Какво се случва с бебето през първия час от живота му?

62-ра минута – бебето най-после започва да се храни
30 окт 2014 08:35, Михаела Лазарова
7
Какво се случва с бебето през първия час от живота му?
Снимка: photl.com

Раждането е един от най-съкровените моменти за една жена. Той е изпълнен с толкова емоция, страх, неувереност и същевременно огромно желание, че повечето майки не могат да мислят трезво в този момент. 

Привързаността идва веднага, майката някак мигновено се свързва с бебето си като едно цяло, сякаш винаги е било така. За бебето обаче нещата се случват по малко по-различен начин. 

Шведски учени записали първия един час от живота на 28 бебета, проследявайки характерните етапи, през които всяко бебе преминава през първите 60 минути от живота си. 

До първата минута – бебето се ражда 

В тези моменти най-вероятно бебето плаче силно или поне би трябвало да е така, ако всичко е наред. По този начин белите дробове разгръщат капацитета си, за да може бебето да започне да диша нормално. 

2-ра минута – бебето замлъква 

След като си поплаче хубаво, бебето замлъква и започва да мига с очички. Това е инстинкт, който всички бозайници имат. Запазването на тишина е кодирано в ДНК-то ни, за да се предпазят малките от хищници и потенциални опасности. 

2-ра до 5-та минута – бебето започва да отваря очите си 

В този прекрасен момент светът се разкрива пред погледа на бебето, но то все още не осъзнава какво всъщност вижда. По-скоро изглежда така, сякаш мъчително търси гърдите на майката.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: родителибебераждане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скъсва се от рев, напикава се за първи път, бива накърмено и заспива като пън?
3
1
 
6
 
! Отговори
гУедай ти преди 9 години
Я , ти да видиш палавата Михаела Лазарова написала статия различна от къде да си заврем това , онова и т.н.т Пиши си измислените и никому ненужни пълни с откровени глупости статии за секса , току виж те огряло .
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
О, Боже мили! Искам някой педиатър да прочете писанията тука. Как мигало с очички, как мълчало, как плачело ... Като си нямата никаква медицинска представа, просто не пишете простотии!
1
2
 
11
 
! Отговори
лекар след смяна преди 9 години
Дарик, дайте координати за връзка с учените от Швеция моля, искам да споделя нещо с тях! А на вас предлагам да не публикувате статии с такова наивно и неотговарящо на действителността съдържание. Моля да ме извините, отивам да почивам!