5 начина да се справите с тъгата по отминаващото лято

... особено ако сте пътували много
Обновена: 22 сеп 2014 15:17 | 22 сеп 2014 15:17, Теодора Драгоева
18
5 начина да се справите с тъгата по отминаващото лято
Снимка: outnow.ch

Много от нас се натъжават с отминаването на лятото. Хубавите преживявания и прекрасните, зареждащи спомени от ваканционните пътувания и почивки, постепенно започват да избледняват в сивото ежедневие.

Дори да сте направили преход през Южна Америка, да сте достигнали Мачу Пикчу, да сте се качили на слон в Индия или да сте се радвали на гледката от върха на Айфеловата кула, днес вече сте на бюрото си с поглед вперен в компютъра и купища задачи, които ви чакат.

Летните пътешествия са зад гърба ви, приключението вече е свършило и ви се налага да се върнете в реалността. За някои хора е облекчение, че отново са си у дома при семейството и приятелите, че отново си спят в удобното легло и че са заобиколени от познати гледки, без изненади.

Други хора обаче започват да страдат от посттравматично стресово разстройство. Те се чувстват мрачни, самотни и уморени, а не отпочинали. Факт е, че пътуванията извън собствената ни страна ни помагат да се превърнем в по-свободомислещи хора, разширявайки хоризонтите ни, но като се върнем у дома, никой не очаква от нас да се държим различно, точно обратното е.

Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат да се справите с тъгата след края на отпускарския сезон, изпълнен с пътувания:

1. Преоткрийте дома си. Обърнете по-голямо внимание на мястото, където живеете. Погледнете дома си с очите на турист – белезите, нюансите и странностите, които го правят уникален. Насладете се на всички свои ценни предмети и сувенири. Ако трябва разместете мебелите си, така че да създадете една по-нова обстановка.

2. Върнете се към социалния си живот. Обадете се на близките си и на най-специалните хора в живота ви и се опитайте да наваксате ценното време, което сте пропуснали заедно, докато ви е нямало. Насладете се на специално време с най-добрите си приятели и с членовете на семейството си, разказвайки им своите спомени от лятото. Хората, които наистина ви обичат, ще бъдат истински заинтригувани да чуят вашите истории.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бедността и простотията не успяха да ме накарат да емигрирам, но гадното време в тази страна определено е на път да го направи.
14
0
 
6
 
! Отговори
да да преди 9 години
Радвам се, че идва красивата Златна есен защото след нея следва снежната зима с камината, свинското, виното и страстните нощи под дебелото одеяло. Но най-много ме радва, че скоро след това се завръща ЛЯТОТО.
13
1
 
5
 
! Отговори
mm преди 9 години
то пък едно лято...мухлясахме от дъждове
12
1
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
А аз най-обичам да се връщам от лятна ваканция със сака пълен с буркани с пуешки мръвки. Мачу Пикчу и Фикчу ги оставям на фитки като авторката които си фантазират на парцали. Сега се връщам в реалноста с буркана мед пред кумпютура с "безбройните задачи" !!
11
1
 
9
 
! Отговори
Некой си преди 9 години
Предлагам есента и зимата да се забранят с декрет. А от евросъюза да съставят изискване за слънцето, че не му се позволява да свети с под 10000 лумена.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо пътуванията, от които да се връщаме депресирани, да са задължително в чужбина? Ако сме били из хубави места в България и се е наложило да се върнем в офиса си в мрачна и грозна софия, не е ли нормално да сме депресирани? А тези, които предпочитат студ, дъжд, кал, слоеве дебели дрехи и високи сметки пред слънце, светлина, леко облекло и по-малки сметки, явно са някакви дебели хора, които обичат животът им да е по-труден и гаден.
9
14
 
5
 
! Отговори
Емо преди 9 години
Една причина - че вече няма адска жега, ми е достатъчна да се радвам. А да страдам че е свършило лятото въобще не ми минава през ума.
8
4
 
13
 
! Отговори
практик преди 9 години
е добре де,ако не свърши лятото и не дойде есента аз как ще си събера гроздето за да си сваря ракията...всяко нещо с времето си...е казал мъдреца;)
7
4
 
10
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
Статия за лигли. От онези, дето ще ти развалят цялата вечер, защото са си счупили нокът....
6
0
 
17
 
! Отговори
стефчо преди 9 години
абе мъка си е ,няма какво да се лъжем. -отивам за няколко литра бира до кварталния
5
1
 
20
 
! Отговори
..... преди 9 години
Отново ужасна статия. Голям праз че е свършило лятото, нали ще дойде ново? И какво от това че сме кой на бюрото си, кой - в трактора, нали именно по този начин печелим парите си? Ако не работим сега, как ще пътуваме през отпуските? Аз съм направо вманиачена - много често пътувам, но като се върна на работа, съм доволна и щастлива.
4
0
 
26
 
! Отговори
Дъртото Копиле преди 9 години
Най-добрия начин да се справите с тъгата по отминаващото лято е да планирате отпуска в южното полукълбо на земята ... например в Австралия на гости на Сиднито$$$ или някъде и полинезийските острови, там лятото тепърва предстои.
3
8
 
12
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
с радост посрещам зимата ! С поздрав от Рила !
2
2
 
9
 
! Отговори
щъркел на юг преди 9 години
слава Богу ,някои от нас не работят на бюро а са постоянно на път,навън и сред природата и въпреки,че съм решил да обуя чорапи на 15 -ти октомври искам да заявя конкретната си позиция...лятото си отива-да живее есента:)
1
2
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Тъгата по...отминаващото лято;това сигурно го пише в някой роман за...влюбени тийнейджърки,или въфф Фейсбук,където си разменят...сълзливи съобщения.