Защо не трябва да се ядосвате, когато нещата не се получават

Може би съдбата има различни планове за вас
Обновена: 1 ное 2014 10:19 | 31 окт 2014 20:15, Теодора Драгоева
11
Защо не трябва да се ядосвате, когато нещата не се получават
Кадър от филма "Marley & Me"; Снимка: outnow.ch

Човек трябва да има смисъл в живота си. Да има мечти и цели, и най-вече идеи как да ги осъществи. Това е един вид негово задължение – той трябва да направи, каквото се изисква от него, пък какво ще се случи след това – само съдбата си знае.

Красотата и предизвикателството на живота е, че точките не се свързват, както ние искаме и очакваме. Животът е обсипан със събития, трудности и постижения, които понякога могат да ни изглеждат напълно безсмислени. И чак след време да разгадаем техния смисъл.

Така че не се ядосвайте, когато нещата не се получават по начина, по който желаете. Ето и причините, които ще ви убедят, че в повечето пъти това дори е за по-добро:

1. Променяте дефиницията си за успеха. Когато човек не може да получи дадено нещо, има два варианта пред себе си. Единият е да бъде недоволен от живота, а другият – да се промени спрямо ситуацията. Може би, когато не постигнете успеха, за който дълго сте мечтали, ще отворите очите си и ще видите, че вие сте успели в много други аспекти на живота си. В крайна сметка големите неща са създадени от по-малки неща, така че обръщайте внимание и оценявайте всичко около себе си.

2. Разбирате, че повечето пъти търсите чувството, а не „нещото“. Не са ви назначили на работата, за която мечтаехте? Може би сте разочаровани, защото смятате, че няма да бъдете напълно щастливи и удовлетворени от живота си, а не толкова защото няма да работите в тази определена фирма. Разбирайки, че се чувствате зле заради липсата на определено чувство, а не на някакво постижение, вие много по-лесно може да си намерите други източници на щастие.

3. Имате шанс и разрешение да промените мнението си. Когато в живота на човек се случи нещо разочароващо и шокиращо, това няма как да не му се отрази. Обикновено тогава хората преосмислят много неща и в доста случаи – откриват нови истини и хоризонти пред себе си. Така че неуспехът е вашият стимул да направите преоценка на живота си и ако трябва да започнете отново.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
от 5 до 8 преди 9 години
Ако нещата са писани то тогава ние нямаме свободна воля. Научи се да пишеш правилно.
2
3
 
5
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
нагаждайте се съобразно конюктурата - това е самата "съдба " , винаги ще бъдете щастливи
1
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки сам е ковач на съдбата си ако нещата в живота са писани той губи смисъла си.