Кои са едни от най-здравословните кухни?

Японците са известни със своята отлична кухня и дълголетие
8
Кои са едни от най-здравословните кухни?
Снимка: photl.com

Коя е любимата ви кухня? Със сигурност изборът ви от ястия и вкусове е голям. Има много разнообразни и интересни кухни по целия свят. Всяка една от тях може да носи ползи за здравето или да навреди. 

Всичко зависи от съставките, които се използват за направата на ястията и тяхното комбиниране. Вижте кои са едни от най-здравословните кухни. 

Тайландска кухня 

Тайландската кухня е събрала в себе си невероятната комбинация от вкусове, полезни за здравето. Така например една от най-питателните традиционни супи Tom Yum Goong е направена от скариди, лимонена трева, джинджифил, кориандър и куркума.

Местните жители препоръчват тази супа като превенция срещу рака. Смята се, че съставките й са 100 пъти по-ефективни в инхибирането на раковите клетки в сравнение с много други антиоксиданти. Освен това редовната й консумация спомага да се засили имунната система и да намалите проблемите с храносмилателната система. 

Японска кухня 

Японците са известни със своята отлична кухня и дълголетие. В японската кухня има много съставки, които са невероятно полезни за нашето здраве, като зелен чай, кръстоцветни зеленчуци, богати на калций, богати на йод водорасли, морски дарове; гъби шийтаке, които са източник на желязо, калий, цинк и мед; ориз и други.

Освен в ресторант в домашни условия също може да се докоснете до част от тези полезни храни. Тук може да видите рецепта за салата с уакаме (вид водорасли), а в биомагазините може да намерите полезната супа мисо. 

Индийска кухня 

Ароматни подправки, като куркума, джинджифил, червени люти чушки, са добра естествена превенция срещу развитието на ракови клетки. Куркумата намалява и риска от появата на болестта на Алцхаймер, а също така има противовъзпалителни и лечебни свойства. 

Други добри съставки в индийската кухня са кисело мляко и леща, която е богата на фибри и магнезий, спомагащи за стабилизирането на кръвното налягане.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гръцката кухня е известна със сармакис и долмакис.??
1
1
 
14
 
! Отговори
Хранителен експерт преди 9 години
Японците живеят дълго, стига да не си направят харакири преждевременно!