Облекчения за отглеждане на дете в страните по света

Всичко в Холандия е ориентирано към семейството
25 ное 2014 16:21, Михаела Лазарова
29
Облекчения за отглеждане на дете в страните по света
Снимка: photl.com

Да си родител е една от най-трудните и отговорни задачи и същевременно с това една от най-прекрасните.

В законодателствата на демократичните страни за родителите има определени облекчения.

В някои държави обаче съществуват изключително странни видове подпомагане за родители. Ето кои са най-необичайните от тях.

Австралия подпомага родителите в подобряването на съня 

Кой отчаян и уморен родител, приспивал бебето си допреди малко, няма нужда от сън?! Всеки родител би разбрал за какво става дума. Недоспиването е голям проблем, особено когато децата са малки и имат нужда от постоянни грижи денонощно. 

Австралийските лекари препращали пациентите с проблеми със съня към специализирани програми за семейства, финансирани от държавата, които осигуряват няколко дни и нощи спокоен сън под наблюдението на специалисти както за родителите, така и за децата. 

Проблемите със съня се отразяват на всяка дейност, затова австралийското правителство смята, че е важно да се следи за неговото качество и стабилност. 

Швеция осигурява 80 седмици отпуск за родители 

Има държави в света, като САЩ, които не осигуряват платен отпуск за родители и по-специално за майки. В Швеция майчинството трае 480 дни, като 390 от тях се изплащат според размера на обезщетението по болест в държавата. За сравнение у нас то трае 410 дни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: семействородителидеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Поп Грую преди 9 години
До HalloWeedАре, ве!Дай линкче, к'во ми праскаш минуси, лъжец смотан?Аре ве, чакам!Хи-хи-хи!
3
6
 
5
 
! Отговори
HalloWeed преди 9 години
Аман от недоразбрали! В русия се изплаща еднократна помощ за новородено на стойност от 13 741,99 рубль, стойността на които възлиза на "колосалните" 300 USD... приблизително :DАй да не голословя като анонимния No3 и да ви дам линк Ама то инак е лесно да се лъготи по българските форуми за убавините по расеянско!
2
5
 
10
 
! Отговори
rusnak преди 9 години
Хаха, ако това което сте написали е най-доброто, то тогава тоези страни са като трети свят на фона на руската система:)))
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американците затова са откачалки. Доказано е, че детето изпада в стрес ако го отделят от майка му като бебе. Държава която иска да има достоен и читав народ трябва да се грижи за децата.