Кога наистина си заслужава да напуснете работа

И кога просто се отказвате прекалено лесно
24 окт 2014 21:34, Теодора Драгоева
14
Кога наистина си заслужава да напуснете работа
Снимка: outnow.ch

Работата трябва да носи не само финансова стабилност на хората, но и удоволствие. Все пак човек прекарва толкова много време от живота си на работното място, че би било жалко да го пропилява на място и позиция, която не му е по вкуса.

В момента, в който усетите, че вашата работа не ви удовлетворява, може би е време да се замислите за нейната смяна.

Трудното в подобна ситуация е да направите разлика между това дали наистина си заслужава да напуснете дадена работа, или просто прекалено лесно се отказвате от нея и трудностите, пред които сте изправени. Следващите пояснения със сигурност ще ви помогнат да си изясните положението си и евентуално да се предпазите от грешка:

1. Имате стратегия за напускане или имате емоционална реакция

Напускането на работата е нещо, което изисква мисъл и внимателно планиране. Обикновено човек има някаква представа за това какво ще прави след това или къде ще отиде, когато си тръгне от сегашното работно място. Така че напускането на работата, което си заслужава, е когато вие сте мислили дълго над него и то е плод на вашите планове за бъдещето. Много пъти хората напускат, когато вече имат друга сигурна работа, и в много случаи това е най-мъдрото решение.

От друга страна, напускането на работа заради емоции е може би проява на слабост. В такива моменти човек се чувства така, сякаш не може да продължава по този начин вече.

Много пъти разочарованието на работното място се превръща в непреодолима пречка, заради която човек не може да продължи напред. Най-добре преди да вземете каквото и да е решение, вземете си отпуска, избройте плюсовете и минусите и си направете план.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То хубаво ще напуснете работата, ама къде ще идете? Ако не сте в България шанса ви за смяна на работата е голям, но ако сте в България (особено в провинцията, където цари огромна безработица), къде ще ходите?
1
1
 
2
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Работното място е сбор от субективни и обективни фактори!Ако не можеш да се справиш със субективните фактори,значи не ти достига желание,кадърност,квалификация.Ако пък проблема е в обективните фактори,там е наистина сложно!Ако човек е с независим и силен характер,трудно ще понесе място,където подчинението е издигнато в култ!Или се пречупва,и става медуза,като мнозинството,или им тегли една,и си пробва късмета другаде!Който търси,намира!