Как да спрете да оставате в извънработно време

Няколко съвета, които помагат да организирате времето си по-разумно
27 яну 2015 22:55, Теодора Драгоева
13
Как да спрете да оставате в извънработно време
Снимка: outnow.ch

За много хора откъсването от работа понякога изглежда невъзможно, дори когато е време за тръгване. Сякаш всичките най-важни ангажименти се появяват към края на работния ден. Ако искате да си тръгвате от работа навреме, трябва да се стремите да организирате ангажиментите си по-добре.

Ако сте дезорганизирани и губите ценно време през деня, много е възможно да се налага да оставате, след като колегите ви си тръгнат.

Ако не сте достатъчно продуктивни в службата, това може да наруши баланса и в личния ви живот. Едва ли половинката ви ще е доволна, ако вечно ви се налага да си доработвате в извънработно време.

Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат да се организирате по-добре:

1. Не си вдигайте телефона за щяло и нещяло.
Ако водите безкрай лични телефонни разговори по време на работния си ден, нищо чудно да не можете да си тръгнете точно в 17 или 18 часа. Опитайте се да водите кратки и делови разговори дори с близките си – вечерта ще можете да се наприказвате на спокойствие.

2. Не си проверявайте и-мейла непрекъснато.
Ако си проверявате електронната поща на всеки половин час и ако редовно гледате/обновявате профила си в социалната мрежа, много е възможно да изгубите ценно време за работа. Това ще ви принуди отново да стоите в офиса след края на работното време.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
ПорЦелан преди 9 години
О, озлобена робска душица! Даже в австралийските си мечти не можеш да си представиш че пари се изкарват с работа! Ама не, трябва други роби да ти ги изкарат - друго не си виждал и не знаеш. :)
9
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
човек може да си работи това което му е интересно на всяко място на Планетата, но тука е разликата. Като магистър IT винаги съм се стремял извън комфорт зоната, затова и днес продължавам развивам това което ми е интересно но с тази разлика че мога да си позволя да си спазаря 3 синджира роби и да постигам нещата които преследвам и имам 6 цифрени доходи тук в Сидни. Много зависи от коя страна на синджира си. Лузарите да седят в БГ там им е мястото.поздрави от сидни ав$тралия и лека нощ
8
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а защо реши че аз не работя това което ми е интересно? и да ти завиждам?На такива код мънки кто тебе им подфърляме трохи, държим ги в клетката с приказки за развитиеАко не те интересува друго това е защото така създаваме систематаЗа Невърленд ти говоря. Така казваме на тези места по планетата където аутсорсваме. Невърленд е страната на Питър Пан където хората не порастватЗа мен подробностите винаги са били от значение ръководя IT бизнес и имам 6 цифрени доходиПоздрави от Сидни Ав$$$$тралия
7
0
 
0
 
! Отговори
ПорЦелан преди 9 години
Завиждаш ли? Аз работя това което ми е интересно за нормални пари. Това е. Другото са подробности и не ми пука за тях.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до ПорЦеланами като нямаш служебен ще търкаляш личния. *** номера плащат само гориво без амортизации.И обикновено служебните автомобили се ползват плътно и за лични цели, на евреите също им е ясно затова са го измислили, инъче ще плащат и гориво и амортизация на служебните автомобили докато се ползват за лични целиИ май нещо не схващаш, явно не си и чувал, има таблица в кодекса на труда с държавите и срещу тях колко пари трябва да ти се ДАДЪТ за всеки ден престой в съответната държава.
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
има много *** като жена ти които са на малко пари, нали затова фащат някой кат теб да им изкара парите.Конференциите по чужбина се водят командировъчни и така се осчетоводяват, в Кодекса на Труда има таблица за всяка държава колко допълнителни пари ти се дават на ръка всеки ден докато си в чужбина. На теб "холидей" ли ти го броят ***?Спокойно, горивото се плаща на всички служебни автомобили в всяка фирма.
4
0
 
0
 
! Отговори
ПорЦелан преди 9 години
Мога само да отбележа че *** е ***! Горивото го плащат и на личните автомобили - социален разход. Как го осчетоводяват не ми е интересно след като го правят. Пари дневни го има само в България и те са по $35 - иначе се плащат всички разходи - самолета, хотел, храна, такси или кола под наем - за каквото и да представиш някакво листче.
3
2
 
3
 
! Отговори
ПорЦелан преди 9 години
Да речем че ми го плащат. Жена ми работи в Българска чорбаджийска фирма като ТРЗ и взима 6 пъти по-малко от мен. 20 дена отпуска, като преди им беше практика да ти вземат 5 дена. Освен това за нея няма кафе, обяд и сандвичи без пари. Няма карта за цялата градска мрежа или възстановяване на фактурите за гориво. Няма конференции в чужбина. Няма спокойствие, всички са някакви нервни и крещят постоянно.
2
1
 
1
 
! Отговори
ПорЦелан преди 9 години
Работя в Израелска Хай-Тек компания от 17 години. Води се ненормиран работен, т.е. до половин част на ден повече. За сметка на това отпуската е 25 дена. Води се сметка и на ден трябва да имаш поне по 8 часа и половина - половин час за обедна почивка. Ако се наложи да поработиш повече може да си тръгнеш друг ден по-рано или да дойдеш по-късно. Ако нямаш часовете си пускаш отпуска или компенсираш като оставаш повече. Ако се наложи да се остане повече се поръчва вечеря, за тези без коли - такси.
1
2
 
7
 
! Отговори
Пеликан с птичи грип преди 9 години
В представителствата на чуждестранни фирми у нас, още на интервюто за свободно работно място те предупреждават, че понякога ще се налага да оставаш след работно време, но за извънреден труд няма да ти се доплаща.