Предимствата да си първородното дете

4 причини защо трябва да се радвате, че сте най-големият брат или сестра
27 яну 2015 22:30, Теодора Драгоева
7
Предимствата да си първородното дете
Снимка: outnow.ch

Има много предимства в това да си най-малкото дете в семейството. Обикновено най-малкият получава най-много внимание и грижи от родителите, а в същото време е отглеждан най-либерално и може да черпи от опита на по-големите си братя и сестри. Защо тогава да си първо дете в семейството е най-страхотно!

Ето и няколко основателни причини, които ще ви убедят, че това е така:

1. За по-малките си братя и сестри вие ще сте идол.

Малките деца в семейството винаги идеализират по-големите си братя и/или сестри. Те ги намират за супер готини, учат се от тях, мечтаят да получават вниманието им и т.н. Тази тенденция се запазва през целия живот. Вие винаги ще си останете „ръководителят на стадото“. По-младите братя и сестри са по-толерантни към големите, защото дълбоко в себе си винаги им се възхищават.

2. Първородните деца са най-отговорни.

Ако сте първото дете в семейството, шансът ви да станете някой безотговорен нехранимайко е сведен до минимум. Вие от малки сте учени да проявявате отговорност и грижа към по-малките деца в семейството ви. От раждането им вие сте техен източник на подкрепа и се държите като техен трети родител. Освен това според статистиките първородните деца се справят най-добре в училище и по-често са амбициозни отличници.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Казаното в статията е вярно. Но аз мъничко завиждам на по-малките, че им е по-лесно, защото друг проправя пъртината.
4
1
 
5
 
! Отговори
Бат Грую преди 9 години
Тъпотия, статията да не е писана за ***, че май само те останаха с повече от 1 дете. Българина понеже все държавата му виновна спря да се плоди и си копае гроба. Всички се пишат патриоти, а на протеста срещу НАТО миналата седмица имаше само 100 човека. Кога ще изскочите на улиците бе овце, когато дойдат да ви вземат мишите дупки (панелките) в които сте се наврели като скотове? По фирмите шушукат, а пред шефа лижат за жълти стотинки, по форумите крещят, а на площада 100 човека само старци
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За това има масов терор над по-малките братя и сестри! От глупави журналистически статии.Някои по-малки са по разумни от по-големите си братя и сестри.Пак измукана и копи пейс статия.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уау!А ако се бяхте родили преди 5-6 века в аристократично семейство някъде в Западна Европа, вие, като първороден, щяхте да се "мажорът" - онзи, който наследява титлата и всички имоти. За по-малките щяха да се предвидят само скромни издръжки.
1
0
 
6
 
! Отговори
Wunderkind преди 9 години
Ами то България масово са си само първородни -демек статията е писана за по-нормални люде.За тука не е актуална.