Как саботираме имунитета си

Прекаляваме с кофеиновите напитки
29 сеп 2014 23:01, Михаела Лазарова
11
Как саботираме имунитета си
Снимка: Reuters

Често смятаме, че смяната на сезоните и температурните амплитуди са отговорни за настинките и неразположенията. Но нашите ежедневни навици могат много да навредят на защитните сили на организма. Ето какво е добре да промените, ако искате винаги да сте в добро здраве. 

Седите през по-голяма част от деня 

Може да ви се струва незначително, но продължителното седене може да доведе до редица здравословни проблеми. Ако през по-голямата част от работното време работите седнали, това може да забави вашия метаболизъм, което, от своя страна, кара тялото ви да абсорбира много по-бавно полезните хранителни вещества, които стимулират имунитета. 

Специалистите съветват на всеки час и половина да правите кратки паузи от 5-10 минути, в които да се разтъпквате, за да активирате вашите мускули и метаболизъм. 

Вашата диета съдържа твърде много протеини 

Ежедневното ви хранене трябва да включва много плодове, зеленчуци и умерено количество полезни въглехидрати и протеини. Когато консумирате твърде много протеини и особено животински, това кара тялото ви да произвежда повече от хормона IGF1 (инсулиноподобен фактор на растежа, който е полипептиден протеинов хормон с подобна на инсулина молекулна структура). 

За него се смята, че ускорява стареенето и намалява защитните функции на имунната система.

За да бъдете в добра форма и добро здраве, специалистите съветват не повече от 10 на 100 от дневния калориен прием да идва от животински източници като месо и млечни продукти.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: здравегрипимунитет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Леси преди 9 години
До 7 . Китайски е онзи големия , лютив е , но не върши работа . Търси български чесън , дребничък но много ефективен :)
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За чесъна съм съгласен, но това което се намира по магазините не е чесън, а някаква китайско менте
2
0
 
16
 
! Отговори
Мимоза преди 9 години
От близо година, със съпруга ми си поставихме за цел, всяка вечер, когато сме в къщи да ядем чесън по няколко скилидки, а сутрин си вземаме по лъжица мед, преди да излезем. Повярвайте ми, че разни неразположения, болежки и дисконфорт, вече ги забравихме. Чувстваме се енергични и жизнени и затова смятаме да продължим тази ефективна и евтина терапия и занапред. На всички пожелавам хубав ден, много здраве и добро настроение!
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тя имунната система е затова- за да бачка докато я "саботираме".