Как да превъзхождате колегите, без да ви мислят за надути

Покажете вашите позитиви, но без да дразните останалите с тях
24 ное 2014 20:33, Теодора Драгоева
5
Как да превъзхождате колегите, без да ви мислят за надути
Снимка: outnow.ch

Работата в екип с много хора може да бъде труден процес – вие трябва да бъдете част от отбора и същевременно да покажете личностните си качества. Трудно е да намерите баланса и често показването на силните ви страни се възприема като арогантност от останалите колеги. Така че въпросът е как да превъзхождате своите колеги, без обаче те да ви мислят за надменни и да не ви харесват?

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат:

1. Правете това, което казвате.

По този начин вие показвате, че държите на думата си и сте ценен кадър. Вие ще бъдете полезни не само на вашите колеги, но ще направите и добро впечатление на своя шеф. Важните задачи се поверяват именно на хората, които са сериозни и които могат да се справят с тях. Вие сте ценни, без обаче да създавате лошо впечатление у колегите си.

2. Разрешавайте проблемите.

Шефовете са тези, които трябва да взимат важните решения и тези, до които се допитват подчинените, когато има възникнал някакъв проблем. Служителят, който може да разрешава проблемите сам, определено ще бъде забелязан от своя шеф. Тези хора просто се открояват от останалите, които обаче не могат да роптаят, тъй като не разполагат с техните качества. Понякога действията показват много по-добре от думите кой човек има лидерски заложби и кой не.

3. Споделяйте победата.

Дори вие да имате по-голям дял в постигането на успеха, споделете го наравно с другите. Все пак сте работили в екип, независимо че вие имате по-голяма заслуга за положителния край на всичко. Вашият шеф не е глупак и забелязва кой всъщност върши повечето работа. Благородството да споделите победата ще ви донесе признание не само сред колегите, но и от вашия шеф.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: надутиколегипозитиви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари