Чести грешки на родителите, когато децата са болни

Повтаряте дозата и не я давате точно
21 яну 2015 19:53, Михаела Лазарова
3
Чести грешки на родителите, когато децата са болни
Снимка: photl.com

Докато децата растат и изграждат своя имунитет, боледуват по-често. Хремата, болното гърло и температурата са само част от неразположенията, с които детският организъм трябва да се пребори. 

Една от най-честите грешки, които допускат някои родители, е да назначават сами медикаменти за лечението на настинките, без да осъзнават, че това може да доведе до сериозни последствия за здравето на децата.

Споделяме още няколко погрешни стъпки, от които е добре да се откажете, когато децата са болни и се налага да приемат лекарства. 

Не давате точната доза на лекарството 

Винаги спазвайте дозата, препоръчана от вашия педиатър или фармацевт или както е написано на опаковката. Дозите, които са ви препоръчани, често са основани на телесното тегло на детето, неговата възраст. 

Повтаряне на дозата 

Случайното повтаряне на дозата е честа грешка, особено при бебета, които не могат да ви кажат, че вече са приели от медикамента. Трябва стриктно да следите схемата на прилагане на лекарствата и ако е необходимо, си водете дневник или календар на курса на лечение. 

В случай, че детето е пропуснало приема на дадена доза лекарство, на следващия прием не компенсирайте, давайки му две дози. Също така спазвайте и часовете, в които трябва да се приема лекарството. 

Не се препоръчва приемът на дозите да е в по-кратко време от посоченото на опаковката или това, което ви е назначил лекарят.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От орален секс Михаела се хвърли на детски болести. Странна промяна в интересите.
1
1
 
5
 
! Отговори
Harry преди 9 години
Най-честата грешка е, че започват веднага лечение с химия......