Защо трябва да сте щастливи, че не сте единственото дете в семейството

Какво научихте от своите братя или сестри
26 дек 2014 22:32, Теодора Драгоева
6
Защо трябва да сте щастливи, че не сте единственото дете в семейството
Снимка: outnow.ch

Спомняте ли си за моментите, в които откровено мразехте своята сестра или своя брат? Моментите, в които се биехте, крещяхте си и се карахте за играчки или други неща? Почти всяко дете с брат или сестра е изпадало в подобни ситуации – един вид те са напълно нормална стъпка в еволюцията на братско-сестринските отношения.

Години след като тези кризисни моменти са отминали обаче, със сигурност се радвате, че имате в живота си брат или сестра. Щастливи сте, защото вашите родители не са ви оставили единствено дете и през цялото време е имало с кого да споделяте дните си.

Присъствието на сестра или брат в живота ви със сигурност ви е дало някои много ценни уроци за живота, дори да не го осъзнавате. Ето и какво сте научили благодарение на своя брат или своята сестра:

Как да споделяте вината

Двете или двамата сте извършили някоя пакост, но сте се разбрали да мълчите и да не си признавате. Какъв по-добър урок за съпричастност и подкрепа дори в трудните моменти?

Предимството и необходимостта от това да имате съюзници

Винаги е хубаво да сте сигурни, че някой ще ви пази гърба, особено когато сте се забъркали с по-големи или по-възрастни „авторитетни“ фигури.

Как да споделяте – без значение дали ви харесва или не

Както споделяте вината за някоя пакост, така споделяте бонбоните и домакинските задължения със своята сестра или брат например. В добро и лошо винаги имате някой помощник.

Изкуството на конкуренцията

За щастие, вие не сте израснали с идеята, че сте най-добрите във всичко. Вашите родители не са раздавали похвали само на вас и това ви е дало много по-реална оценка за света и конкуренцията като цяло.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А пък аз съм единственно и съм много щастлива.Не разбирам какво е това да има други.Мъжът ми и той е единственно дете.
3
3
 
3
 
! Отговори
1 преди 9 години
Има и друг момент, родителите използват по-малките братя или сестри, за да следят всяко едно действие на по-големия/те. Това ако е пазене на гърба .. Глупости се пишат в този сайт, пълнеж и пак пълнеж.
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Със сигурност да имаш брат или сестра помага за трейнинга в социалните отношения. Но след около 20-годишна възраст пътищата се разделят и се почват скандали за пари и наследства. На практика почти не познавам братя и сестри след 20-30 годишна възраст, които да си комуникират редовно и да разчитат един на друг. След тая възраст може по-скоро да ти вземе, отколкото да ти даде.
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като изключи първото всичко останало са глупости. Абе тук само незадоволени жени ли пишат?