Как да научите детето си на добри навици

Вижте 5 умни начина
21 сеп 2014 08:44, Михаела Лазарова
6
Как да научите детето си на добри навици
Снимка: photl.com

Има причина психологията да се използва активно, когато става въпрос за добри методи за възпитание в книгите-наръчници за родители. Това е така, защото можете да наказвате децата колкото си искате, да ги лишавате от десерти, да им се карате и дори да им крещите, но когато става въпрос наистина да достигнете до децата си, трябва да го направите с един умен подход.

Ако търсите няколко хитри начини да преподадете някои основни житейски уроци на своите наследници, помислете за тези гениални идеи: 

Цел: Добри маниери 

Метод: Полицейски етикет 

Нищо не доставя на децата по-голямо удоволствие от това да им се поверяват роли, които да ги карат да се чувстват големи/възрастни. Оставете ги от време на време да носят играчка – полицейска значка и да се държат като полицаи, като пишат наказателни фишове на мама и татко, всеки път, когато те забравят да кажат „моля“ и „благодаря“, когато говорят с пълна уста или прекъсват чужд разговор. 

Цел: Правилна хигиена 

Метод: Забавлявай се, докато се миеш 

С подходящите играчки и устройства и с малко музика за фон, можете да научите децата да си мият редовно ръцете и зъбите – нещо, което те едва ли правят с удоволствие. Малчуганите жадуват за независимост, а родителите могат да се чувстват уверени, че наследниците им спазват добра хигиена, ако им купят интересна електронна четка за зъби и им набавят хубава пяна за вана и забавни играчки за баня и ги оставят сами да действат. Идеята е децата хем да се измият, хем това да им бъде забавно.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: семействородителидеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
шести начин- гледайте веднъж "мери попинс".
3
0
 
12
 
! Отговори
Александър преди 9 години
На 19 съм и всеки път когато имам контакт с непознат го поздравявам с усмивка. Често се случва някоя бабичка да ме гледа на кръв и да ми се заяде. Иде ми да се разкарам от България понякога. ..
2
1
 
21
 
! Отговори
ДИДО преди 9 години
Като бях малък ме възпитаваха, че трябва да бъда добър, културен, да помагам на хората, работлив, да уважавам възрастните хора и семейството си, да помня историята, да съм добър ученик, да се обличам и държа порядъчно, да поздравявам хората .Пораснах, вече съм на 40 години, станах добър човек .За съжаление хората ме мислят за *** или *** .Поздравяваш някой и му се усмихваш за да му е спорен деня, а той зяпнал те гледа подозрително . Когато си лъв сред глутница лешояди, ставаш подозрителе
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
со кротце, со благо и малце лобут! така са се възпитавали и винаги са ставали хора! а сега, с криворазбраната димокрация и чалгата, стават само *** и гейзери!