Знаците, че не сте готови за брак

Кога няма смисъл да прибързвате с тази важна житейска стъпка
30 окт 2014 20:02, Теодора Драгоева
1
Знаците, че не сте готови за брак
Снимка: outnow.ch

За съжаление, в днешно време можем да чуем много повече разкази за тежки раздели и грозни разводи, отколкото романтични истории за стабилни бракове, изпълнени с любов и разбирателство.

Една от причините двойките все по-често да смятат брака за задушаващ капан, от който рано или късно искат да се измъкнат, е именно защото голяма част от тях се женят прибързано, преди да са били готови за това. Понякога те го правят само заради самата идея да встъпят в брак; друг път - защото усещат натиск от страна на близки и роднини; трети се женят "по сметка"; четвърти просто искат дете, родено в законен съюз и т.н.

Все по-малко са партньорите, които вдигат сватба, защото са сигурни, че са родени един за друг и след като са изпитали връзката си във времето. 

Ето и 8-те сигурни признака, че не трябва да се омъжвате/жените все още:

1. Все още не сте преживели своята експоловинка.

Ако все още имате чувства към бившия си партньор, в никакъв случай не трябва да се жените/омъжвате за настоящия. Дайте си време, за да се отърсите от миналото и не сключвайте брак "напук" на някого само за да му докажете, че сте го превъзмогнали. След време вие ще станете по-мъдри и по-силни и едва тогава ще сте готови за сериозна крачка, каквато е бракът.
 

2. Нито вие, нито вашият партньор сте финансово стабилни.

Идеята на брака е да събере двама души, които да прекарат целия си живот заедно, минавайки през щастливи мигове и трудности. В този смисъл бракът е голяма отговорност. Ако вие и вашият партньор не сте финансово стабилни, вашият брак ще бъде изпълнен със стрес и проблеми още от самото начало, а те могат да ви отдалечат един от друг. Няма нищо по-малко романтично от паричните проблеми и споровете около тях. Освен това имайте предвид, че разходите ви ще се увеличат, след като се ожените.
 

3. Мечтаете да вдигнете тежка сватба, но изобщо не мислите за брака.

Ако искате да сключите брак, защото мечтаете да вдигнете красива, пищна сватба или да се видите в бяла рокля, то вие не сте подредили ценностната си система все още. Сватбата трае само един ден, а идеята на брака е да трае цял един живот. Така че, колкото и вълнуваща да е идеята за сватбата и булчинската рокля, не се обсебвайте от тази мисъл. Най-добре помислете какво точно означава бракът.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въх!Отговарям на четири от тези характеристики!Значи, правилно постъпвам, като не се хвърлям в прибързан брак :)