви е пренебрегнал, той вади толкова много аргументи в своя защита, че вие в крайна сметка се отказвате да спорите.

Защо не можете да скъсате отношенията си с него?

Най-вероятно, защото той е най-старият ви приятел от детството или пубертета ви и вие го познавате много добре. Дълбоко в себе си знаете, че този човек ви обича и че ще ви подкрепи в труден момент. Освен това вие вероятно вече сте свикнали с номерата му и просто не им се връзвате толкова много.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2Понякога добри познати,изиграват много по-важна роля в живота ви.Отколкото добрите ви приятели.Това,което е написано в статията не е мерило за приятелство.За използване,за запълване на свободно време,скука.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мога и още как.И никога повече да не се видя и чуя с този/тази.Защо ли?Защото този вид поведение и отношение към мен разболяват.Аз съм си по-мила и по-важна.Това не е приятелство,просто на някого когото му е скучно ви се обажда да си запълни времето с вас.Използва ви!Вие сте някаква си позната и нищо повече.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Авторката не прави разлика между приятели и познати...В днешно време хората които имат приятели са малцинство.Разделени сме от егото... Злоба, завист, гордост... и т.н.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, де! Как може толкова елементарни статии?!?!?