Проблемите в секса, които могат да засегнат всички жени

Нито една жена не е застрахована от проблеми в секса
20 ное 2014 22:31, Теодора Драгоева
8
Проблемите в секса, които могат да засегнат всички жени
Снимка: outnow.ch

Сексуалните проблеми могат да бъдат изключително сериозни и разочароващи. Те могат да сложат спирачка не само на сексуалния живот на една двойка, но и да повлияят негативно на любовните отношения между двама души като цяло.

Истината е, че нито една жена не е застрахована от проблеми в секса в някакъв етап от нейния живот. Въпреки това редица изследвания показват как възрастта може да бъде предпоставка за различни видове сексуални дисфункции, включително липса на сексуално желание, липса на сексуална възбуда, затруднение или невъзможност за достигане на оргазъм, болка по време на секс и т.н.

В белгийско проучване се включват малко над 15 000 хетеросексуални жени на възраст от 16 до 74 години, които трябвало да отговорят на различни въпроси, свързани със сексуалния им живот. Ето и какво показват резултатите:
 

1. Липса на сексуално желание.
Като цяло то се среща по-рядко при по-младите жени, но въпреки това засяга около 10% от дамите на възраст между 20 и 24 години. Процентите нарастват на 20 при жените между 25 и 29 години, а най-често от липса на сексуално желание страдат представителките на нежния пол между 50 и 60 години. Много могат да бъдат факторите, които влияят негативно на женското желание за секс. Някои от тях са: работна умора, психологически стрес, неувереност в тялото, проблеми във връзката, прием на противозачатъчни хапчета, антидепресанти и много други. В случай че вие страдате от занижено сексуално желание, обърнете внимание на какво се дължи това, за да можете успешно да решите проблема.

2. Проблем с овлажняването.

Интересно е, че според проучването с този проблем се сблъскват еднакво често жените между 16 и 49 години. След менопаузата и хормоналните промени, дамите страдат дори повече. Липсата на достатъчно овлажняване може да направи секса неудобен или дори болезнен, така че то не бива да бъде пренебрегвано. Вагиналната сухота може да бъде причинена от много фактори – от дехидратация, през прием на медикаменти до промяна в хормоналните нива. За щастие, този проблем може да бъде решен лесно с използването на лубрикант.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
0
 
! Отговори
Сър Пичук преди 9 години
До Без комплекси.Това го казваш ти. Ще ми е интересно мнението на съпруга ти.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма проблем , ако имаш мъжът !!
2
2
 
6
 
! Отговори
бай уй преди 9 години
До Без илюзииКоментара ти показва наличието на комплекси. Дано да греша.
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимна преди 9 години
При подходящ партньор липса на желание, проблем с овлажняването, трудности до достигането на оргазъм и болезнен секс просто няма! Ако искате да решите такъв евентуален проблем, се замислете какви критерии са ви водили, когато сте се спрели на този мъж.