Най-важните компромиси в сериозната връзка

Те са задължителни за влюбените, които искат да създадат семейство
20 дек 2014 22:39, Теодора Драгоева
28
Най-важните компромиси в сериозната връзка
Снимка: outnow.ch

Ако се радвате на сериозна връзка с половинката си, вероятно се замисляте и за светлото си бъдеще с този човек. Може би дори вече планирате да заживеете заедно или да създадете семейство?

Въпросът е, че вие трябва оттук нататък да превърнете тази връзка в приоритет номер едно, ако искате тя да успее във времето. Не става въпрос да зарежете приятелите и кариерата си заради любимия човек, но наистина да цените времето си, прекарано с него.

Не може да излизате всяка събота вечер с приятелите си и да очаквате партньорът ви да прояви разбиране към желанието ви да се забавлявате без него. Трудно ще имате щастливи отношения, ако не полагате усилия за това. Изобщо приказката, че компромисите са в основата на всяка стабилна връзка не е клише.

А ето и кои са другите компромиси, които ще трябва да направите със себе си, ако нещата с половинката ви станат наистина сериозни:

1. Ще трябва да се примирите с вкуса за декорация на половинката си.

Ако ви предстои да заживеете под един покрив с гаджето си, ще трябва да проявите и разбиране към неговото виждане за подредбата на интериор. Вие можете да обичате съвременни мебели, а той да си пада по ретро стилистиката. Вие може да обичате съвременното изкуство, а той да предпочита класическите картини и т. н. Ясно е, че ще трябва да се споразумеете за нещо по средата или да се спрете на по-неутрален стил в декорацията на общия ви дом, който да се харесва и на двама ви.

2. Ще трябва да бъдете по-толерантни към хигиената и чувството за ред на половинката си.

Хората са различни по отношение на хигиена и чувство за ред. Някои индивиди са супер организирани и дори педантични, като всичките им гардероби, шкафове и чекмеджета са подредени по конец. Други хора обичат да живеят в творчески хаос. Едни не спират да „разхождат“ парцала и домът им винаги свети от чистота, а други трупат мръсните чинии в мивката цяла седмица. Ако партньорите са в тези две крайности, това би бил голям проблем в съжителството им. Очевидно е, че и двамата ще трябва да направят компромиси в това отношение.

3. Ще трябва да проявите толерантност и към стила на спане на половинката си.

Има хора, които предпочитат да спят в затъмнена стая на пълна тишина. Други предпочитат да спят на фоновия шум на телевизора, трети спят на отворени врати/прозорци. Обикновено всеки човек си е създал навик в това отношение, но ако половинката му не прояви разбиране, това може да наруши съня му трайно. Освен това ако тук не направите компромис, не след дълго половинката ви може да се изнесе да спи в друга стая, с което не би трябвало да се примирявате.

Още по темата  можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един познат ,така казваше.Намерих прекрасна Жена.Но,майка ми и баща ми решиха,че могат да я ползват за всичко.Ядосал се един ден и намерил уютна квартира.Ако ,това не го е направил щял да загуби Жената на живота си.От тогава си казал аз Жена за прислужница, нямам!Дори да се отнася до моите родители!Взех Жена с достойнства и качества, преди всичко Човек с добро сърце!Не желая да потъпча всичко ,това и да разваля Магията на върховните ни взаимоотношения и постъпих правилно.
20
0
 
0
 
! Отговори
до 24 преди 9 години
Ако живеят заедно, тогава проблемът не й е с роднините, а с мъжо й и компромисът, който се опитва да направи не е спрямо семейството на мъжа й, а спрямо мъжът й, който е единственият отговорен за това прекрасно дружно съжителство. Има и друг вариант - въпросната да е безгласна буква и да е завряна в дома на мъжо си и да трябва да търпи цялата тази идиотщина. Отново повтарям - моите съболезнования за подобна съдбичка.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очевидно живеят всички заедно.И ако и се налага да им слугува.Нормално е да не издържа всичко, това.Не е длъжна.Но,ако са отделно не виждам причина изобщо да говори,дори за това.В една къща повече от една домакиня и става олеле малеле.За това си е хубаво да са самостоятелни.Ако искаш ще правиш секс по всяко време на денонощието, където ти е кеф.Ако искаш ще ти е *** или всичко ще ти е под конец.Ако желаеш гости ще си каниш,когато ти е кеф.
18
0
 
0
 
! Отговори
До 21 преди 9 години
от 18:е, може да е баронеса... от Карнобат ))) хахах.
17
0
 
0
 
! Отговори
18 преди 9 години
от 16...Примерът, който даваш с златни и диамантени не е достатъчно показателен. Тя, въпросната иска не този на партньорът й да е какъв да е, ами онзи на баща му, на брат му, на майка му...да са безценни и те. Ей това е висш тъпизъм. Освен, ако тя не живее с цялата тази сюрия от индивиди, които тя не може да търпи. Тогава я подкрепям. Ако си живеят отделно, значи е баш от висшистките по тъпотия... Ами родословно дърво за това дали прапрапрадядо му е имал въшки няма ли да поиска?
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Секса ви е много готин и връзката ви е на 100%.Ти си щастливец!
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като те чета оставям с впечатлението,че всичко във връзката ви е на макс и на шест.
14
0
 
0
 
! Отговори
)) преди 9 години
До 16 и 17, ами да, ама нали трябва да мрънка за нещо, жена е все пак! Сега роднините му виновни! Сигурно нейните родители са супер, нямат си и те някакви кусури, ама момата винаги намира за какво да е недоволна ))Както беше казал един комик: "На жена и златен к.у.р. да и дадеш ще се оплаче, че не е диамантен, ако и дадеш диамантен ще се оплаче, че не със Сваровски"! Няма угодия никога за тях! И помнят само лошите неща ))
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти нали си лягаш и ставаш само с него?Секса ви е готин.Чисти сте и двамата. Другите какво те касаят?Да се погрижат сами за себе си.
12
0
 
2
 
! Отговори
15 преди 9 години
Ти с него ли си или с роднините му? Ако той има идеална за теб хигиена, къпане, бръснене и там каквото ти трябва, от какъв зор ще се тормозиш за роднините му? Ако живеете с тях и ти се налага да правиш подобни компромиси...моите съболезнования.
11
1
 
2
 
! Отговори
az преди 9 години
как да се примиря с това ,че баща му и майка му се къпят само в събота,че баща му и брат му не се бръснат и подстригват ,че не използват дезодорант,че у свекърва ми е вечно мръсно ,прашно разхвърляно и непроветрено,че не си мият зъбите -кажете ми как!!!!!!!!!!!!!
10
3
 
2
 
! Отговори
1 преди 9 години
Трудно е да се прави компромиси за явлението наречено "български мъж". На този етап все още българските мъже живеят с илюзията, че някой - жената, им е длъжна, да чисти, пере, готви и да ги забавлява. Е това е разбира се следствие на криворазбраното патриархално въспитание. Така че майки, внимавайте как отглеждате своите момчета :)
9
1
 
20
 
! Отговори
Екскюююс преди 9 години
Компромис се прави с човек,който умее да ги оценява.А не ти да си правиш компромоси,а другия да си мисли,че всичко му е позволено и утре и занапред всеки ден ще бъде така и ще ти крещи и намила за адските дреболии,които ако за секунда се замисли с лекота ще бъде решено.Но не,предпочита да изпада в истерии,вместо прегръдка,целувка,усмивка и спокоен разговор.
8
13
 
1
 
! Отговори
номер 1 преди 9 години
Жена съм, недейте да спорите ;) А според темата на статията става дума за компромисите с партньора и точно затова казах, че не бих направила, пък ако ще да си умра сама ;)
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 6Някои мъже имат собствено чувство.С тази Жена съм.Тя ме харесва и Обича тякъв.Но,ако жената качи някое друго кило веднага и се намеква.От сорта и сега си секси,но преди беше по-секси.Мъже се кефи,като има секси гадже до себе си,но дума да се издума за неговото тяло и здраве е просто абсурд.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Възможно е!Но,някой мъже се взимат в ръце и правят чудеса с тялото си, с Живота си!!!!Други не.
5
0
 
7
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Теди, Драгоева, разбирам те, да Теди да!
4
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Задължително всеки уикенд съм някъде.Въобще не ме интересува.Ако иска да се сърди пак ще изляза.Ако ли не може пак ще изляза.Приятелките ми са важна част от живота ми и уикендите са си мои.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защото ако е със себе си това е ок.Примерно след раждането си 100 кила не може да направиш компромис на себе си,че изглеждаш по този начин Нали?Взимаш се в ръце и се правиш Дива и Щастлива:-))).Но,че чинийте са до тавана все някак си ще го преглътнеш по-скоро, отколкото да завържеш луд скандал за маловажните неща.Все някога и на човека хаос ще му стане неудобно от теб, че държи такава лудница,около себе си.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Със себе си или в живота по принцип?Защото има разлика в това?