Как да си спестите традиционния празничен стрес

Списък с нещата, които НЕ трябва да правите
24 дек 2014 22:41, Теодора Драгоева
0
Как да си спестите традиционния празничен стрес
Снимка: outnow.ch

Между измислянето на перфектните подаръци за близките хора и подготвянето на празничните вечери, радостта от специалните дни в края на декември бързо може да се превърне в нежелан стрес.
Ето защо е хубаво да бъдете внимателни, дори когато става въпрос за празници като Коледа и Нова година.
За щастие, някои прости практики могат да ви помогнат да намалите празничния стрес и да се насладите на почивните дни максимално. Ако нямате време и възможност да ходите на йога, нито пък може да оставите любимите си хора без подаръци, тогава се постарайте поне да НЕ правите част от нещата, които носят допълнително напрежение в живота ви.
1. Не харчете много пари за скъпи подаръци. Понякога малкият подарък, но поднесен от сърце, може да бъде много по-стойностен.
2. Заложете на домашно приготвените подаръци – оригинално е, мило е, но ако не разполагате с време и нужните умения, по-добре изобщо не опитвайте подобно нещо. Ако резултатът не ви хареса, това със сигурност няма да ви направи доволни.

3. Не мислете прекалено много за подаръците – може да подарите едно и също нещо на няколко човека, стига разбира се те да не живеят под един покрив или да не са си близки.
4. В случай, че някой ваш близък иска да върне подаръка си, не го приемайте лично. На всекиго се е случвало да не хареса някой свой подарък или да смята, че има нещо, което би му било по-полезно.
5. Ако по празниците се събирате с приятели и близки, разпределете приготвянето на вечерите между всички. По този начин, дори вие да сте домакинът, няма да прекарате цял един ден в кухнята си. Другият вариант е да поръчате храна, ако нямате достатъчно време да приготвите нужните ястия.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари